Kända inredningsbloggerskan och stylisten Johanna Bradford säljer sin vackra våning. Kika in!
1 av 10: Kända inredningsbloggerskan och stylisten Johanna Bradford säljer sin vackra våning. Kika in! Foto: ALICE J
Vardagsrummet är osedvanligt ljust och harmoniskt med gott om plats för flera olika funktioner. Stort fönsterparti som gör att ljuset flödar in och fönsterbräden av ljus gråmelerad kalksten är lämningar från sent 20-tal.
2 av 10: Vardagsrummet är osedvanligt ljust och harmoniskt med gott om plats för flera olika funktioner. Stort fönsterparti som gör att ljuset flödar in och fönsterbräden av ljus gråmelerad kalksten är lämningar från sent 20-tal. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
I fil med vardagsrummet ligger det största sovrummet, ett härligt ljust och behagligt rum. Rummet passar också bra som matsal eller ytterligare ett sällskapsrum. Även här smyckas taket av stuckatur och skjutdörrar som allt är ursprungligt.
3 av 10: I fil med vardagsrummet ligger det största sovrummet, ett härligt ljust och behagligt rum. Rummet passar också bra som matsal eller ytterligare ett sällskapsrum. Även här smyckas taket av stuckatur och skjutdörrar som allt är ursprungligt. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
Ljust målade väggar bryter fint mot det lite mörkare ekgolvet. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis som dock inte är i bruk.
4 av 10: Ljust målade väggar bryter fint mot det lite mörkare ekgolvet. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis som dock inte är i bruk. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
De helglasade pardörrarna i tidstypisk stil, som sattes in då balkongerna byggdes, gör att ljuset flödar in i köket. Köket är platsbyggt med bänkskiva i rostfritt och luckor i en vacker grågrön nyans. Det här var tidigare ett mindre sovrum.
5 av 10: De helglasade pardörrarna i tidstypisk stil, som sattes in då balkongerna byggdes, gör att ljuset flödar in i köket. Köket är platsbyggt med bänkskiva i rostfritt och luckor i en vacker grågrön nyans. Det här var tidigare ett mindre sovrum. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
På balkongen kan man njuta av morgon- och förmiddagssolen tack vare det raka österläget. Härifrån blickar man ut över den ovanligt stora och härligt grönskande innergården.
6 av 10: På balkongen kan man njuta av morgon- och förmiddagssolen tack vare det raka österläget. Härifrån blickar man ut över den ovanligt stora och härligt grönskande innergården. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
Det andra sovrummet är i dag ett barnrum med tapeter i William Morris-mönster. Tidigare fanns köket i rummet och ursprungsskafferierna fungerar i dag som förvaringsutrymme för kläder och leksaker.
7 av 10: Det andra sovrummet är i dag ett barnrum med tapeter i William Morris-mönster. Tidigare fanns köket i rummet och ursprungsskafferierna fungerar i dag som förvaringsutrymme för kläder och leksaker. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
Barnrummet från annan vinkel.
8 av 10: Barnrummet från annan vinkel. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
Hallen är rymlig, välkomnade och luftig med öppningar till både kök, serveringsgång och vardagsrum. Alldeles till vänster finns en praktisk nisch med gott om plats för både ytterkläder och skor. Väggar tapetserade i klassiskt William Morris-mönster.
9 av 10: Hallen är rymlig, välkomnade och luftig med öppningar till både kök, serveringsgång och vardagsrum. Alldeles till vänster finns en praktisk nisch med gott om plats för både ytterkläder och skor. Väggar tapetserade i klassiskt William Morris-mönster. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri
En charmig serveringsgång leder vidare till badrummet och förbinder lägenhetens båda sovrum. I den bortre delen av serveringsgången finns ett vackert tidstypiskt serveringsskåp samt två rymliga klädkammare.
10 av 10: En charmig serveringsgång leder vidare till badrummet och förbinder lägenhetens båda sovrum. I den bortre delen av serveringsgången finns ett vackert tidstypiskt serveringsskåp samt två rymliga klädkammare. Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri

Inredningsbloggaren flyttar IGEN: ”Vi byter inte partners, vi byter bara boende”

Nu säljer en av Sveriges mest kända inredningsbloggare sin våning. Igen!

Johanna Bradford och maken är unika, de flyttar varje år sen de träffades.

– Vi byter inte partners, bara boende, säger Johanna Bradford till Leva & Bo.

Kika in i Johannas charmiga och vackra arkitektritade lägenhet till salu just nu!

Alla som är intresserade av inredning och livsstil vet vem Johanna Bradford, 29, är. Hon driver en av Sveriges största och mest lästa bloggar om just det. Den startades redan 2009 och parallellt jobbar också Johanna som stylist, med PR samt driver workshops.

Nu säljer hon och maken Adam, 29, sin charmiga och vackra trerums-våning om 100 kvadratmeter i Göteborg. Detta trots att de så sent som förra året sålde en annan lägenhet som vi skrev om, i stort sett samma kvarter som den hon säljer nu ligger i. Och inte nog med det, däremellan har paret och sonen Gillis, 1, hunnit med att bo i ett hus också!

– När vi la ut annonsen på lägenheten förra året i mars hade vi redan flyttat in i ett hus i december 2015. Där bodde vi till november 2016 innan vi flyttade till den här lägenheten som vi säljer nu.

”Vi byter inte partners, vi byter bara boenden”

Men varför allt detta flyttande?

– Vi trodde vi ville bo i hus men trivdes inte i området och saknade stan alldeles för mycket. Men nu ska vi ge hus en ny chans, i ett annat område där vi har kompisar som bor. 

Det låter jobbigt att flytta så mycket?

– Nej då, vi har flyttat en gång per år i hela vårt vuxna liv, faktiskt ända sedan vi träffades när vi var 18 år. Vi byter inte partners, vi byter bara boenden, säger Johanna och skrattar. Sedan har vi inga onödiga saker och allting är uppskrivet på Excel-ark och numrerade kartonger, så vi är proffs-flyttare. 

 

LÄS OCKSÅ: Junie, 5, ville flytta hemifrån – då fixade pappan bästa lösningen 

Foto: Anders Bergstedt/Alvhem Mäkleri

Munblåsta fönster, 3 meter takhöjd och öppen spis

Fastigheten den ligger i uppfördes 1927 och ritades av arkitekten Carl Bengtsson som även ritat Millesgården och Göteborgs Sjöfartsmuseum. Det mesta är intakt från 20-talet och här hittar vi tidstypiska detaljer som vackra tak med stram stuckatur och rosetter, fina profilerade lister och massiva stavparketter, men också framtagna brädgolv, gedigna gjutjärnselement, samt munblåsta originalfönster. Det är tre meter högt i tak och här finns även smidesbalkong, serveringsgång och en mycket vacker öppen spis.

LÄS OCKSÅ: 12 märkliga saker vi bara ser i Hemnet-annonserna 

Från den insynsskyddade lägenheten har man fin vy över grönområden längs med Linnégatan och in mot den stora gården. Sovrummet och köket vetter mot gården medan vardagsrummet, ytterligare sällskapsrum/sovrum vetter mot Linnégatan. Mitt i lägenheten finns en möblerbar hall, en charmig serveringsgång samt ett rymligt badrum. 

Den genomgående planlösningen med stora fönsterpartier åt både öst och väst och ljusa färgskalor gör att våningen blir väldigt ljus och rymlig. Utgångspriset på lägenheten ligger på 5 950 000 kronor. Kolla bildspelet ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!