Han köpte den häftiga missionskyrkan

<p>Fredrik Nylén, 37, deltagare i ”Hela Sverige bakar” 2013, där han kom på andra plats, och hans sambo Emil har köpt den gamla missionskyrkan i Hofors. </p>

Foto: Johanna Berglund

1 av 2: <p>Fredrik Nylén, 37, deltagare i ”Hela Sverige bakar” 2013, där han kom på andra plats, och hans sambo Emil har köpt den gamla missionskyrkan i Hofors. </p>

<p>Det var i juli som vi kunde berätta om den gamla baptistkyrkan i Hofors som var till salu för 1 350 000 kronor.</p>

Foto: Ewa Salmi

2 av 2: <p>Det var i juli som vi kunde berätta om den gamla baptistkyrkan i Hofors som var till salu för 1 350 000 kronor.</p>

I somras skrev vi om kyrkan i Hofors som var till salu.

Nu är den köpt av ”Hela Sverige bakar”-finalisten Fredrik Nylén.

– Tillbaka till barndomens trakter. Jag längtar så mycket!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det var i juli som vi kunde berätta om den gamla baptistkyrkan i Hofors som var till salu för 1 350 000 kronor.

Mest klickade huset hos mäklaren

Att huset har gett flest klick någonsin på mäklarens hemsida kan man förstå då det är en unik fastighet som är otroligt fint renoverad, och omgjort till ett fantastiskt boende, och dessutom för ett i landet relativt lågt precis.

– Huset är unikt då det är en ombyggd baptistkyrka. Att den kommit ut på marknaden i Hofors just nu är ren tillfällighet och det är fantastiskt roligt att få vara med i denna försäljningsprocess, sa Ulrica Glaas på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling till Leva & Bo i somras.

Den stora salen har nio meter i takhöjd och går, om man skulle vilja, att dela in i flera rum som matsal, tv-avdelning, lounge och eventuell lekhörna för barnen.

 

LÄS OCKSÅ: Församlingsgården blev ett exklusivt hem


Köpt av ”Hela Sverige bakar”-finalisten

Nu är försäljningen klar. Huset på 250 kvadratmeter och fyra rum är köpt av Fredrik Nylén, 37, deltagare i ”Hela Sverige bakar” 2013, där han kom på andra plats, och hans sambo Emil.

– Vi skrev på papprena förra veckan, och flyttar in i januari, berättar Fredrik för Leva & Bo. Vi längtar så mycket!

I dag bor paret i en liten tvårummare på Lidingö, men Fredrik kommer ursprungligen från Hofors även om han nu bott i Stockholm i 14 år.

– Jag är född och uppvuxen i Hofors och vi åker ofta dit eftersom jag har både mormor, morfar, bröder och kompisar där. Det ska också bli otroligt skönt att komma närmare naturen, säger Fredrik som älskar att löpträna utomhus, och plocka bär och svamp.

 

LÄS OCKSÅ: Så här gör du Fredriks fantastiska semlor

Hittade kyrkan på Hemnet

Fredrik berättar att de båda är ganska trötta på Stockholm och ser fram emot att slippa stressen, att bara kunna knalla över till kompisar och släkt och knacka på. Utan att boka in i kalendern flera veckor i förväg. Han avslöjar också att de aktivt har letat annat boende i två års tid, och att just kyrkan har de haft ögonen på ännu längre.

– Jag såg kyrkan på Hemnet redan 2008 då den också var ute till försäljning. Så gissa om jag blev glad när jag såg att den var till salu igen!

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i den charmiga gamla skolan från 1912


Vardagsrum på 100 kvadratmeter

Dock blir det till att köpa en hel del möbler. Bara vardagsrummet i det nya boendet är på 100 kvadratmeter, vilket är två gånger så stort som deras nuvarande boende.

– Möbler får komma pö om pö, det vi ska prioritera först är en robotdammsugare, gästsängar och en stor härlig fåtölj, säger Fredrik.

Och inte nog med det. I måndags sa han dessutom upp sig från jobbet som personalvetare på HR Businesspartner.

– Allt på en gång! säger Fredrik. Nu ska jag starta eget och det blir både ”Fredriks fika”, fotografi och hr tror jag.

 

Titta in i Fredriks nya hem här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande