Sångerskan Elisa Lindström bor i ett sekelskifteshus som ligger högt uppe på ett berg.
1 av 2: Sångerskan Elisa Lindström bor i ett sekelskifteshus som ligger högt uppe på ett berg. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Gården ligger i Lugnås utanför Mariestad.
2 av 2: Gården ligger i Lugnås utanför Mariestad. Foto: Privat

Elisa Lindström bytte tvåa i stan mot stor gård på landet

På TV4 kan man just nu se Elisa Lindström tävla i ”Stjärnornas stjärna”. Privat jordar hon sig i ett sekelskifteshus med magiskt läge i Lugnås.

Innan huset ens var ute till försäljning sålde hon och maken tvåan i Stockholm. För samma pris fick de sitt drömhus utanför Mariestad.

Hur bor du?

– Jag bor i ett stort hus på landet. Vi har precis flyttat till Lugnås utanför Mariestad. Det vita sekelskifteshuset ligger högst upp på ett berg och har världens utsikt. Vi ser Kinnekulleberget, platåberget Billingen och Vänern när det är klart. Det är magiskt! Vi har också ladugård, flyglar och mark, som hör till huset. Vi bytte en liten tvåa i Stockholm mot allt det här. Vi har hittat vårt paradis. 

Hur hittade ni huset?

– Det var ren tur. Vi hade precis börjat kika på hus hemmavid. Det här är min mans hemtrakter och jag är från Töreboda inte långt härifrån. När vi skulle åka och bada våra hundar körde vi förbi huset. Vi såg att det stod tomt, kollade upp det och fick veta att det skulle komma ut till försäljning. Vi trodde så mycket på det att vi sålde vår lägenhet, redo att klippa till. I ett halvår var vi bostadslösa och bodde hemma hos Marcus föräldrar. 

Elisa Lindström

Namn: Elisa Lindström.

Ålder: Fyller 29 i april.

Familj: Stor. Maken Markus, 29, och dottern Irma, 1. Hunden Ziva, en tollare. 

Bor: I Lugnås utanför Mariestad. 

Gör: Sångerska.

Aktuell: Medverkar i tredje säsongen av ”Stjärnornas stjärna” på TV4.

För ett år sedan köpte Elisa och maken Markus gården i Lugnås. Huset med flyglarna ägdes tidigare av deras granne, som hyrt ut gården. Nu letar Elisa efter historia kring huset. Redan har folk hört av sig, som är släkt med dem som bott där. Foto: Privat

Hur går renoveringen?

– Min pappa är snickare och han har precis gått i pension. Pappa går loss i vårt hus och det blir jättefint. Vi försöker återskapa den gamla stilen i huset, som renoverades på 70-talet. Det nya köket är i en lingrön gammeldags stil, som vi integrerat. I hallen har vi en gammal tapet med stora blommor från Boråstapeter. De har skapat en serie med nyproduktion av gamla tapeter. I vardagsrummet har vi en röd sekelskiftestapet med gulddetaljer från Lim & handtryck i Mölndal. 

Hur skulle du beskriva stilen?

– Jag är mycket för det som känns gammeldags. Vi har farmors gamla möbler, mammas och pappas köksbord och morfars byrå. Det ska kännas hemma och familjärt och vi har få nya grejer.

Det ska kännas hemma och familjärt. Vi har få nya grejer.

Vilket är ditt sämsta köp?

– Jag fick dille på lampor när vi flyttade in. Jag ville göra det mysigt och köpte många, lite billiga lampor, som det inte finns någon själ i. De har blivit stående.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Tapeterna. Dem ser man varje dag. Vi har också köpt en gedigen bänkskiva i bohusgranit till köket. Min väns familj äger ett stenhuggeri i Töreboda, där jag kommer ifrån. 

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det känns varmt och mysigt. Jag är noga med detaljerna och vågar lite färg och bilder. Jag vill ha mycket foton och längtar efter att hitta bra konst. Den enda vi har uppe är en stor tavla på en elefant, som jag köpte uppe i Stockholm. Elefanten går stadigt på sin väg framåt. Den tavlan ger mig lugn och styrka.

Vilket är ditt favoritrum?

– Köket. Vi är där hela tiden och har lagt in golvvärme. Jag hatar att frysa om fötterna och vår ettåring leker på golvet. I köket är det varmt, mysigt och en fin utsikt mot en hage, där solen går ned. 

https://www.instagram.com/p/BzOmdGLI0-1/

LÄS MER: TV4-meteorologen Madeleine Westin om sin gård: ”Det finns ett spöke”

LÄS MER: Alcazar-stjärnan köpte sitt hem på impuls: ”Min man tyckte jag var galen”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande