Isabel Adrian letade efter dyraste huset – köpte utan att se det

När Isabel Adrian och maken Steve skulle köpa hus i Stockholm sökte de efter det dyraste.

Foto: Alexander Donka

1 av 3: När Isabel Adrian och maken Steve skulle köpa hus i Stockholm sökte de efter det dyraste.

Isabel fick tag i Henrik Thor-Larsens privata äggstol på Bukowskis online.

Foto: Privat

2 av 3: Isabel fick tag i Henrik Thor-Larsens privata äggstol på Bukowskis online.

Isabel gillar att blanda vintage med modern inredning, så det känns som 2017.

Foto: Privat

3 av 3: Isabel gillar att blanda vintage med modern inredning, så det känns som 2017.

Hollywoodfrun Isabel Adrian har aldrig visat hemmet i Stockholm tidigare. Ett smalt 1600-talshus med torn, som hon och maken köpte utan att ha sett det.

Högsta drömmen är att kunna öppna taket och se himlen.

Andra har också läst

Hur bor du?

– Jag har tre hem, i Los Angeles, Skåne och Stockholm. Can you believe it? Förra året bodde jag på hotell i fyra och en halv månad. Jag kan säga så här: Roomservice, jag diggar inte det efter ett tag. Att kunna öppna ett kylskåp och göra en macka är lyx för mig. Det var därför vi köpet det smala röda huset på Hornsgatan 4. Stockholms första stenhus från 1640. 

Hur hittade du huset i Stockholm?

– Min man Steve är från Stockholm. Han gick in och kollade på nätet och klickade på ”Dyrast”. Då kom det upp ett murrigt litet townhouse. Vi satt i vårt ljusa, vita hem i LA och tänkte: Är inte det där huset lite coolt? Vi köper! Ja! Klick! Varken jag eller Steve hade sett huset live innan.

I USA har vi ett hus från 1929 och i Skåne bor vi i en 1800-talsgård. En paradvåning på Östermalm påminner om Los Angeles. Jag ville ha något annat.

 

LÄS OCKSÅ: Alex och Amanda Schulman har sålt sin lyxiga våning

"Jag skulle vilja öppna upp taket"

Vad står högst upp på din önskelista?

– Jag vill ju inte bo i stan, men trevåningshuset med ett litet torn känns som en villa. Det första jag gick ut på var taket. Det var lite som Karlsson på taket, tjoho! Steve försökte få ner mig, men jag ville stanna. Jag skulle vilja kunna öppna taket. Efter två trappsteg skulle jag vara utomhus och kunna se himlen. Det är lycka. 

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag älskar kvaliteten och känslan i äldre saker. Jag gillar att blanda gammalt med nytt, men här får man knappt slå i en spik. Allt är k-märkt – väggmålningar, takmålningar, lister. Du får inte ens röra en ugn, som är från ett museum. Vi har försökt restaurera allt till original. Vi har också rivit ut den mörka vinden och gjort sovrum där med walk-in-closet och heltäckningsmatta. Allt går i grått och plommon. Men herregud vad det knarrar i trappan! Du kan inte komma hem sent och smita upp i sovrummet.

Jag tror inte det spökar, men det är lite stökigt på mellanvåningen där tjänstefolket höll till och finns lite energier kvar. Det är också en konstig dam i en väggmålning som jag inte gillar. 

 

LÄS OCKÅ: Här är Sveriges mest klickade bostäder just nu

Gillar att kombinera trendigt med gammalt

Vad är ditt bästa köp?

”Det var när jag fick tag i designern Henrik Thor-Larsens äggstol på Bukowskis online. Stolen var hans privata, som han hade hemma i 45 år. Med fåtöljen fanns ett brev, där hans fru skrev att bara han hade suttit i den. Nu börjar jag gråta.”

Vad gillar mest med din inredning?

”Att jag kan kombinera nya trendmöbler med saker som har en historia, exempelvis en dyr fåtölj med en gammal stege från en ladugård.” 

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

”För mig är lyx att åka själv till gården i Skåne, lägga mig i vår utomhussäng och sova under stjärnorna helt ensam. Att bara vara, utan människor som tittar på mig. Det är fantastiskt.”

 

Isabel Adrian

Ålder: 40 år.

Bor: Södermalm i Stockholm, Skåne, Los Angeles.

Familj: Maken Steve Angello, DJ känd från Swedish House Mafia. Två barn.

Gör: Tv-personlighet. Medverkar i ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande