1 av 2: Frida Boisen bor i en åttarummare mitt i Stockholm – sitt livs bästa affär kallar hon den. Foto: MAGNUS RAGNVID
2 av 2

Frida Boisen bor i gammalt hotell: ”Helt underbar åtta”

Frida Boisen fyndade en drömvåning med åtta rum och utsikt över Rådhuset i Stockholm. I det före detta hotellet har hon skrivit den självbiografiska romanen ”Berätta aldrig det här”. Så här års kopplar hon helst av i bastun, som tidigare var en av våningens tre duschar.

Hur bor du?

– I en helt underbar åtta på Kungsholmen i Stockholm.

Vad är ditt bästa köp?

– Hela våningen! Överlägset vårt livs bästa affär! Vi var en miljon under högsta budet, men säljaren vill sälja till en barnfamilj de tyckte om. Så himla fint. Ibland är pengar inte allt.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Positiv! Full av liv, musik, böcker och kärlek. Alla rum har sin stil. Från tonårsdotterns punkiga rum till sonens fotbollscup till vårt ljusa kök och vardagsrum med skandinavisk design till matsalen och biblioteket med en mer klassisk stil. Nu för tiden med ljusrigg för digitala sändningar och möten.

Frida Boisen

Ålder: 46.

Familj: Maken Lars Johansson, 48, och barnen Tilda, 16, och Arvid, 12.

Gör: Författare, journalist, programledare och driver talarförmedlingen Talarnas.

Aktuell: Med självbiografiska romanen ”Berätta aldrig det här” på Bookmark förlag.

På vintern blir bastun ett av hemmets viktigaste rum. Foto: Privat

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det är fyllt med kärlek. Jag älskar vårt bibliotek som är fullt med litteratur, min flygel och musik. För mig som författar böcker är det underbart att skriva här inne. När jag skriver mina böcker sitter jag allra helst i min Chesterfieldfåtölj vid fönstret, i sällskap av min svärmor Kristina och pappa Lars, som finns med i foton i fönstret. Jag vill passa på att tacka alla som hört av sig som läst ”Berätta aldrig det här”. Ni är så många, och det är ofta i den här fåtöljen jag läser era mess och kommentarer. Det rör mig ofta till tårar.

Hur gör du för att inte bli störd när du jobbar hemma?

– Vi har ju två barn, varav en tonåring, som går en artistutbildning. Så inte sällan är det sång, musik och en hel del vänner som springer in och ut i vår våning. Jag älskar det. Livet! Ljudet! Musiken! Skratten! Jag drar igen våra skjutdörrar till biblioteket för att hitta arbetsro, men om jag verkligen verkligen måste superfokusera, då checkar jag ibland in på hotell för att få total tystnad.

Hallen i våningen från 1897. Hemma hos Frida Boisen är det full fart med olika aktiviteter. Foto: Privat

Vad inspirerar dig i hemmet?

– Jag älskar att sjunga, och flygeln inspirerar mig ofta att sätta mig ner och sjunga från hjärtat.

Vad vill du gärna ha i ditt hem?

– Jag älskar konst. Ett favoritkonstverk hemma är det på flygande flyglar av Jenny Svenberg Bunnel, som hänger i vår matsal. Och i biblioteket hänger fotokonst av Vogue-fotografen Jack Robinson på några av våra största stjärnor. Jag låter också vår egen konst ta plats. Vår dotters fantastiska porträtt, och konstverk jag själv skapat, i livsskeden när jag har behövt uttrycka mig i konst, för att komma framåt.

Vilket är ditt favoritrum?

- Biblioteket. På vintern känns bastun väldigt viktig efter en iskall dag när vi kollat på sonen som spelat fotboll. Här tinar vi upp tillsammans. Bastun är också vår mobilfria zon.

https://www.instagram.com/p/CI3zJKDgkfr/?hidecaption=truehttps://www.instagram.com/p/CJgJSotAahO/?hidecaption=true

LÄS MER: Tareq Taylor om sitt hem: ”Måste vara en plats för vila”

LÄS MER: Tv4-profilen Ranya Shemoun Olsson: ”Jag vill ha hotellkänsla hemma”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!