Mikael Sandström berättar att det går minst 100 000 kronor att renovera, vad han än tar sig an.
1 av 2: Mikael Sandström berättar att det går minst 100 000 kronor att renovera, vad han än tar sig an. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
I alphyddan har han hittat sitt lugn.
2 av 2: I alphyddan har han hittat sitt lugn. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tv-doktorn Mikael Sandström följer sin egen stil i lyxhemmet

Doktor Mikael lever som han lär. När Mikael Sandström är ledig låser han upp dörren till sitt lyxiga alphus med spa-känsla. 

Temat i villan är återhämtning och hela undervåningen är ett kombinerat pool- och vardagsrum.

Hur bor du?

– Jag har inrett mitt hem utifrån ledordet ”återhämtning” på alla plan. Hallstahammar är ganska anonymt och huset är inriktat på mina favoritsysselsättningar. Jag tycker om att elda vid öppna spisen. Det är mycket spa-känsla. Det finns mycket utrymme, luft och högt i tak, både på det filosofiska och praktiska planet. Här hämtar jag kraft. Annars är det dubbla jobb på TV4 och som intensivvårdsläkare. 

Mikael Sandström

Ålder: 60 år.

Bor: Stor villa på grusås i Hallstahammar.

Familj: Sonen Marcus, 21, dottern Mimmi 29, barnbarnet Pollux, 1 år. 

Gör: Intensivvårdsläkare. Programledare och läkarexpert i TV4. Gör ”Läkarpodden” tillsammans med Tilde de Paula. 

 

LÄS MER: 20 kändisar som sålt sina läckra hem 2018

 

Med dubbla jobb är det viktigt för Mikael Sandström att varva ner hemma. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hur hittade du huset?

– På Hemnet. Huset låg åtta mil från jobbet i Lindesberg, men det var så speciellt att jag slog till. Jag kände lugnet. Det var en urtråkig mexitegelvilla från 60-talet som byggts ut med 200 kvadratmeter lyx. Inne i huset stod träd från ett gammalt naturreservat under takbjälkarna. Över öppna spisen satt skiffer från Härjedalen. Även om det äldre paret tagit ut i svängarna hade de missat guldkornen. Huset hade två avdelningar där undervåningen var som ett uterum. Nu är det vardagsrum med pool. Glasdörrarna med socklar har ersatts med skjutdörrar. Med små medel har jag fått det exceptionellt. 

Dagliga dopp i poolen. Utsikt från balustraden utanför sovrummet. Foto: Cornelia Nordström

Hur skulle du beskriva din stil?

– Rustik. Man kan inte bygga om en alphydda. Då förlorar man karaktären. Jag var tvungen att ta ut svängarna. 

Vad är ditt bästa köp?

– Det nya, integrerade köket. Det blev rätt dyrt, men det var det värt. Det är öppet med svart marmorskiva och svart blänkande golv. På köpet fick jag ett halvöppet arbetsrum med magisk utsikt över poolen. På glasbordet intill brukar jag tända ett ljus. Det vilar en enorm frid över rummet. Återigen: tema återhämtning. Jag lever som jag lär. 

Vad är viktigast för dig i ditt hem?

– Jag är riktigt duktig på att stänga av telefonen och låsa dörren. Jag vill vara i fred, fast på ett snällt sätt. Inte som en sur gammal gubbe. 

Rekreation i pool- och vardagsrummet. Mikael kan sitta timmar framför datorn, spela musik och tänka. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– All möjlig! Allt från vinlagring, bar, champagne, bastu och spa. Jag skämmer bort mig och spar inte på krutet. 

Vad gillar du mest med din inredning?

– Att det är rejäla grejer, jag kan slänga mig i soffan. Det är ett tåligt hem, inga prydnadsvaser. Jag har lagt långt över 100 000 kronor på högtalare. När jag spelar musik blir det nästan katedralkänsla i vardagsrummet. 

Vad står högst på din önskelista?

– Renovera sovrummet med glasdörr och balustrad utanför. Först måste jag samla pengarna i ladorna. Vad jag än gör går det på 100 000-200 000 kronor. Det blir i Newport-stil med koppling till vattnet, som är centralt i huset. 

LÄS MER: Malin Olsson inreder med både gammalt och nytt

LÄS MER: Edward Blom visar upp sin nya drömvilla utanför Stockholm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande