Elaine Eksvärd säljer sin fina lägenhet

På de tre uteplatserna står avkoppling i fokus med sköna loungemöbler och gröna växter.

Foto: Jeanette Westberg/Brocare Foto

1 av 11: På de tre uteplatserna står avkoppling i fokus med sköna loungemöbler och gröna växter.

Elaine Eksvärd tog hjälp av en inredningsarkitekt för att få lägenheten så bra som möjligt. Nu letar familjen efter hus i stället.

Foto: ANNA HÅLLAMS

2 av 11: Elaine Eksvärd tog hjälp av en inredningsarkitekt för att få lägenheten så bra som möjligt. Nu letar familjen efter hus i stället.

De stora skjutbara fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus i bostaden. Här vardagsrummet på övre plan med utgång till den andra terrassen och utsikt över Mälarens glimrande vatten, och vidare ut över Liljeholmen bort mot Södermalm.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

3 av 11: De stora skjutbara fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus i bostaden. Här vardagsrummet på övre plan med utgång till den andra terrassen och utsikt över Mälarens glimrande vatten, och vidare ut över Liljeholmen bort mot Södermalm.

Master bedroom med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Rogivande färgsatta väggar och mysig heltäckningsmatta. Här finns också en walk-in-closet del med sex garderober och en stor spegel.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

4 av 11: Master bedroom med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Rogivande färgsatta väggar och mysig heltäckningsmatta. Här finns också en walk-in-closet del med sex garderober och en stor spegel.

I ett av de två badrummen finns en bastu bakom glasade väggar, samt dusch, wc, handfat och spegel. Spotlights i taket.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

5 av 11: I ett av de två badrummen finns en bastu bakom glasade väggar, samt dusch, wc, handfat och spegel. Spotlights i taket.

Lampor är något som Elaine tycker det är värt att lägga pengar på. ”Bra ljus i ett hem gör stor skillnad, speciellt när vi bor i ett mörkt land”, berättade hon.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

6 av 11: Lampor är något som Elaine tycker det är värt att lägga pengar på. ”Bra ljus i ett hem gör stor skillnad, speciellt när vi bor i ett mörkt land”, berättade hon.

Inbyggd smart väggförvaring och häftig skinnsoffa.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucia

7 av 11: Inbyggd smart väggförvaring och häftig skinnsoffa.

Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på etagéplan, och direkt utgång till en av våningens två terrasser. Stilsäkert marockanskt kakel bryter av mot vita luckor, och den vita snygga bänkskivan med generös arbetsyta.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

8 av 11: Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på etagéplan, och direkt utgång till en av våningens två terrasser. Stilsäkert marockanskt kakel bryter av mot vita luckor, och den vita snygga bänkskivan med generös arbetsyta.

Något som familjen har satsat på är platsbyggd förvaring. Utrymmet under trappan blev skåp som rymmer både resväskor och städartiklar.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

9 av 11: Något som familjen har satsat på är platsbyggd förvaring. Utrymmet under trappan blev skåp som rymmer både resväskor och städartiklar.

Ett av två sovrum på nedre plan med fönster som vetter mot gården. Perfekt som barnrum/arbetsrum.

Foto: Johan Norén De Verdier/Camera Lucida

10 av 11: Ett av två sovrum på nedre plan med fönster som vetter mot gården. Perfekt som barnrum/arbetsrum.

Utiskten över Mälaren når ända till Södermalm. Två terrasser och en balkong, här med platsbyggd möbel.

Foto: Jeanette Westberg/Brocare Foto

11 av 11: Utiskten över Mälaren når ända till Södermalm. Två terrasser och en balkong, här med platsbyggd möbel.

Nu säljer kändis-retorikern och författaren Elaine Eksvärd sin unika våning i Stockholm.

En etagelägenhet med New York-känsla och fantastisk utsikt över Mälaren.

Två våningar, tre uteplatser, bastu och inrett av inredningsarkitekt kan bli ditt!

Andra har också läst

Retorikern och författaren Elaine Eksvärd förvandlade sin etagelägenhet i Stockholm med hjälp av en inredare. Och med två terrasser och en balkong, samt en utsikt som få lägenheter erbjuder, påminner det om en våning i New York. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 fina torp du kan fynda 

”Jag gillade New York-känslan”

Leva & Bo var där på besök för ett år sedan och då visade hon oss runt i våningen om 137 kvadratmeter på sjunde våningen. De hade då bott där i ett år:

– Jag gillade New York-känslan och alla sällskapsytor, berättade Elaine. Vi var inte redo för villa och tomt, vi insåg att vi hellre ville bo kvar nära stan. Det här är perfekt då det är lugnt och barnvänligt men fortfarande nära våra jobb.

De hade planerat att köpa en villa men drömhuset dök aldrig upp. Elaine och familjen, maken Gustav och barnen Matheo och Evelyn, bor fortfarande kvar, men inte länge till. För nu är våningen i Liljeholmen, precis utanför Stockholms innerstad och med utsikt över Årstaviken, till salu på Hemnet. 

 

LÄS OCKSÅ: Spökhuset i Skåne har stått orört i 100 år – se vad som finns där inne! 

Har maxat varje yta i lägenheten

”Snart flyttar vi och när vi hittat vårt hus så kommer denna lya vara till salu. Än så länge som kommande försäljning. Vi letar hus i Älvsjö eller Hägersten. Gärna 4 sovrum, tomt och trevliga grannar. Kanske någon där ute som vill byta villalivet mot en etagevåning med New York-känsla? Är du villaägare eller fastighetsmäklare i önskat område, hör av dig!” skriver Elaine på Instagram.

Lägenheten genomsyras av blågrå toner och består av två våningar. På övre plan ligger master bedroom, en walk in closet, vardagsrum och badrum med bastu. På nedre plan hittar vi två barnrum, kök, och ytterligare badrum och vardagsrum.

– Vi har maxat varje yta! Vi tycker om att umgås med familj och vänner så det var en bonus att det fanns två vardagsrum, berättade Elaine för Leva & Bo.

LÄS OCKSÅ:

Drömmer du om lantliv? Se det magiska 1800-talshuset! 

Fallfärdiga missionshuset förvandlades till något unikt 

10 tecken där hemma som visar att du börjar bli gammal 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande