Här är kändisarnas sommarhus runtom i Sverige

Under sommaren är vi många som gärna semestrar i Sverige och hänger i sommarstugan – så även svenska kändisar.

Här har vi samlat några av kändisarnas härliga sommarställen – från koja till slott. Bläddra dig vidare för att se var de håller till!

Emmy Lundström
Anders Björkman
Foto: Instagram

1. Camilla Läckberg – Spillersboda, Norrtälje

"Deckardrottningen" håller gärna till i Roslagen under sommarens heta dagar. I Spillersboda har hon närhet till både havet och småstaden Norrtälje.

- Mitt paradis på jorden. Jag är där hela somrarna, plus så många helger jag kan. Jag trivs verkligen jättebra. I somras låg vi vid vattnet hela dagarna, sa hon tidigare till Norrtelje Tidning om sommarhuset.

LÄS OCKSÅ: Nu vill Camilla Läckberg bygga nytt vid sommarboendet i Norrtälje - här är huset hon drömmer om!

 

Foto: Instagram

2. Alex Schulman och Amanda Schulman – Rute, Gotland

Medieprofilerna och makarna tillbringar sedan flera år tillbaka somrarna i en renoverad lada i Rute på Gotland.

– Att vara på Gotland är som att vara utomlands, fast det bara ligger en halvtimme bort med flyget. Det är en natur som inte finns någon annanstans i Sverige, säger Alex Schulman till Residence.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in hemma hos programledaren Soraya Lavasani

 

Foto: Instagram

3. Måns Zelmerlöw – Ekerö, Stockholm

Artisten har en fiskestuga på 70 kvadratmeter utanför Ekerö i Stockholm. Stugan ligger på en ö dit man endast kan ta sig med båt.

– Jag hittade det här lilla stället förra sommaren och köpte det direkt. Jag har gjort många dåliga impulsköp i mitt liv, men jag är fruktansvärt förälskad i det här stället. Det är inget lyxigt alls utan väldigt genuint. Bara att ha en verktygsbod och en åkgräsklippare gör mig så glad. Jag har aldrig varit händig i hela mitt liv men när jag fick en verktygsbod innebar det att jag började bygga saker. Och att sitta med en öl på åkgräsklipparen, det är jävligt harmoniskt, berättade han i våras för Vi i Villa.

 

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarna vi helst vill bo granne med

 

Foto: Instagram

4. Hanna Hedlund och Martin Stenmarck – Kilafors, Hälsingland

Paret tillbringar gärna somrarna i Hanna Hedlunds barndomsby Kilafors i Hälsingland, där de för några år sedan köpte en gammal 1800-talsskola.

– Det är nästan Hälsingland som känns mest hemma nu för tiden, berättade Martin Stenmarck för Hela Hälsingland, när han och Hanna precis hade köpt sommarhuset för några år sedan.

 

LÄS OCKSÅ: Kika in i Charlotte Perrellis sommaråk

 

Foto: Magnus Jönsson/Instagram

5. Sofia Wistam – Fide, Gotland

Gotland är populärt bland svenska kändisar och kulturprofiler. Eva Röse, Peter Jihde, Mari Jungstedt och Ann Söderlund är några av de kända svenskar som trivs på ön.

Det gör även Sofia Wistam som har ett sommarställe på öns södra sida. En bit bort har också exet Orup ett hus.

KIKA in i huset här!

 

LÄS OCKSÅ: Nu säljer Pernilla August sin Skånelänga

 

Foto: Olle Sporrong/ Anna Andersson

6. Fredrik Skavlan – Skaftö, Lysekil

För fem år sedan köpte tv-profilen Fredrik Skavlan ett sommarhus på Skaftö i Lysekils kommun. Det ligger enskilt och idylliskt och härifrån har han och skådespelerskan Maria Bonnevie närhet till en avskild badplats med tillhörande brygga.

- Vi är väldigt glada över att ha kommit hit, sade Skavlan till GT i samband med att han köpte fastigheten som kostade 7,4 mijoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Titta in i Linda Lampenius nya villa i Bromma

 

Foto: Suvad Mrkonjic/ Olle Sporrong

7. Kung Carl-Gustaf och drottning Silvia – Solliden, Räpplinge, Öland

Hur lever kungafamiljen under semestern på Öland? Kungen och drottningen bor förstås på Sollidens slott.

Under ett par veckor i juli är hela kungafamiljen samlad på Sollidens slott på Öland. Slottsområdet är stort och bakom murar har familjemedlemmarna sina oaser. Och alla bor inte hos kungen och drottningen för familjen är stor numera, åtta vuxna och fem barn.

Sollidens slott, som är kungafamiljens sommarresidens i Sverige, stod klart 1906 och ligger nära Borgholms slottsruin. Kungen ärvde Solliden efter Gustaf V 1950, men slottet disponerades av kungens mamma, prinsessan Sibylla. Solliden innebar härliga somrar för kungen och hans systrar och var det också för Victoria, Carl Philip och Madeleine när de växte upp.

Sollidens slott är uppåt 500 kvadrat, men själva bostadsytan är inte lika generös, eftersom det är gammaldags byggt med många trappor och hallar. Visst finns det rum för alla, men nu är det bara kungen och drottning Silvia som bor där. Däremot träffas familjen på Solliden, äter gemensamma middagar och har trevliga kvällar tillsammans.

 

LÄS OCKSÅ: Kika in hemma hos inredaren Lulu Carter

 

Foto: Suvad Mrkonjic/ Patrik C Österberg, Stella Pictures

8. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel – Villa Skönvik, Räpplinge, Öland

Villa Skönvik är kronprinsessan Victorias och prins Daniels sommarställe. 

Huset är över 300 kvadratmeter stort och invigdes för tre år sedan just på Victorias födelsedag. Det ligger inom slottsområdet med bara 200 meter till till havet. 

 

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem 2016

 

Foto: Suvad Mrkonjic/ Karin Törnblom / Patrik C Österberg, Stella Pictures

9. Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine – Kabvaljershuset, Räpplinge, Öland

Kavaljershuset byggdes redan i början av förra seklet åt drottning Victoria. När Sollidens slott var färdigt 1906, och drottning Victoria flyttade dit, användes det som bostad åt slottets tjänstfolk.

 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine delar nu på Kavaljershuset eftersom det har flera våningar och gott om utrymme för deras barn.

"Hemlighuset", var ligger det då? Jo, det är familjens namn på just Kavaljershuset sedan den tid då prinsen tog med sig sin flickvän Sofia till Öland. De var ju lite hemliga och huset blev deras privata kärlekspaviljong.

 

LÄS OCKSÅ: Följ med hem till Pernilla Wahlgrens lyxiga villa