Eric Ericsson: ”Jag är värdelös på att städa”

Skådespelaren Eric Ericsons bästa inredningstips: Liva upp huset med levande ljus när det är mörk ut.

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Eric Ericsons bästa inredningstips: Liva upp huset med levande ljus när det är mörk ut.

Skådespelaren Eric Ericson älskar sin lilla röda stuga i K-märkta Hallebacken på Västkusten. Det nyrenoverade köket är hans bästa plats och matlagning en stor avkoppling.

– Nu på hösten lagar jag grytor på alla fina råvaror som finns, säger Eric till Leva & Bo.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

Jag bor i en röd stuga i ett k-märkt område som heter Hallebacken. Det ligger i Jonsered utanför Göteborg. Det är Sveriges första planerade villabebyggelse, faktiskt. Området är från 1910 ungefär. Jag älskar att bo där jag gör och det sämsta är när jag måste åka härifrån. Jag har världens göttigaste lilla trädgård och världens finaste lilla hus. Jag trivs väldigt bra.

Foto: Privat

Eric älskar sitt K-märkta röda hus.

Hur skulle du bo om du fick drömma fritt?

Vid vattnet, det spelar ingen roll om det är hav eller sjö. Jag vill kunna gå ner och bada. Jag saknar den absoluta närheten till vatten. Jag gillar att titta på vattnet, det är rogivande.

Vilket är ditt bästa knep för att göra det hemtrevligt?

Städa haha. Jag är värdelös på att städa och plocka undan. Min fru är mycket bättre än jag men hon har gett upp. Annars är det levande ljus. Överallt.

Vilket är ditt bästa köp till hemmet?

Det är ångugnen. Allt blir godare i en ångugn. När jag gör klyftpotatis och till och med barnen säger ”vad har du gjort med potatisen pappa, den smakar ljuvligt”. Jag älskar den. Jag visste inte att man kunde vara så kär i en ugn.

Vilket är ditt mest onödiga köp?

Alla väderstationer som jag köper. De är helt värdelösa varenda en. Jag har inte hittat någon som är bra så tipsa mig gärna.

Hur kopplar du av hemma?

Genom att baka och laga middag till familjen. Just nu blir det grytor, hösten är gryttid med alla fina råvaror som finns. Det vanligaste är väl att jag gör som en Bœuf bourguignon med gremolata till. Innan snigelinvasionen odlade jag i min trädgård. De åt upp precis allting så jag måste hitta ett nytt sätt att odla på. Kanske på höjden? Tidigare var hela trädgården uppodlad och jag fattade nog inte hur mycket som skulle komma. Hur många saker kan du egentligen göra med squash? En planta är fem miljoner frukter.

Foto: Privat

Nyligen lät Eric och hustrun Tove bygga upp sitt drömkök från grunden.

Vilket är ditt favoritrum hemma?

Köket. Vi har precis renoverat det och bland annat satt in den där ångugnen. I tolv års tid har vi tittat på, planerat och ritat på hur vi ska göra ett drömkök. Så dök en möjlighet upp för oss och vi sa ”nu kör vi”. Vi har byggt upp ett fantastiskt kök från grunden.

Eric Ericsson

Ålder: 45.

Familj: Hustrun Tove Wiréen, 49, och barnen Konrad, 17, och Tage, 13.

Bor: Hus i Jonsered utanför Göteborg.

Gör: Skådespelare.

Aktuell: I filmen ”Ring mamma!” och i serien ”Hidden – Förstfödd”.

LÄS MER: Carola visar upp sitt vackra hem i Steninge slottsby

LÄS MER: Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande