Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
Kjell med sin fru Karin och sonen Leo i hemmet i Thailand. "Från november till mars bor jag i Huay Yang, en fiskeby tio mil söder om Hua Hin i Thailand."
Foto: THOMAS ENGSTRÖM
2 AV 3
"I Thailand lever man livet utomhus. Vi bor i princip på stranden."
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
3 AV 3
"Hemmet är min enda fristad. Bara där jag kan stänga dörren och vara mig själv. Så fort jag går utanför dörren är det mycket 'Tjena Kjelle'".
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Filmstjärnan Kjell Bergqvist visar upp privata bilderna

Kjell Bergqvist hänger helst i hängmattan på terrassen. Där hittar man honom oavsett om han bor i lägenheten i Hammarby Sjöstad eller huset i Huay Yang. Hemmen är hans enda fristad. 

Åsa Görnerup

Hur bor du?

– Jag bor i en liten trea på 70 kvadrat i Hammarby Sjöstad med en terrass på 80 kvadrat. På terrassen går solen upp i ena hörnan och ned i den andra. Där har vi blommor, grill, matbord, soffgrupp och två hängmattor. Jag är en riktig hängmattsnarkoman. Jag är uppväxt söder om söder och har ingen längtan in i röran. Hammarby Sjöstad är som en liten småstad fem minuter från Söder på elcykeln. 

– Från november till mars bor jag i Huay Yang, en fiskeby tio mil söder om Hua Hin i Thailand. Där har vi också hängmatta och luftmadrass i poolen, där jag ligger och myser. Jag, min fru Karin och vår son Leo jobbar med Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse. Vi delar ut stipendier och har gratis simskola för thailändska barn i poolen på tomten. I en stor glassbox finns gratis glass till alla barnen. 

LÄS MER: Wow! Här är villan som tar dig tillbaka till 1977 

Terrassen i Hammarby Sjöstad i Stockholm är stor och inredd med blommor, grill, matbord, soffgrupp och två hängmattor. "Jag är en riktig hängmattsnarkoman." Foto: Privat

Hur skulle du beskriva din stil?

– Ganska ordinär, tror jag. Den är enkel, inga konstigheter. Färgerna är milda och sovrummet solgult. Det är sjukt mycket fönster i lägenheten. Det finns ingen plats att ha saker på väggarna, men vi har i alla fall en hyfsat stor tv, så vi kan mysa i soffan.

Vad är ditt bästa köp? 

– Att vi byggde den där poolen. Vi har också köpt en tio meter lång, flyttbar swimmingpool från Kina. Vi betalar en thailändsk före detta elitsimmare för att ställa upp den vid olika skolor och köra simskola. Brandkåren fyller på med vatten. Simläraren Mr Storm har adhd. Han är en trollkarl på att lära barn simma. 

Expressen på besök hemma hos Kjell i Thailand där han driver en simskola tillsammans med sin fru. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Hemmet är min enda fristad. Bara där jag kan stänga dörren och vara mig själv. Så fort jag går utanför dörren är det mycket ”Tjena Kjelle”. Det kan ta en timme att gå till Konsum för att köpa en liter mjölk. Jag gillar att snacka. Mitt engagemang mot SD har gjort att jag förlorat några fans på vägen. Sedan jag startade Facebookgruppen ”Vad som helst men aldrig SD” tycker SD-trollen att Bergqvist är världens största skithög. 

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Lugn och ro. Det ger min bostad mig. 

LÄS MER: Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson säljer lyxvillan 

Vad gillar du mest med din inredning?

– Det är hängmattan och så en grillkorv och en kall öl. Jag har en stor sydafrikansk vit hängmatta med fransar på en ställning. Jag har också en vanlig thaihängmatta. Jag vill gärna ha snusdosan inom räckhåll. Den är min snuttefilt och måste finnas på nattduksbordet när jag vaknar. 

Vilket är ditt favoritrum?

– Det är terrassen i Thailand med utsikt över havet. I Thailand lever man livet utomhus och räknar in den i bostadsytan. Vi bor i princip på stranden. På terrassen finns en jazzucci. Där äter vi middag, läser, pysslar med paddan och tar en eftermiddagslur. 

Terrassen vid huset i Huay Yang ligger i princip på stranden. Med havet intill är det sällan någon som doppar sig i jacuzzin. Här är bland andra Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson på besök. Foto: Privat

 

Kjell Bergqvist

Ålder: 65 år.

Familj: Fru Karin, 47. Sonen Leo, 11, Dottern Nathalie, 24, bor i London. Dottern Sandra, 29, och hennes son Edwin, född julen 2017. 

Bor: Bostadsrätt i Hammarby Sjöstad, högst upp i huset utan insyn. 

Aktuell: Säsong 2 av ”Springfloden”, premiär i SVT 16 september. 

Romantiska komedin ”Lyckligare kan ingen vara” har premiär vid jul.

Kjelles bästa hemmatips: ”Ransonera paddan, telefonen och tv:n. Min fru är jättebra på att ha begränsade skärmtider för Leo. Vi försöker spela spel och kort. Varje kväll läser jag sagor för Leo innan vi släcker lampan.” 

LÄS MER: Superknepet! Därför ska du dammsuga med en toarulle