1 AV 2
Christina Schollin och hennes man Hans Wahlgren har vintertid bott i Nerja på spanska solkusten sedan år 2000.
Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
2 AV 2
Christina och maken Hans.
Foto: OLLE SPORRONG

Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten

I vinter syns hon som tomtemor i årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”. Men sedan nästan 20 år tillbaka tillbringar Christina Schollin själv vintrarna på spanska solkusten tillsammans med maken Hans Wahlgren. 

Här lever Christina det liv hon drömde om och bjuder gärna in till luncher och middagar i sin soliga trädgård.

Hur bor du?

– Jag drömde väldigt länge om ett andra hem i solen och ville hitta någonstans där jag kunde skapa det. Inte så mycket det att jag ville ha ett semesterboende utan ett hem i solen där jag kunde slappna av, stressa av och njuta av värme och sol. Bara vara. När vi fann det här, blev det precis så som jag drömde om.

Christina Schollin – spelar tomtemor i julkalendern 2019

Ålder: 81 år.

Familj: Maken Hans Wahlgren, 82 och barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus.

Bor: I hus på Värmdö utanför Stockholm och i lägenhet i Nerja på spanska solkusten sedan år 2000.

Gör: Skådespelerska, realitystjärna och influencer.

Aktuell: Spelar tomtemor i julkalendern 2019: ”Panik i tomteverkstan”. Samt med boken om sitt liv: ”Ett himla liv”. 

LÄS MER: Christina Schollin släpper självbiografin ”Ett himla liv” 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– I Spanien köper man ofta lägenhet med möblemang, och det gjorde vi också. Fast nu har jag bytt ut det mesta. Jag har min egen inredningsstil vilket innebär att jag tycker om harmoniska färgsättningar och att det ska vara mysigt. Ombonat. Det ska vara trivsamt och man ska känna att man kommer in i ett hem och inte i ett sterilt semesterboende. Hemmet ska ha en själ.

I vinter är hon aktuell i årets julkalender där även hennes dotter Pernilla Wahlgren spelar tomtemor. Foto: Ulrika Malm/SVT
Bergen är något Christina Schollin gillar bäst med Nerja. ”Jag har kommit att älska bergen. Jag hade ingen aning om att berg var så fascinerande. De är otroligt dramatiska”, säger hon. Foto: Shutterstock

Vem är det som inreder, du eller Hans?

– Det har blivit så att det är jag. Hans skulle nog inreda på ett annat sätt. Men jag kan bara inreda på mitt sätt och jag är inte ute efter att det ska vara sterilt. Jag vill ha massor med bilder på barn och barnbarn, så att de finns med här hela tiden. Jag har gjort ett stort släktträd som jag satt upp på en vägg.

”Här känner jag att jag verkligen kan koppla av, och framför allt stressa av.”

Vilket är ditt bästa köp till hemmet?

– Jag älskar ”kryp-upp-fåtöljer” och vi har utemöbler som vi fått ärva av Pernilla. De är trasiga och dana, men jag försöker ta reda på dem för de är så mysiga. Det är en loungesoffa och två fåtöljer som man kan krypa upp i. Jag försöker fundera ut hur jag ska dölja att möblerna är trasiga. Sen har jag faktiskt också en massagefåtölj som är underbar att sitta i. Och en jacuzzi med massagestråle.

LÄS MER: Så bor Pernilla Wahlgren i sitt drömhem i Marbella 

Massagestolen är en favorit hemma. Här slår sig Christina gärna ner för att koppla av. Foto: Privat
Från sin trädgård och altan har Christina utsikt över de andalusiska bergen som hon kommit att fascineras av. ”Jag har kommit att älska bergen. Jag hade ingen aning om att berg var så fascinerande.” Foto: Privat

Vad bjuder du på när du har gäster?

– Jag älskar att laga Medelhavsmat. Går på marknaden och köper massvis med färska och fina grönsaker som jag lägger upp i en stor skål. Bara att se den där skålen! Så plockar jag ihop en stor sallad till varje måltid. Och jag dukar på jättefint porslin som jag har. Vi har ett stort umgänge här, och jag bjuder ofta på luncher eller middagar i vår trädgård. Jag älskar sund, nyttig och smal mat. Det är inte dumt det, så man håller vikten.

Christinas tips!

Man behöver inte slänga saker och ting bara för att de har gått sönder. Kanske går de att laga, annars kan man kanske dölja det trasiga på något sätt.

Vilket är ditt favoritrum?

– Det är uteplatserna. Man befinner sig väldigt mycket där. Altanen utanför vårt sovrum är världens underbaraste altan med utsikt över havet och bergen. Jag har kommit att älska bergen. Jag hade ingen aning om att berg var så fascinerande. De är otroligt dramatiska.

LÄS MER: Agneta Sjödin: ”Jag har sjöutsikt från sängen”