Författaren om huset: ”Påminner inte om obehagliga deckare”

”Jag tycker man ska våga välja någonting annat än vita väggar. Jag blir väldigt glad när jag går in i vardagsrummet och ser vår härliga tapet”, säger Sofie Sarenbrant.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Jag tycker man ska våga välja någonting annat än vita väggar. Jag blir väldigt glad när jag går in i vardagsrummet och ser vår härliga tapet”, säger Sofie Sarenbrant.

Sofie Sarenbrant gillar att inreda med färg och mycket mönster. När familjen flyttade till sin 20-talsvilla förverkligade hon inredningsdrömmen om en platsbyggd bokhylla med skjutdörrar.

– Det blir som en förvaring för mina egna böcker, säger hon.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Vad är det bästa med att bo som du gör?

Vi bodde inne på Kungsholmen i Stockholm innan vi flyttade till Bromma. Det som är bäst med att bo här är att det är lugnt och vackra grönområden men ändå nära till stan. Innan vi flyttade till den 20-talsvilla vi bor i nu mellanlandade vi i ett Per Albin-radhus i Ålstensgatan som är ganska välkända. Där bodde vi först i några år men vi kände att vi ville ha lite större.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Den är väldigt färgglad med mycket mönster. Inte så mycket som påminner om obehagliga deckare om man säger så. En kontrast till mitt yrke helt enkelt. I vardagsrummet har vi en blommig tapet med påfåglar. Många skojar om att jag har en snäll man som låter mig ha en rosa tapet men det var faktiskt han som blev mer förtjust i den färgen än jag.

Sofie Sarenbrant

Ålder: 41.

Gör: Författare.

Bor: I villa i Bromma.

Familj: Maken Tommy, 47, och två döttrar, 15 och 12.

Aktuell: Med nya deckaren i serien om Emma Sköld ”Skamvrån”.

Vilken är din favoritinredningspryl?

Den stora drömmen för mig innan vi flyttade till det här huset var att någon gång få ha en platsbyggd bokhylla runt fina skjutdörrar. Vi såg en möjlighet i ett av rummen så där platsbyggde vi en bokhylla som rymmer 960 böcker. Det blir lite som förvaring för mina böcker, i stället för att lägga dem i lådor i garaget. Det är nog 75 procent Sarenbrant i hyllan och det blir ganska enhetligt. Vi byggde den bara 21 centimeter djup så den tar nästan inget utrymme från golvytan. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Den platsbyggda bokhyllan är en inredningsdröm Sofie gjorde verklighet av när familjen flyttade in i sin villa.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Färgglatt och mycket mönster om Sofie får välja. Tapeten i vardagsrummet är ett exempel på det.

Hur gör du för att skapa härlig atmosfär hemma?

Det är ganska många fönster och fint ljusinsläpp i vårt hem och det tycker jag är avgörande för hur härlig känsla det blir. Vackra blommor är vardagslyx och för min egen harmoni uppskattar jag när det inte är för mycket prylar. Tyvärr är det ändå alltid det hos oss. Vi lyckas inte riktigt där.

Vilket är ditt bästa knep för en lyckad tillställning?

Det är att ta fram lådan med peruker och våra mikrofoner. Så får alla sjunga och framträda under middagen. Det blir väldigt roligt. Det får kompensera den dåliga maten vi lagar. Skämt å sido, lite sång livar alltid upp.

Vilken är din paradrätt?

Jag är så trött på allt jag lagar just nu. Jag har ätit allt så många gånger, lite så känner jag. Det behöver inte alltid vara så komplicerat. I dag till exempel gjorde jag en god enkel lunch som inte kräver att du är duktig på att laga mat. Mango, salmalax, avokado, sallad och lite soja. Köp ingredienserna och skär upp allt. Otroligt gott!

LÄS MER: Alla Svensson om sin bostad: ”Ett stort dåligt samvete” 

LÄS MER: Spana in författarens klockrena kupolhus på Gotland 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande