Därför flyttade Arvingarna-stjärnan Casper Janebrink

Casper Janebrink har spelat i dansbandet Arvingarna i 30 år.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Casper Janebrink har spelat i dansbandet Arvingarna i 30 år.

Casper Janebrink hade bott hela livet i sitt barndomshem i Partille och hade inga planer på att flytta därifrån. 

Men sommaren 2017 hände det! 

Plötsligt hade Arvingarna-stjärnan blivit ägare till en arkitektritad villa i Floda.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Nyligen flyttande Casper Janebrink till en nybyggd villa i Floda. En chock för många, då han inte hade några som helst planer på att flytta från sitt älskade Partille. För Expressen Leva&Bo berättar han om nya huset och vad han har för favoritrum. 

Casper Janebrink

Ålder: 49.

Bor: Arkitektriktat hus i Floda byggt 2015.

Familj: Frun Helena, 41. Barnen Alice, 15, och Felix, 13. Långhåriga chihuahuan Chili.

Gör: Artist.

Foto: Privat

Casper Janebrink tillbringar mycket tid i sitt nya musikrum på loftet som är som ett museum över Arvingarna.

Hur bor du? 

– Sedan augusti 2017 bor jag i en nybyggd villa i ett nybyggt område i Floda. Jag har bott hela mitt liv i Partille och köpte mitt barndomshem av min pappa när jag var 25 år. En gammal villa som mamma och pappa köpte 1970, mitt födelseår. Jag är ju en riktig partillianare och tänkte aldrig flytta därifrån. Av en händelse visade min måg ett hus i Floda på en iPad i somras. När vi åkte hem sa min fru: "Kan vi inte bara titta på huset som är till salu?", "Det kan vi väl, men vi ska inte flytta", sa jag. Mannen som bott där var arkitekt och hade ritat huset. Det låg så fint med skogen bakom, pool och insynsskyddad altan. Vi var helt exalterade men jag sa att vi inte skulle flytta. När bud­givningen drog i gång gick det fort. När vi vann den fick jag nästan en chock. Jag hade flyttat från mitt barndomshem, där jag vuxit upp och renoverat och renoverat. När jag väl rensat ut det gamla huset kändes det skönt att komma in i ett nytt. Huset på 175 kvadrat är byggt som en hästsko med halvloft. Det har stående panel där järnvitriol får träet att gråna. Det sticker ut bland alla vita och svarta villor.

Hur skulle du beskriva huset?

– Det har ett grått betonggolv. Några väggar har grå och vit träpanel och vitt trätak öppet till nock. Det är rent, vitt och grått. Nu har vi börjat köpa gardiner för att skapa mer värme.

LÄS MER: John Lundvik: ”Jag snubblade över vårt ställe” 

Vad är ditt bästa köp?

– Mitt barndomshem. Jag köpte villan 1995. Den ökade sitt värde sex gånger till 2017. Det blev en bra vinst och väldigt mycket skatt.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Jag jobbar, frun jobbar och barnen har skola och aktiviteter. När man kommer hem vill man känna att man är tillsammans och det är vi ofta framför tv:n eller i köket.

Foto: Privat

Det nya köksbordet med bekväma fåtöljliknande stolar är en fullträff. Här får tolv personer plats om de tränger ihop sig. Utanför syns uteplatsen med pool där Casper Janebrink ska tillbringa sommaren.

Vad inspirerar dig?

– Jag blir ofta inspirerad när jag tittar på andra hus under mina hund­promenader.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Lyx för mig är att bara få vara hemma. Att kunna öppna altandörren, sätta mig på uteplatsen i solen och inte göra någonting. Här finns den möjligheten. Ingen står och tittar på mig och ropar: "Hallå, är det någon hemma?". 

Vilket är ditt favoritrum?

– Jag gillar mitt musikrum. Där inreder jag precis som jag vill med mina basar, gamla minnen och grejer från Arvingarnas år. Det kan vara ett par skor som jag har sparat. Det är som att komma in i en studio slash museum.

LÄS MER: Kändisar som sålt sina läckra hem 2019 

LÄS MER: Miriam Bryant säljer lägenheten: ”Nya äventyr” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande