Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 7
2 AV 7
Den före detta politikern och ”Robinson”-deltagaren Jan-Emanuel Johansson har en våning av sällan skådat slag. Priset han begär är 29 miljoner kronor. 2 miljoner ”rabatt” eftersom han kallar sig ”givmild sosse”.
Foto: Kanal5/Toppmäklarna
3 AV 7
Det är toppmäklaren Niklas Berntzon från Eklund Stockholm New York som fått i uppdrag att sälja den lyxiga våningen. ”Det här är en lägenhet för någon som vill lyxa till det ordentligt. Den är inte helt enkel att sälja, men cool”, säger han i kvällens avsnitt av ”Toppmäklarna” på Kanal 5.
Foto: Kanal5/Toppmäklarna
4 AV 7
Lägenheten på 231 kvadratmeter har tre våningar och nio meter i takhöjd.
Foto: Kanal5/Toppmäklarna
5 AV 7
Hiss ända upp i lägenheten. Lyxigt värre!
Foto: Jesper Florbrant, Eklund Stockholm New York
6 AV 7
Ett av två badrum. Här kan man bubbla i jacuzzin och titta ut över takåsarna.
Foto: Jesper Florbrant, Eklund Stockholm New York
7 AV 7
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Foto: Jesper Florbrant, Eklund Stockholm New York

Ex-politikern Jan-Emanuel Johansson säljer lyxiga vindsvåningen

Kolla in i Jan-Emanuel Johanssons, 42, lyxiga och enorma trevåningslägenhet.

Den före detta politikern och ”Robinson”-vinnaren har en våning av sällan skådat slag.

Priset han begär är 29 miljoner kronor. 2 miljoner ”rabatt” eftersom han kallar sig ”givmild sosse”.

Jan Emanuel Johansson var totalt okänd innan han deltog i ”Expedition: Robinson” 2001 och vann hela tävlingen samt kunde kvittera ut en miljon kronor. Efter det startade han sin egen kampanj för Socialdemokraterna och blev invald i riksdagen där han satt mellan åren 2002-2010. Därefter har han drivit egna företag inom vård- och behandlingsbranschen, både HVB-hem och flyktingboenden.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges mest klickade bostäder

Jan-Emanuel säljer vindsvåningen på Östermalm

Nu säljer han sin enorma vindsvåning på 231 kvadratmeter på Östermalm, i fina Lärkstan, i Stockholm. En våning av en kaliber man sällan ser i Sverige. Det är en vindslägenhet som mer påminner om en villa. Hela tre våningar där ett av rummen har öppet upp till taknocken och en höjd på nio meter. Utöver det finns två sovrum, en vinkällare som är proppad med vin och champagne, ångbastu, walk-in-closet, bibliotek, två badrum, och en gästtoalett. Samt en terrass och två balkonger! Dessutom är det hiss ända in i våningen.

Det är toppmäklaren Niklas Berntzon från Eklund Stockholm New York som fått i uppdrag att sälja den lyxiga våningen.

– Det här är en lägenhet för någon som vill lyxa till det ordentligt. Den är inte helt enkel att sälja, men cool, säger han i kvällens avsnitt av ”Toppmäklarna” på Kanal 5.

På frågan om vad Jan-Emanuel själv har tänkt sig för pris säger han först runt 30 miljoner kronor, men tillägger sedan:

– Av ideologiska skäl så vill jag ju vara givmild, jag är ändå sosse, så säg lite under, 29 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Följ med hem till Pernilla Wahlgrens lyxiga villa

Till försäljning hos Eklund Stockholm New York

Niklas menar att när det handlar om den här prisklassen, och de som har råd med de summorna, så spelar inte en eller två miljoner uppåt eller nedåt någon större roll.

Våningen är precis utlagd till försäljning men går inte att hitta på nätet. Den ligger ”dold” hos mäklarbyrån Eklund Stockholm New York och ges bara ut till speciella kunder som efterfrågar något utöver det vanliga och i den här prisnivån.

– Vi har precis påbörjat visningen, den här sortens lägenhet har alltid en massa intressenter, men oftast bara några unika kunder som är potentiella köpare, säger Niklas till Leva&Bo. Jag har haft två privata visningar av den, en av dem är med i kvällens avsnitt av ”Toppmäklarna”. Jag fick bud men inte i den nivå som säljaren vill acceptera.

Hur svårt är det att sälja en våning i denna prisklass? 

– Det är inte svårt att sälja bostäder i någon prisklass, däremot är köpare och säljare mer kräsna, så det tar generellt sett lite längre tid.

Vem kan tänkas passa som ägare till denna våning? 

– Avicii kanske borde slå till! Någon som reser mycket, inte har behov av så många rum, men som har ett stort socialt umgänge.

Varför vill Jan-Emanuel sälja? 

– Jag har hittat hans drömbostad, säljer jag denna så köper han en annan.

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan du köpa Peter Siepens söta sommarstuga

Jan-Emanuel utredd av Ekobrottsmyndigheten

Jan-Emanuel som nu jobbar heltid med sina företag blev fem år i rad (2007-2011) utsedd till ”Årets superföretagare” av tidningen Veckans affärer, och ”Årets gasell” av Dagens Industri åren 2006-2010. 2012 blev han dock utredd av Ekobrottsmyndigheten för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Han friades från skattebrott men dömdes mot sitt nekande för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

I oktober 2015 skrev Expressen om att Jan-Emanuel 2010 gjorde en vinst på drygt 223 miljoner kronor när han sålde sitt bolag Svensk samhällsutveckling AB till Frösunda koncernen som också bedriver familjehem, HVB-hem, äldrevård och har hundratalet ensamkommande flyktingbarn. Han är fortfarande koncernens näst största aktieägare och värderar aktierna till 97,9 miljoner kronor. Utöver det äger han flera andra bolag och 2013 tog han ut en lön på 6,7 miljoner kronor och hade ett överskott på kapital på 34,7 miljoner kronor.

På sin öppna Facebook-sida kan man se hur Jan-Emanuel lagt ut bilder på bilar, båtar och motorcyklar, bland annat en Lamborghini, sin Ferrari, sin Porsche, och flera bilder på sin lyxiga motorbåt i miljonklassen.

Kolla in i Jan-Emanuels lyxlägenhet i videoklippet! Programmet ”Toppmäklarna” i sin helhet sänds i kväll, onsdag den 8 juni klockan 20.00, i Kanal 5.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa tips för att vinna budgivningen