1 av 2: Den före detta modellen Emma Wiklund gillar att kunna bo både i och utanför stan. Foto: Andreas von Gegerfelt
2 av 2: Emma Wiklund är nu aktuell med en ny hudvårdsserie för mogen hy. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Emma Wiklund om hur åren i Frankrike påverkade henne

Emma Wiklund gillar att kunna bo både i och utanför stan. På sommaren flyttar hon och familjen ut till huset i skärgården. På hösten trivs de bäst i lägenheten i stan. 

Hemma ska det vara varmt och ombonad. 

För Leva och Bo berättar Emma om hur tiden i Frankrike påverkat hennes inredningsstil och hur hon gör det mysigt hemma! 

Hur bor du? 

– Vi bor i en lägenhet vid Odenplan i Vasastan i Stockholm. En ganska stor lägenhet. Och så har vi ett hus på Ingarö. Det är mer som ett året runt-boende som vi använder hela året vilket är jätteskönt.

Vad är det bästa med att bo som du gör? 

– Det är lyxen att kunna ha möjligheten att njuta av kvällarna utomhus om somrarna. Att bada. Men att kunna åka in och bo i stan om höstkanten när det börjar bli mörkt. Det är jättetacksamt. 

Emma gillar att ha fotokonst på väggarna. Foto: Privat

Om du var tvungen att välja mellan att bo i stan eller ute i skärgården? 

– Oj! Det är så svårt att välja. Jag måste tänka vad som funkar för oss och inte bara mig. Jag skulle kunna tänka mig att bo i skärgården men jag har inte bott där en vinter, så fråga mig när jag har gjort det, haha. 

Hur gör du det mysigt hemma? 

– Jag tycker om att det finns någon slags värme. Att man blandar både det enkla rena med trämaterial så det blir organiskt. Inte bara vitt och minimalistiskt. Jag har en förkärlek för marockanska mattor och värme i mönster. Jag tror inte att en inredningsexpert skulle säga att jag bor i ett perfekt inrett hem. Jag vill ha det hemtrevligt och man ska kunna slänga sig i en soffa utan att det är ömtåligt. Jag vill verkligen trivas hemma. Vårt sovrum är ganska enkelt och minimalistiskt. Vardagsrummet och matsalen har lite mer mönster och material. 

LÄS OCKSÅ: Lailas villadröm uppfylld: "Man kan i princip bada naken här"

Matsalsbordet i ek är Emmas bästa köp till hemmet. Det fyller många funktioner. Foto: Privat

Hur har din inredningsstil utvecklats med åren? 

– Jag är inte inredningsnördig. I Sverige älskar många inredning, och lägger väldigt mycket tid på det, men jag har aldrig varit så att jag måste ha den här mattan eller att mitt liv blir fulländat om jag får den där soffan. Jag är inte fanatisk. Kanske handlar det om att jag bodde länge i Frankrike. Där var man inte hemma på samma sätt. Jag gillar att ha fotokonst på väggarna, men det har nog med min bakgrund att göra. Och det är kul och lätt att förändra hemmet genom att byta det man har på väggarna. 

Vilket är ditt bästa köp till hemmet? 

– Vi har ett stort matsalsbord i ek som man kan sitta många runt. Man behöver inte ha du på det, man kan spilla. Vi har haft det i så många år och jag tycker så mycket om det. Barnen sitter ofta här och gör läxor. Perfekt när man viker tvätt! 

Vilket är ditt favoritrum hemma? 

– Det är nog vårt vardagsrum. Det är ett ljust hörnrum med massor med sol som flödar in. Man sitter gärna här. Det är så rofyllt. 

Emma Wiklund

Ålder: 49. 

Familj: Maken Hans och barnen Tyra och Elis. 

Bor: I lägenhet i Vasastan och lantställe på Ingarö. 

Gör: Hudvårdsentreprenör. 

Aktuell: Släpper sin exklusiva hudvårdsserie "Ultimate" för mogen hy. 

LÄS OCKSÅ: 9 kändisar som valt att sälja sina lyxhus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!