Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elaine Green gör mycket – hon är både artist, organisatör, kreatör, tv-profil och poddare. Just nu syns hon som en av experterna i TV4:s ”Sortera upp ditt liv”.Elaine Green gör mycket – hon är både artist, organisatör, kreatör, tv-profil och poddare. Just nu syns hon som en av experterna i TV4:s ”Sortera upp ditt liv”.Elaine Green gör mycket – hon är både artist, organisatör, kreatör, tv-profil och poddare. Just nu syns hon som en av experterna i TV4:s ”Sortera upp ditt liv”.
Elaine Green gör mycket – hon är både artist, organisatör, kreatör, tv-profil och poddare. Just nu syns hon som en av experterna i TV4:s ”Sortera upp ditt liv”. Foto: Jakob Dahlstrom

Elaine Green från ”Sortera upp ditt liv” bor i stor våning i Vasastan

Elaine Green kallar sig för Sveriges Marie Kondo – med glimten i ögat. I TV4:s program ”Sortera upp ditt liv” hjälper artisten och organisatören familjer att få ordning i sina hem. 

Tv-profilen lever som hon lär med tydliga regler för hemmet. Hon tror också på attraktionslagen. Nyligen gick en dröm i uppfyllelse och hon flyttade från en hyresrätt på 35 kvadrat till en drömvåning på 114 kvadrat.

Du bodde tidigare på 35 kvadrat och har flyttat till en våning på 114 kvadrat. Hur är det?

– Jag bor på Sankt Eriksplan i portalbyggnaden i Atlasområdet. Där har vi bott i ungefär sex månader. För mig är det en ”dream coming true”. Tidigare bodde vi tre personer i en hyresrätt på 35 kvadrat. Jag har alltid sagt att jag vill bo i Vasastan. Lycka till, sa alla. Själv tror jag att allting är möjligt, bara vi tror på det och vill. Jag håller på med law of attraction och i mitt gamla kök satt jag och trollade vid min visionboard, mediterade och visualiserade mitt drömhem.

– När jag fick syn på huset kände jag att här vill jag bo och skrev ett brev från hjärtat till den lilla hyresvärden. Ett och ett halvt år senare hörde hyresvärden av sig: ”Jag såg ert fina brev.” 

Elaine Green

Namn: Elaine Green.

Ålder: 37 år.

Familj: Dottern Wonder, fyller 2 i maj (på Elaines födelsedag). Maken Linton Kennegård, 31, advokat.

Bor: Hyresrätt på 114 kvadrat i portalen i Atlasområdet på Sankt Eriksplan, Stockholm.

Gör: Artist, organisatör, kreatör, tv-profil, poddare.

Aktuell: Programmet ”Sortera upp ditt liv” sänds på måndagar i TV4 och TV4 Play. Feelgood-podden ”Jag vill bara dricka te och va ifred” med Mirjam Sandström.

Instagram: anothersupernova

Hur ser våningen ut?

– Det är ett äldre hus byggt i slutet av 20-talet, början av 30-talet. Jag känner mig lite fransk här inne och dras till 20-tal. Våningen ligger i ett högt hus med utsikt åt två håll, Vasaparken och Karlbergskanalen. Ljust, luftigt och mysigt. En serveringsgång går genom lägenheten, som har en entertainerdel och en sovdel. 

– Wonders rum är den gamla pigkammaren. Det är som en liten juvelbox, där allt ska glittra. Barnrummet är inrett i färger och toner som jag tycker om och sedan tar jag in det magiska som hon tycker om. Jag blev väldigt kär i kulören ”Spiced honey”, en lite guldbrun färg. 

Vardagsrummet. Bokskåpet har Elaine Green fyndat på Blocket och sedan målat och slipat. Hela 95 procent av sakerna som finns i hemmet är loppis- och Blocketfynd. Bland annat har Elaine fyndat några klassiska Thonet-stolar i böjträ, som en kvinna lagt ut på Blocket för 1 700. ”Jag frågade om de fanns kvar och hon sa att jättemånga var intresserade. Jag swishade direkt. Efteråt blev det bråk och folk sa åt henne att swisha tillbaka. Hon hade Blocket-heder och visste deras värde, men ville bli av med dem. De skulle kosta 12 500 kronor.” Nypriset på Elaines köksbord var 30 000. Hon fick det för 1 200 kronor.Vardagsrummet. Bokskåpet har Elaine Green fyndat på Blocket och sedan målat och slipat. Hela 95 procent av sakerna som finns i hemmet är loppis- och Blocketfynd. Bland annat har Elaine fyndat några klassiska Thonet-stolar i böjträ, som en kvinna lagt ut på Blocket för 1 700. ”Jag frågade om de fanns kvar och hon sa att jättemånga var intresserade. Jag swishade direkt. Efteråt blev det bråk och folk sa åt henne att swisha tillbaka. Hon hade Blocket-heder och visste deras värde, men ville bli av med dem. De skulle kosta 12 500 kronor.” Nypriset på Elaines köksbord var 30 000. Hon fick det för 1 200 kronor.Vardagsrummet. Bokskåpet har Elaine Green fyndat på Blocket och sedan målat och slipat. Hela 95 procent av sakerna som finns i hemmet är loppis- och Blocketfynd. Bland annat har Elaine fyndat några klassiska Thonet-stolar i böjträ, som en kvinna lagt ut på Blocket för 1 700. ”Jag frågade om de fanns kvar och hon sa att jättemånga var intresserade. Jag swishade direkt. Efteråt blev det bråk och folk sa åt henne att swisha tillbaka. Hon hade Blocket-heder och visste deras värde, men ville bli av med dem. De skulle kosta 12 500 kronor.” Nypriset på Elaines köksbord var 30 000. Hon fick det för 1 200 kronor.
Vardagsrummet. Bokskåpet har Elaine Green fyndat på Blocket och sedan målat och slipat. Hela 95 procent av sakerna som finns i hemmet är loppis- och Blocketfynd. Bland annat har Elaine fyndat några klassiska Thonet-stolar i böjträ, som en kvinna lagt ut på Blocket för 1 700. ”Jag frågade om de fanns kvar och hon sa att jättemånga var intresserade. Jag swishade direkt. Efteråt blev det bråk och folk sa åt henne att swisha tillbaka. Hon hade Blocket-heder och visste deras värde, men ville bli av med dem. De skulle kosta 12 500 kronor.” Nypriset på Elaines köksbord var 30 000. Hon fick det för 1 200 kronor. Foto: Elaine Green
Det mysigaste rummet i våningen är målat i kulören Muskotnöt. På Elaines önskelista finns ett verklighetstroget träd till brasrummet. ”Jag vill göra det som en piazza, nästan ett orangeri. Ett fikusträd skulle vara fint, men jag är också öppen för stora lövträd”, säger Elaine Green.Det mysigaste rummet i våningen är målat i kulören Muskotnöt. På Elaines önskelista finns ett verklighetstroget träd till brasrummet. ”Jag vill göra det som en piazza, nästan ett orangeri. Ett fikusträd skulle vara fint, men jag är också öppen för stora lövträd”, säger Elaine Green.Det mysigaste rummet i våningen är målat i kulören Muskotnöt. På Elaines önskelista finns ett verklighetstroget träd till brasrummet. ”Jag vill göra det som en piazza, nästan ett orangeri. Ett fikusträd skulle vara fint, men jag är också öppen för stora lövträd”, säger Elaine Green.
Det mysigaste rummet i våningen är målat i kulören Muskotnöt. På Elaines önskelista finns ett verklighetstroget träd till brasrummet. ”Jag vill göra det som en piazza, nästan ett orangeri. Ett fikusträd skulle vara fint, men jag är också öppen för stora lövträd”, säger Elaine Green. Foto: Elaine Green
Dottern Wonders rum. Det första rummet i våningen som Elaine Green gjorde i ordning. ”För att få in känslan hängde jag en guldtassel i fönstret i det tomma rummet. Den fick visa mig vägen”, säger hon. För henne är det inte bara ett barnrum, utan ett av familjens rum i våningen. I korgen ryms alla leksaker som Wonder har.Dottern Wonders rum. Det första rummet i våningen som Elaine Green gjorde i ordning. ”För att få in känslan hängde jag en guldtassel i fönstret i det tomma rummet. Den fick visa mig vägen”, säger hon. För henne är det inte bara ett barnrum, utan ett av familjens rum i våningen. I korgen ryms alla leksaker som Wonder har.Dottern Wonders rum. Det första rummet i våningen som Elaine Green gjorde i ordning. ”För att få in känslan hängde jag en guldtassel i fönstret i det tomma rummet. Den fick visa mig vägen”, säger hon. För henne är det inte bara ett barnrum, utan ett av familjens rum i våningen. I korgen ryms alla leksaker som Wonder har.
Dottern Wonders rum. Det första rummet i våningen som Elaine Green gjorde i ordning. ”För att få in känslan hängde jag en guldtassel i fönstret i det tomma rummet. Den fick visa mig vägen”, säger hon. För henne är det inte bara ett barnrum, utan ett av familjens rum i våningen. I korgen ryms alla leksaker som Wonder har. Foto: Elaine Green

Hur lever du din inredningsdröm?

– Möbler talar till mig. Jag älskar möbler och letar på Blocket, Marketplace och loppisar. Har jag bestämt mig för en viss typ av bord, har jag inget tills jag hittar det. Det kan ta månader, men känns alltid värt det. Vårt hem är kreativt. Jag har verkligen färger som jag tycker om och mycket juveltoner.

I TV4 hjälper du familjer att få ordning på tillvaron i ”Sortera upp ditt liv”. Hur är ordningen i ditt eget hem? 

– Jag lever som jag lär. När vi flyttade till större sa alla att nu kan vi fylla på med saker. Nej, regeln är en sak in och en sak ut.  Nyligen fyndade jag en Gustavsbergsservis, ”Willow”. Då ska 67 saker ut. Jag gick igenom min partylåda och tog ut 70. Allt räknas, det kan vara kläder, en knappnål eller krukor. Sådant man inte använder längre. Jag kopplar mina minnen till mig, de sitter inte i fysiska ting. 

Varje kväll går du en runda och plockar i hemmet?

– Mitt kvällsstäd tar max en halvtimme. Inget rum får ta längre tid än fem minuter. Då tar jag bort en kaffekopp eller plockar ihop saker som Wonder lekt med. Har man inte mycket grejer, blir det inte så ostädat. Nästa dag startar jag i lugn och ro. I stället för att städa lägger jag tiden på mina kreativa projekt och min dotter.

Elaine Green med maken Linton Kennegård och dottern Wonder.Elaine Green med maken Linton Kennegård och dottern Wonder.Elaine Green med maken Linton Kennegård och dottern Wonder.
Elaine Green med maken Linton Kennegård och dottern Wonder. Foto: Privat

Elaine Greens bästa hemmatips

”Ha inte mer saker än du behöver. Jobba med färger som du verkligen tycker om. Möbler kan bli dammsamlare. Ha möbler på ben, så lyfter du upp dem lite från golvet. Då blir det mer luft och lättstädat.”

Elaine Greens om att bo litet och trångt

Det lärde mig att bli extremt organiserad. Vi behöver inte ens hälften av det vi tror vi behöver, speciellt när det kommer till barn. Jag är jätteglad att jag fick barn på liten yta. Min dotter Wonder har fortfarande väldigt få grejer.

 

Bor man litet får man använda sig av smarta lösningar och kubik, inte bara kvadrat, och ha förvaring uppåt väggarna. Man bli smart av att bo litet.

 

LÄS MER: Retorikexperten Elaine Eksvärd fick drömhus – efter byte med bloggläsare

Se även: