Huset där prins Daniel lekte som barn – nu till salu

Villa Villekulla i Ockelbo har haft prins Daniel lekandes hos sig när det var lekskola. Nu är tornvillan till salu.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

1 av 13: Villa Villekulla i Ockelbo har haft prins Daniel lekandes hos sig när det var lekskola. Nu är tornvillan till salu.

Det stora köket renoverades 2008 med ett vitt Mobalpakök som kompletterats med svarta granitskivor och en köksö. Här finns en rejäl spishäll från Husqvarna som rymmer både spisplattor, fritös och grill. Övrig utrustning är vinkyl och stor fläkt från Franke, inbyggd ugn som även är en mikrovågsugn från Siemens, diskmaskin, kyl och frys med kallt vatten (både med och utan kolsyra) samt ismaskin från Electrolux och en fungerande kakelugn. Via köksingången kommer man ut till den nybyggda trivsamma altanen.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

2 av 13: Det stora köket renoverades 2008 med ett vitt Mobalpakök som kompletterats med svarta granitskivor och en köksö. Här finns en rejäl spishäll från Husqvarna som rymmer både spisplattor, fritös och grill. Övrig utrustning är vinkyl och stor fläkt från Franke, inbyggd ugn som även är en mikrovågsugn från Siemens, diskmaskin, kyl och frys med kallt vatten (både med och utan kolsyra) samt ismaskin från Electrolux och en fungerande kakelugn. Via köksingången kommer man ut till den nybyggda trivsamma altanen.

Rummet har en fin plats för matbordet i burspråket. För övrigt är det byggt i öppen lösning mot vardagsrummet. Väggarna är tapetserade med en vit akustiktapet som fortsätter in i vardagsrummet.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

3 av 13: Rummet har en fin plats för matbordet i burspråket. För övrigt är det byggt i öppen lösning mot vardagsrummet. Väggarna är tapetserade med en vit akustiktapet som fortsätter in i vardagsrummet.

Vardagsrummet har kakelugn.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

4 av 13: Vardagsrummet har kakelugn.

I husets gamla kök har man valt att placera det nya badrummet. Det renoverades 2007 med påkostade material i form av kakel och klinker. Det är utrustat med ett dubbelt inbyggt bubbelbadkar, wc och vackert glashandfat.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

5 av 13: I husets gamla kök har man valt att placera det nya badrummet. Det renoverades 2007 med påkostade material i form av kakel och klinker. Det är utrustat med ett dubbelt inbyggt bubbelbadkar, wc och vackert glashandfat.

Att badrummet har varit ett gammalt kök märks i de bevarade detaljerna. Toalettstolen står under den gamla fläktkåpan, ett före detta värmeskåp finns kvar i murstocken (används som badrumsskåp i dag). Det ursprungliga skafferiet har fått ge plats åt ett väl tilltaget badrumsskåp/förråd.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

6 av 13: Att badrummet har varit ett gammalt kök märks i de bevarade detaljerna. Toalettstolen står under den gamla fläktkåpan, ett före detta värmeskåp finns kvar i murstocken (används som badrumsskåp i dag). Det ursprungliga skafferiet har fått ge plats åt ett väl tilltaget badrumsskåp/förråd.

Under trappan finns ett litet rum som man gjort till sovrum...

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

7 av 13: Under trappan finns ett litet rum som man gjort till sovrum...

Här finns husets gamla kassavalv bevarat som en pikant detalj!

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

8 av 13: Här finns husets gamla kassavalv bevarat som en pikant detalj!

Möblerbar inre hall.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

9 av 13: Möblerbar inre hall.

Allrum på övervåningen.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

10 av 13: Allrum på övervåningen.

Kakelugn i ett av flera sovrum.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

11 av 13: Kakelugn i ett av flera sovrum.

Ett av sovrummen på övervåningen är ett tornrum. Ljust målade väggar och vackert trägolv. Utsikt över sjön.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

12 av 13: Ett av sovrummen på övervåningen är ett tornrum. Ljust målade väggar och vackert trägolv. Utsikt över sjön.

Övervåningens badrum är renoverat till ett lyxigt rum i svart och vitt högblankt granitklinker. Stor duschhörna med mosaik på golvet, dubbelhandfat med kommod från Ballingslöv, blandare från Hans Grohe, musikspegel med inbyggd högtalare (Iphone-fäste) från Aspen, två elektriska handdukstorkar från INR samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

13 av 13: Övervåningens badrum är renoverat till ett lyxigt rum i svart och vitt högblankt granitklinker. Stor duschhörna med mosaik på golvet, dubbelhandfat med kommod från Ballingslöv, blandare från Hans Grohe, musikspegel med inbyggd högtalare (Iphone-fäste) från Aspen, två elektriska handdukstorkar från INR samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Villan som kallas för Villa villekulla är inte vilket hus som helst.

Det ligger i Ockelbo och här har självaste prins Daniel gått i lekskola.

Försäljningen väcker många och heta känslor på nätet – vad tycker du?

Andra har också läst

På Norra Åsgatan i Ockelbo utanför Gävle ligger ett omtyckt, omtalat och i trakten mycket känt hus från 1906 som i folkmun alltid kallats för Villa villekulla. 

Numera har ju Ockelbo hamnat på både riks- och världskartan då vår blivande drottning, kronprinsessan Victoria, 40, gått och gift sig med en son från trakten. Hon, prins Daniel, 44, och familjen brukar även tillbringa tid där flera gånger om året då prins Daniels föräldrar fortfarande bor på orten.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom klickade stöklägenheten på Hemnet

Foto: OLLE SPORRONG

Prins Daniel lekte som barn i Ockelbos Villa villekulla

Nu kan vi berätta att Villa villekulla är till salu och att vår egen prins Daniel faktiskt tillbringat en stor del av sin barndom där då han gick i lekskola i huset. Dessförinnan var denna ståtliga villa bostad åt ortens bankman. 

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

Huset har de senaste åren fungerat som bostad och villa åt den familj som nu säljer den. I och med försäljningen har också en diskussion om interiören blossat upp på sociala medier. Många tycker att familjen har renoverat sönder huset från sekelskiftet. 

– Det är mycket åsikter, starka känslor och diskussioner på nätet, bekräftar fastighetsmäklare Lena Kock på HusmanHagberg i Gävle. Många tycker att de har renoverat för mycket och lyxat till det, andra tycker det är fint.

LÄS OCKSÅ: Kolla in i spökhuset som ligger ute till försäljning

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

Lyxigt kök, fungerande kakelugnar och 8 rum och kök                  

Boarean är på 270 kvadratmeter och åtta rum med kök. I dag kan man mer kalla det för lyxhus med några bevarade detaljer från förr. Det är 3,10 i takhöjd och de gamla trägolven är framtagna och renoverade. Vid entrén har man tagit fram spegeldörren med målat fönster både i dörren och i fönstret ovanför dörren. Annars är det mycket glansigt, svart, vitt, grått och krom numera.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

Köket som renoverades 2008 är utrustat med vitt Mobalpakök som kompletterats med svarta granitskivor och är byggt i öppen lösning mot vardagsrummet. Väggarna är tapetserade med en vit akustiktapet som fortsätter in i vardagsrummet. Här finns även en fungerande kakelugn och utgång till den nybyggda altanen.

LÄS OCKSÅ: 8 slott och gårdar där det spökar i Sverige – törs du åka dit? 

Kassavalvet blev sovrum och köket blev badrum 

Det stora vardagsrummet har en speciell karaktär då tornet bildar en del av rummet. Väggarna är klädda med samma ljuddämpande tapet som köket och har också en  fungerande kakelugn.

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

Under husets trappa ligger ett litet rum som gjorts om till sovrum – där finns husets gamla kassavalv bevarat. Badrummet har man valt att placera i det gamla köket, något man kan se av att toalettstolen står under den gamla fläktkåpan i spisen, liksom att ett före detta värmeskåp finns kvar i murstocken och används som badrumsskåp. Vidare har det ursprungliga skafferiet fått ge plats åt ett väl tilltaget badrumsskåp/förråd.

LÄS OCKSÅ: Fynda designkopior på Wish – ingen ser skillnaden

Bakugn i källaren, sjöutsikt och insynsskyddad tomt

På övervåningen finns allrum, tre ytterligare sovrum, två balkonger och ett tornrum med utsikt mot sjön. För den som vill går det även att inreda vinden. I källaren finns en gammal bakugn. 

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

Huset som bjuder på sjöutsikt har en stor och insynsskyddad tomt på 2895 kvadratmeter med häck runtom. Det är promenadavstånd till badplatsen samt tågstationen, och att åka till Gävle tar 25 minuter. 

Tycker du att detta verkar intressant ligger utgångsbudet på 3 495 000 kronor. Kolla in bilderna! Vad är din åsikt om renoveringen av det gamla huset?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande