Claes Malmberg: ”Vissa rum går jag aldrig in i”

Claes Malmberg bor i en stor våning men sitter mest i soffan.

Foto: Anders Ylander

Claes Malmberg bor i en stor våning men sitter mest i soffan.

Claes Malmberg bor själv i en 200 kvadratmeter stor våning i centrala Malmö.

– Vissa rum går jag aldrig in i, men tycker ändå det är trevligt att ha dem, säger han. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Just nu bor jag i en våning i centrala Malmö. Det är en våning i ordets rätta bemärkelse eftersom jag har ett helt våningsplan. En stor lägenhet.

Vad är det bästa med att bo som du gör?

– Jag trivs väldigt bra där, men nu ska jag försöka hitta något mindre eftersom jag håller på och bygger ett ställe i Båstad. Jag ska försöka dela mitt liv mellan Båstad och Malmö. Jag bor stort, nästan 200 kvadratmeter själv. Ibland kommer barnen. Man kan tycka det är märkligt att jag bor så stort för jag sitter i princip i samma soffhörna i samma del av lägenheten hela tiden. Utnyttjar kanske 20 kvadratmeter effektivt. Men jag älskar att kunna vakna på morgonen och gå en liten promenad för att det är så stort, haha. Det är en slags frihetskänsla i det. Många känner sig kanske ensamma när de bor så stort, men jag vet inte om jag är en reinkarnerad greve eller något för jag har alltid tyckt om att ha mycket yta. Vissa rum går jag aldrig in i, men tycker ändå det är trevligt att ha dem.

Claes Malmberg

Ålder: 57.

Familj: Flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva, 37. Barnen Amanda, Nicolas, Nisse, Perla och Nelson, samt tre barnbarn.

Bor: I Malmö.

Gör: Skådespelare.

Aktuell: Turnerar med humorföreställningen ”Mr Universum”.

Vilket är ditt favoritrum?

– Det är nog tv-rummet. Det är där jag är mest, i soffan framför tv:n. Det låter jävligt gubbigt och det är det väl också. Jag gillar att vara ensam. Jag gillar att umgås med folk också, men det får inte bli för mycket. Jag är hellre ensam och då är jag extremt tråkig. När jag är själv kollar jag mycket på tv, Netflix och fotboll. Men jag tittar aldrig på tv på dagarna för det ger mig ångest.

Vilket är ditt bästa köp till hemmet?

– Min säng är väldigt bra. En riktig säng med tjock madrass. Jag gillar att sova också och har väldigt bra sömn. Jag kan somna lutad mot en vägg så jag behöver egentligen ingen säng, men den är ändå mitt bästa köp.

Vad är viktigast för atmosfären i ett hem?

– Det är roligt när barnen är hemma. Min dotter har bott hos mig ett tag nu. Det är också därför jag tycker om stora ytor, för jag tycker om att ha folk hemma utan att jag måste umgås. Jag hade en period när jag bjöd hem folk, och så gick jag och la mig, haha. Min fru var inte så glad på mig då.

Vad bjuder du dina gäster på?

– Jag kan göra riktig bolognese på det riktiga receptet som kommer från Bologna. Det bjuder jag på allt för ofta om jag själv ska laga mat. Ingredienserna är bland annat morot, selleri, lök, nötfärs, kycklinglever, buljong, lagerblad och muskot. Ingen vitlök eller tomater.

Foto: Bo Håkansson

Claes Malmberg med Jan Malmsjö i ”Den fantastiska resan till The good old days” som spelades på Jonsered Sommarteater i Göteborg 2018.

LÄS MER: Allan Svensson om sin bostad: ”Ett stort dåligt samvete” 

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar nya lyxlägenheten – efter förvandlingen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande