Christina Schollins udda inredningspryl: ”Ungarna blir rädda”

Christina Schollin älskar mysigt och fyller gärna soffan med färgglada kuddar – som maken Hans Wahlgren plockar bort när han får chansen.

Foto: Olle Sporrong

Christina Schollin älskar mysigt och fyller gärna soffan med färgglada kuddar – som maken Hans Wahlgren plockar bort när han får chansen.

Christina Schollin vill ha ett mysigt hem med många kuddar i soffan och en vacker duk på bordet. Ärvda möbler som har ett affektionsvärde tycker hon ger själ och trivsel åt ett hem.

– Det måste finnas minnen, säger hon.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Vad är det bästa med att bo som du gör?

Det bästa är att vi har lyckats skapa ett hem för oss och våra barn. Där numera även barnbarnen kan vara. Vi har en stor trädgård med pool, studsmatta, jacuzzi och gäststugor. Vi har plats för övernattning om folk hälsar på, en brygga och en liten vik där vi kan bada. Alla som kommer hit säger att vi bor i en idyll. Och jag håller med dem.

Vilket är ditt hemmaprojekt just nu?

Nu håller jag på med utrensning. Vi köpte huset 1962 så det har samlats mycket saker som jag nu vill rensa bort. Och det är så skönt. Min huvudsakliga sysselsättning just nu är att rensa och skicka i väg saker. Det är det nya nu.

Foto: Privat

Christina börjar alltid dagen med en simtur i poolen.

Christina Schollin

Ålder: 81.

Familj: Maken Hans, 82, och barnen Peter, 56, Niclas, 54, Pernilla, 51, och Linus, 42. Många barnbarn.

Bor: I villa på Värmdö och hus i Nerja i Spanien.

Gör: Skådespelare och influencer.

Aktuell: Med ”Wahlgrens värld” som har premiär den 22 augusti.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Vi har blandat gammalt och nytt men jag kan inte säga att vi har tillfört så mycket nya saker på senare tid. Vi har fått ärva gamla möbler som betyder någonting, de har ett affektionsvärde. Det tycker jag är viktigt i ett hem. 

Vad i ditt hem håller du extra kärt?

Jag hade en dröm en gång om att få ha en flygel då jag hade sett en i Danmark, på Ströget i Köpenhamn. Då hade jag inte råd att köpa den men när jag kom tillbaka i samband med en filminspelning stod den där lilla flygeln kvar i fönstret. Jag köpte den för ungefär 12 000 kronor och lät frakta hem den. Idag står den i vårt hem och alla mina barn har börjat spela på dem. Benjamin hinner knappt innanför dörren innan han sätter sig där. Jag hade en annan dröm om en docka som skulle stå lutad mot flygeln. Hon skulle ha på sig en klänning som jag hade i den amerikanska filmen ”Song of Norway”. Där står nu en docka som jag kallar för Theresa, eftersom jag hette Theresa Berg i filmen. Det är en kul inredningsdetalj som ungarna har väldigt roligt åt. Hon ser så äkta ut att de blir rädda.

Foto: Privat

Dockan Theresa har Christina döpt efter sin egen rollkaraktär i filmen ”Song of Norway”.

Hur sätter du pricken över i på ditt hem?

Nu är det ju så här att vi är två i det här hemmet och vi har olika meningar om vad som är bra inredning och så vidare. Så är det väl i de flesta familjerna, eller hur? Jag älskar mysigt. En soffa ska ha kuddar i vackra färger. Så jag inreder med många kuddar och Hans plockar undan dem. Jag tycker om att lägga en vacker duk på bordet och Hans tar bort den. Han vill ha rena ytor, så har vi det.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

Det måste finnas minnen, det ger hemmet själ och trivsel.

Foto: Privat

Christina njuter av att dricka en kopp kaffe i stillhet med utsikt över vattnet.

Foto: Privat

Till huset på Värmdö har familjen en egen brygga och båt. Christina tycker att tillvaron här är idyllisk.

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar nya lyxlägenheten – efter förvandlingen 

LÄS MER: Sanna Nielsen om sitt hem: ”Organiserat kaos” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande