Gunilla Perssons bästa inredningstips: ”Trivs med det ni sätter in i huset. Varje pryl ska vara väljas med kärlek och tanke. Ha inte en massa grejer som inte betyder något.”
Gunilla Perssons bästa inredningstips: ”Trivs med det ni sätter in i huset. Varje pryl ska vara väljas med kärlek och tanke. Ha inte en massa grejer som inte betyder något.” Foto: Cornelia Nordström

Gunilla Persson: ”Det känns som om jag är i paradiset”

Gunilla Persson har hittat paradiset i Pacific Palisades.

Den Svenska Hollywoodfrun hänger helst hemma i villan med havsutsikt och området bästa läge. 

Hur bor du?

– Jag bor fantastiskt vid havet i Pacific Palisades i Los Angeles. Det är otroligt vackert med havsutsikt från alla fönster. Det känns som att jag är i paradiset och ibland kan det vara en nackdel, för jag vill aldrig gå därifrån. Det betyder att jag inte går på auditions och träffar folk som jag borde.  Jag tycker bäst om att bara vara hemma och njuta av livet där. Huset är byggt på 50-talet. Det är inte helt uppgraderat och skulle kunna vara finare, men det har bättre läge än de andra villorna. Vi hör inte trafiken. VI hör bara vågorna som slår mot stranden. 

”Tyvärr hyr jag huset. Det kostar åtta miljoner dollar att köpa det. Jag hoppas att jag kan köpa det framöver.” Foto: Privat

Hur hamnade du i huset?

– Det var faktiskt en rolig historia. Eller det var en tragisk historia till att börja med. Mitt gamla hus brann ju. Det var väldigt mycket publicitet kring det. Via Airbnb hamnade vi i ett hus på samma gata som vi bor på nu. En dag knackade det på dörren. Där stod en göteborgare, som undrade om vi hade någon post till honom. Han hade bott här tidigare och vi blev vänner. De bodde då i huset där vi bor nu. Samma månad som de skulle flytta behövde jag flytta ut ur mitt förra hus. Jag tackar Gud och Jesus hela tiden. Ett mirakel!

Hur skulle du beskriva din stil?

– Ljust och fräscht blandat med lite gammeldags stil. Jag har möbler från mina 25 år i New York, som byråer i mahogny. Jag gillar att blanda mörkt med vitt, har en vit soffa och ljust beige heltäckningsmatta. Den lyser upp allting. 

Gunilla Persson

Ålder: 60 år.

Bor: Hyr villa vid havet i Pacific Palisades, Los Angeles, Kalifornien.

Familj: Mamma Iris, 93, dotter Erika, 17. Hundvalpen Scooby Boy, 6 månader och katterna Tusse, 9, Lulle, 6,

Gör: Reality tv-stjärna.

Aktuell: En av deltagarna i ”Svenska Hollywoodfruar”.

Gunilla Persson har mycket blomkrukor på balkongen med vidsträckt utsikt över stranden och havet. Den stora tomten består av flera trädgårdar med många planteringar. ”Jag har mycket rosbuskar, ständigt blommande hibiskusar och pelargoner. Jag älskar det och har inrett allt själv.” Foto: Privat

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det är ombonat. Jag tycker om att omge mig med böcker. Jag har fina böcker i bokhyllan och fotografier på väggarna. Mitt hem är väldigt personligt. Om jag skulle resa bort i tre månader skulle jag aldrig kunna hyra ut huset, trots att jag skulle få en förmögenhet. Det tar för mycket energi att ta bort alla personliga saker.  

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Elektronik. Jag vill ha bra grejer och har allt det senaste. Jag har en jättefin platt-tv med jättebra soundsystem. Min Imac täcker halva skrivbordet. 

Vad står högst upp på din önskelista?

– Att mamma ska bli bra och kunna äta igen, så man kan ta bort sonden. Hon är på sjukhuset nu. Mamma är 93,5 år och demenssjuk, men jag vill att hon ska komma tillbaka till baslägret. Jag tog henne från ett demensboende i Vingåker på hennes 85-årsdag. Sedan har hon bott hos oss. 

Vad gillar du mest med din inredning?

– Att jag fått till känslan att jag inte kan vänta tills jag kommer hem. Jag inte hyra möblerat och bo bland andras möbler, som i huset som brann. Nu är det helt i min stil. Det får mig att känna mig mer hemma.

Vill du se mer av Gunillas liv? Här är hennes blogg! 

https://www.instagram.com/p/B2uAyGqn8_C/

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten 

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar upp nya lyxlägenheten – efter förvandlingen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!