1 av 2: Charlotte inreder gärna stilrent men vill samtidigt att det ska kännas hemtrevligt. Foto: OLLE SPORRONG
2 av 2: Charlotte Perrelli tillsammans med maken Anders Jensen. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Charlotte Perrelli öppnar upp om nya husdrömmarna

Charlotte Perrelli har hittat en härlig tillvaro med boende i Stockholm, Åre och Spanien.

Nu drömmer hon om att få bygga nytt på sjötomt. 

– Vi är lite småsugna på att sälja vårt boende i Spanien för att börja om och göra något nytt, säger hon. 

För LEVA&BO berättar Charlotte Perrelli om familjens framtida husplaner och om hur hon gör för att skapa en härlig stämning hemma. 

Hur bor du? 

– Jag bor i hus och det har jag gjort i över 15 år. Det bästa med att bo som jag gör är absolut friheten. Att slippa känna så som man gör i en lägenhet. Att man måste gå tyst, inte slå i en dörr, inte slamra med porslin sent på kvällarna, inte kunna sätta upp en tavla när jag är sugen, inte spela musik när jag vill. Man är helt fri från den typen av tänk. Man är väldigt fri när man bor i hus och det passar mig utmärkt.

Hur ser ditt drömboende ut? 

– Jag känner att jag är väldigt nöjd och vi har det extremt bra som vi har det. Vi har hittat en drömtillvaro, tycker jag. Ibland önskar vi oss en sjötomt, så om det är någonting vi funderar på att förändra så är det väl det. Att kanske börja bygga från början på sjötomten. 

Charlotte Perrelli

Ålder: 44. 

Familj: Maken Anders Jensen, 42 och gemensamma sönerna Adrian, 4, och Alvin, snart 1, samt sönerna Angelo, 15, och Alessio, 13, från tidigare äktenskap.

Bor: I villa i Djursholm. 

Gör: Artist.

Charlotte och maken Anders har byggt ett stort hus i Åre. Att skapa från grunden är för dem en gemensam passion. Foto: Privat

Ni har precis byggt hus i Åre, gav det mersmak? 

– Vi älskar att bygga och vi är lite småsugna på att sälja vårt boende i Spanien för att börja om och göra något nytt. Det är en lika stor passion för Anders. Man har olika favoritsysslor och vi gillar det här väldigt mycket. Det är jättekul, så vi får se. Kanske. 

Hur skulle du beskriva din inredning? 

– Jag känner nog att den är ganska ren och inte så färgstark. Jag håller mig mer till jordtoner. Ganska klassisk tror jag. Samtidigt vill jag att det ska finnas en känsla av hemtrevlighet och personlighet över stilen så man inte känner att – oj, här såg det ut som om man gick in i en utställningsbutik. Då blir det lite väl fyrkantigt. Det måste finnas ett stänk av personlig stil i det moderna och stilrena. 

Sonen Adrian har krupit upp i soffan i familjens semesterhus. Foto: Privat

Vilket är ditt absolut bästa köp till hemmet? 

– Jag är väldigt nöjd med min säng just nu. Jag har haft lite ont i ryggen tidigare men verkligen hittat rätt nu. Man tillbringar ju för fanken 30 till 40 procent av sitt liv i sängen. Att inte sova bra är ingen hit. 

Hur gör du för att skapa en mysig atmosfär hemma? 

– Färska blommor och mycket ljus. Jag tänder ljus även på sommaren. Det är supermysigt. 

Vilket är ditt favoritrum? 

– Köket. Jag älskar att baka och älskar att laga mat. Vi har köket lite som samlingsplats hemma. Det blir lätt så. 

Favorit ur arkivet: