1 av 3: Chrstin Kashou vann ”Sveriges mästerkock” 2021. För henne har det asiatiska köket något extra. I hennes eget lilla kök är det ordning och reda. Foto: FRIDA WISMAR
2 av 3: Christin Kashous sambo är inte lika vass i köket som henne, men i gengäld får han stå för dukning och diskning. Foto: FRIDA WISMAR
3 av 3: Christin Kashou släpper nu kokboken ”Mina asiatiska favoritrecept”. Hon älskar asiatisk mat.

Christin Kashou: ”Jag är ett kontrollfreak i köket”

Christin Kashou är nybakad vinnare av ”Sveriges mästerkock 2021”. Hemma i köket i sekelskifteslägenheten är det ordning och reda som gäller. Här skapar hon asiatiska rätter, inspirerad av udda japanska sajter. Nu släpper hon kokboken ”Mina asiatiska favoritrecept”.

Grattis till vinsten i ”Sveriges mästerkock 2021”! Har du firat hemma i lägenheten i Solna?

– Det blev lite tårta med familjen. Jag har aldrig varit så trött som efter finalen. Det var intensiva dagar, mycket känslor och en lättnad att det är över och jag vann. 

Du har flyttat in hos din sambo. Hur bor du?

– Min sambo Antonio har en tvåa på cirka 50 kvadrat i Råsunda. Han är väldigt minimalistisk och tycker inte om för mycket saker. Jag har gjort det hemtrevligt med blommor, mycket ljus och kuddar. Grabblyan har blivit ett trevligare hem. Sekelskifteslägenheten med 2,70 i takhöjd är avlång med fönster i olika väderstreck och fint ljusinsläpp.

Christin Kashou

Ålder: 24 år.

Familj: Sambon Antonio Stefanidis, 28.

Bor: Sekelskifteslägenhet i Råsunda i Solna utanför Stockholm.

Gör: Jurist. Ska jobba med matinspiration framöver. 

Aktuell: Vinnare av ”Sveriges mästerkock 2021” i TV4. Precis släppt kokboken ”Mina asiatiska favoritrecept”. 

”Jag har aldrig varit så trött som efter finalen”, berättar ”Sveriges mästerkock”-vinnaren. Foto: TV4

Hur skulle du beskriva din stil hemma? 

– Antonio hade redan införskaffat de flesta möbler. Snyggt soffbord och matbord i marmor och konjaksfärgade stolar och skinnfåtöljer. Jag har kommit med fina frottéhanddukar och sängkläder. 

Vad gillar du mest med din inredning?

– Vi har mycket ”nakna” lampor där de stora glödlamporna syns.

Christin har flyttat in hos sin pojkvän. ”Han är väldigt minimalistisk och tycker inte om för mycket saker.” Foto: Privat
Kuddar och plädar ger en hemtrevlig känsla i sekelskifteslägenheten. Blommor är en vardagslyx, som Christin unnar sig speciellt på våren. Favoriten är vita doftande liljor, som hon köper i en blomsterbutik på lagom promenadavstånd. Foto: Privat

Vilket är ditt bästa köp till hemmet?

– Espressomaskinen är ju trevlig. Den, vattenkokaren och brödrosten är i samma serie, i svart och rostfritt. Mjölkskummaren gör att jag kan få till en cappuccino.

Köket är din domän. Hur då?

– Jag är lite av en kontrollfreak och har svårt att delegera uppgifter när jag inte är säker på att personen utför det bra. Sambon är inte jättevass i köket. Jag skämmer bort honom med att laga maten, medan han tömmer diskmaskinen och dukar. Som tack för mödan kan han ge mig massage.

Välorganiserat och cleant. Christin Kashous dröm är ett större kök. I sovrummet finns ett skafferi för att få plats med fler råvaror. Större köksmaskiner, som pastamaskinen, sous vide-maskinen och vakuumförpackaren, förvarar hon hos sina föräldrar. Foto: Privat

Hur skulle du beskriva ditt kök?

– Det vita, svarta och rostfria köket har bra arbetsbänkar. Juristen i mig vill ha ordning och reda. Har jag diskat plockar jag undan direkt. Gasspisen och -ugnen är fantastisk. Jag tycker om att jobba över en låga, som ger konstant värme och godare mat när man wokar. 

Vad kan du inte vara utan i köket?

– Mina otroligt vassa japanska knivar. En slö kniv gör mig riktigt besvärad. Jag har alldeles för många knivar. Det är en fantastisk present att köpa till mig. 

Vad bjuder du på i din nya kokbok?

– Hälften av de asiatiska recepten är de jag vanligtvis lagar. Jag är också inspirerad av andra matkreatörer. Det finns många märkliga japanska konton, som jag återskapar med min twist. Jag har också en hel radda kokböcker från asiatiska kök. Som sjuåring besökte jag Kina där pappa bodde en del under min uppväxt. Jag gick i gång på de speciella smakerna som koriander. När jag blev tonåring var mamma tydlig: Vill jag ha asiatiskt fick jag kavla upp ärmarna och laga det själv. Hon och pappa är ursprungligen från Palestina. Mat från Mellanöstern är också gott, men jag har ändå mer kärlek till den asiatiska.

LÄS MER: Mischa Billing har hittat hem i skånska statarlängan

LÄS MER: Så hittade Sofia Rågenklint kärleken – och drömhuset 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!