Dogge Doggelito har köpt sitt drömhus på Albyberget

Fullt hus. Dogge Doggelito, här tillsammans med sin pitbull Bobito, bor i Alby med sina barn, fyra hundar och 16 dvärgpapegojor.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 3: Fullt hus. Dogge Doggelito, här tillsammans med sin pitbull Bobito, bor i Alby med sina barn, fyra hundar och 16 dvärgpapegojor.

Dogge Doggelito älskar att gå på loppis och fynda prylar. ”En kompis sa att det är som att gå på museum hemma hos mig.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 3: Dogge Doggelito älskar att gå på loppis och fynda prylar. ”En kompis sa att det är som att gå på museum hemma hos mig.”

Allrummet är ett av favoritrummen. ”På golvet har jag bruna krokodilskinnsklinkers. Tapeten är ormskinnsmönstrad.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

3 av 3: Allrummet är ett av favoritrummen. ”På golvet har jag bruna krokodilskinnsklinkers. Tapeten är ormskinnsmönstrad.”

Dogge Doggelito har alltid bott i Alby i Botkyrka. Som liten pekade han på radhuset på Albyberget. Där skulle han bo som vuxen. I dag har artisten uppfyllt husdrömmen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

- Jag bor i ett radhus i Alby, Botkyrka, med tre våningar och tio rum på 250 kvadrat. Det klassas som en villa. Jag växte upp i höghus. Som liten satt jag på en mur och pekade på radhuset. ”Där ska jag bo när jag blir stor.” Nu lever jag i huset jag drömde om. Min fru, som dog i lungcancer 2004, hade en etta på Ringvägen i Stockholm. Jag trivdes inte där och när radhuset var till salu bytte vi lägenheten mot huset. Båda var värda en miljon. Nu är rad­huset värt fyra miljoner. Jag betalar bara 2 300 kronor i månaden. Vi trivs jättebra i Alby. Det är som att bo i Bibeln med alla möjliga kulturer och karaktärer.

Dogge Doggelito

Namn: Douglas ”Dogge Doggelito” Léon.

Ålder: 43.

Familj: Änkling. Barnen Yeyo, 17, Angelica, 10, Milady, 9, Frankie, 8. En dotter i himlen. Flickvän. 

Bor: I ett radhus i Alby, Botkyrka, med tre våningar och tio rum på 250 kvadratmeter. 

Gör: Artist och multikonstnär.

Aktuell: Medverkar i ”Farmen VIP” i TV4 och TV4 Play. Släpper skivan ”Drömmar av Hälsingland” i vår. Lill-Babs medverkar på albumet.

LÄS MER: John Lundvik gick på fel visning – och hittade drömhuset 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 2

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 2

Hur ser ditt liv ut i radhuset?

- Jag lever där med mina barn, fyra hundar och 16 dvärgpapegojor. Det började med två, men de har förökat sig i en stor voljär i djurens rum.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Det är krimskrams-stilen. Jag älskar saker! När jag var liten hade jag inte ett skit, sedan blev jag känd, fick pengar och kunde köpa allt möjligt. Jag är en kristen renlevnadsmänniska, som varken dricker, festar eller träffar damer. Att gå på loppis är min halvdrog och terapi. I affären kan en leksak kosta 700 kronor. På Botkyrka loppis springer barnen fria med en hundring och kommer tillbaka med en hel påse saker.

Vilket är ditt bästa loppisfynd?

- Det är lampor, kläder, möbler och matbord. Mina barn brukar säga: ”Du kommer bli en sån där på tv som de kommer hem och rensar hos.” I somras hyrde jag en container och fyllde den, men det märktes inte.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Färgstarkt och pryltätt. Hängmattan från Venezuela är både ett reseminne och en plats för skönt häng.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

- Att jag känner värme och kärlek. Mitt hem är min borg. En kompis sa att det är som att gå på museum hemma hos mig. Under mina resor har jag samlat på mig allt från fina mattor från Tunisien till hängmattor från Venezuela.

LÄS MER: Lina Hedlund: ”Min man byggde en hylla av en behå”

Vilket är ditt favoritrum?

- Allrummet. På golvet har jag bruna krokodilskinnsklinkers. Tapeten är ormskinnsmönstrad. När min fru dog lät jag måla en flera meter stor madonna på väggen. Skyddshelgonet La Virgen de Guadalupe är alltid med.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Familjens skyddshelgon. Efter sin hustrus död lät Dogge måla en stor madonna på väggen.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

- Att fixa schyst kött från Uruguay och grilla med familjen. Att förbereda köttet och få i gång elden tar tid. Det är kvalitetstid. Allt ska gå så fort annars.

Vad står högst upp på din önskelista?

- Att få klart min vis-skiva och resa till Karibien. I huset är det att få mer ordning och reda.

LÄS MER: Joe Labero: ”Jag älskar att bo i ett gated community” 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer