1 av 2: Farah Abadi leder ”Fredagsmyset” i SVT tillsammans med Anders ” Ankan” Johansson. Hon programleder också ”Karlavagnen” i P4 på tisdagar. Foto: Benjamin Turesson/SVT
2 av 2: Farah Abadi tävlade tidigare i ”På spåret” och förberedde sig genom att titta på sin världskarta i sitt nybyggda parhus. Foto: BO HÅKANSSON / BILDUPPDRAGET

Farah Abadi inreder med loppisfynd och Ikea-hacks

Farah Abadi har fyllt sitt nybyggda parhus med själ. För programledaren är det viktigt med hemkänsla. Men sakerna ska ha ett syfte, inte bara vara fina.

Inför sin medverkan i ”På spåret” stod hon och stirrade en hel del på sin världskarta. Nu programleder hon ”Karlavagnen” i radio och ”Fredagsmyset” i tv.

Hur bor du?

– Jag bor i ett bostadsrättsparhus strax utanför Malmö. Det nyproducerade huset står för sig själv, men vi delar carport med grannarna. Det är på 130 kvadrat och har två våningar. Vi är de första som bor där. Det är skönt att det är rent och fint och att vi inte behövt fixa något, men det krävs lite extra jobb för att huset ska få själ. Vi har fyllt det med grejer vi tycker om och har målat mycket. I sovrummet har vi valt en nästan blåsvart matt färg, så det blir riktigt mörkt och skönt. I vardagsrummet har vi en mörk grå färg. Skåpen i samma färg smälter in i väggen. 

FARAH ABADI

Ålder: 33.

Bor: Parhus utanför Malmö.

Familj: Sambo Johan och sonen Zakarias, 3 och dottern Juni, åtta månader.

Gör: Programledare i radio och tv.

Aktuell: Programleder ”Karlavagnen” i P4 och ”Fredagsmyset” i SVT. 

Var med i ”Vem kan vad?” på SVT

https://www.instagram.com/p/CLvxroSrrXp/
Farah och sambon Johan har själva skapat själ i det nybyggda parhuset. Väggarna har fått färg och lampor, gardiner och växter gör det varmt och ombonat. Foto: Privat

Hur skulle du beskriva din stil?

– Väldigt modern, men jag har ingen speciell stil. För mig är det viktigt att känna glädje över mina saker. Jag älskar mitt bord, min soffa och kuddarna. Jag älskar Ikea, men vill inte ha ett Ikea-hem. Jag ändrar och gör det mer personligt. Jag har mycket saker från loppisar som ljusstakar, vaser och pynt. Snittblommor och krukväxter får det att se ut som om någon bor där och inte bara är stajlat på bild. På Pinterest finns mycket teman. Jag tycker det är kul med inredning och att göra trender till mina egna.

Vad är ditt bästa köp?

– Ett ovalt vitt matbord från Mio. I början var jag så rädd att det skulle bli skrapat eller få vinfläckar att jag aldrig använde det. Till slut sa en kollega till mig att jag antingen fick lämna bordet orört eller njuta av det. Sedan dess har vi haft fester runt det. Mina syskonbarn har byggt med lera, vi har spillt vin och det har fått ett brännmärke. Bordet har fått leva.

”Se till att ha ett utrymme, en kammare eller ett förråd där du kan slänga in skit du inte vill se. Ta tag i det och städa där en annan dag.”
Farah har sju ljusstakar i mässing som hon hittat på loppis. Foto: Privat

Vad är ditt sämsta köp?

– Jag älskar planscher och affischer, som jag köper på mig utomlands. Många har inte hittat sin vägg än och får stå i förrådet. På en inramad plansch har jag en världskarta. Inför ”På spåret” har jag tittat på den och letat efter Madagaskar. Hemma hade vi en karta på toalettdörren. Att stirra på den har hjälpt mig mycket.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Dyra doftljus. Det finns något rofyllt i att det luktar gott. De kan dofta vanilj, jul eller rena lakan, beroende på sinnesstämning.

Vad gillar du mest med din inredning?

– Att många får plats. Jag och ­sambon har stora familjer och mycket kompisar. Senast när vi firade svärmor var vi 15 runt matbordet. I förrådet har vi extra hopfällbara stolar och bord.

Intervjun med Farah Abadi gjordes i slutet av 2019.

LÄS MER: Malin Olsson: ”Här kan jag stänga och vara mig själv”

LÄS MER: Komikern Anders Jansson: ”Min fru och jag champagnestädar”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!