1 av 3: Casper Janebrink hade bott hela livet i sitt barndomshem i Partille och hade inga planer på att flytta därifrån. Men sommaren 2017 hände det!  Plötsligt hade Arvingarna-stjärnan blivit ägare till en arkitektritad villa i Floda. Foto: HENRIK JANSSON
2 av 3: I Caspers musikrum inreder han helt efter sin egen smak, utan att hustrun lägger sig i. Foto: Privat
3 av 3: I sommar programleder han ”Bingolotto Sommarkväll” tillsammans med Agneta Sjödin. Foto: Johan Hultman / TV4

Casper Janebrink bytte barndomshemmet mot designvilla

Casper Janebrink sålde huset i Partille, där han bott i hela livet. I stället flyttade han in i en arkitektritad, underhållsfri villa i Floda. 

Lediga dagar hänger artisten och programledaren gärna i det öppna uterummet. Hela sommaren ska han leda ”Bingolotto Sommarkväll”. Dessutom medverkar han i nya säsongen av ”Så mycket bättre”.

Du flyttade från barndomshemmet till en arkitektritad villa. Hur bor du?

– Jag bor i ett litet villaområde som ligger i utkanten av Floda. Baksidan av villan vetter åt skogen där jag ofta tar en sväng med hundarna. Huset är på kanske 175 kvadrat med ett attefallshus mot gatan. 

– Den tidigare ägaren har ritat huset, som är klätt i stående träpanel struken med järnvitriol. Den gråbruna panelen är underhållsfri och får bara åldras. Tanken är att inget ska behöva göras med villan. Aluminiumfönstren måste inte målas, vindskivorna är klädda med plåt. 

– Innan bodde jag i mitt barndomshem i Partille, som jag tagit över. Nu ville jag ha ett hus man slipper renovera. En plats där jag bara kan vara. 

Casper Janebrink på altanen med uterummet i bakgrunden. Där kopplar han både av och förbereder sig för ”Bingolotto Sommarkväll”. Foto: Privat

Casper Janebrink – leder ”Bingolotto Sommarkväll”

Ålder: 51 år.

Bor: Arkitektriktat hus i Floda byggt 2015. 

Familj: Frun Helena Janebrink, 43. Barnen Alice, fyller 18 i augusti, och Felix, 16 i augusti. Chihuahuorna Chili och Rambo. 

Gör: Artist och programledare. 

Aktuell: Programledare för ”Bingolotto Sommarkväll” med Agneta Sjödin söndagar kl 20-21.30 från 4 juli till 22 augusti. 

Medverkar i ”Så mycket bättre”, premiär på TV4 i höst. 

Turné med Arvingarna.

Har du renoverat någonting?

– Barnens sovrum. Huset ligger som en hästsko och i mitten av det ligger uterummet. I ena husdelen låg fyra sovrum på raken. Mina två barn hade dubbla sovrum tills dottern frågade om man inte kan öppna upp en vägg. Vi tog bort den och i stället för stege byggde jag en trappa upp till halvloftet, som blev en walk in closet. Sedan ville sonen också ha det så. 

Saknar du ditt barndomshem i Partille?

– Jag trodde det skulle bli svårt, men efter ett par veckor hade längtan tillbaka släppt. Det känns som ett avslutat kapitel. Jag tränar i Partille, så jag får min lilla dos ändå.

Favorit- och fyndmöbel. Retrofåtöljen i orange plysch är från Mio. Först fick Casper inte köpa fåtöljen, som inte fanns i lager. När det visade sig att den utgått fick han till slut köpa den – med 30 procent rabatt. Här kan han läsa i sin Ipad, samtidigt som han har utsikt över gräsmattan och folk som går på gatan. Foto: Privat
Stilren matsalsmöbel hos familjen Janebrink. Foto: Privat

Hur skulle du beskriva din stil hemma?

– Det är väl en mix av vad jag och min fru gillar. Jag hade kunnat tänka mig att ha lite mer färg hemma, men har blivit bromsad av frun som gillar vitt och stilrent. Det är vitt matsalsbord, grå fåtöljliknande stolar, grått betonggolv. Allt är vitmålat minus några grålaserade träväggar.  

Vad hade du velat sätta färg på?

– Jag hade möjligen velat göra en fondvägg med gamla lp-plattor, ha lite mer tavlor och bilder med minnen. 

I Caspers musikrum inreder han helt efter sin egen smak, utan att hustrun lägger sig i. Foto: Privat
Basisten Casper Janebrinks basar. Foto: Privat
Både Casper och chihuahuan Rambo trivs i uterummet. Här får även ett femtontal personer rum i platsbyggda soffan. Foto: Privat

Vilket är ditt favoritrum?

– Mellan attefallshuset och villan har vi en stor altan. Där har jag ett skönt öppet uterum med tak, som skyddar mot regn. Utmed väggarna finns en fast soffa, där vi suttit 15 personer. Här sitter vi med filtar och infravärme på våren och ända in på hösten. På sommaren är det en solskyddad plats i lä. Nästa investering blir glasvikdörrar, så vi kan utnyttja det ännu mer.

Har du vilat upp dig efter inspelningarna av ”Så mycket bättre”? 

– Inte riktigt, men i går njöt jag av solen, gick runt i tofflor och tyckte det var skönt att vara hemma.

– Att spela in ”Så mycket bättre” var mer känsloladdat än jag trodde. Det blev som programmet heter: Så mycket bättre. Det var precis som ett Kinderägg med tre överraskningar i samma paket. Den första är vem som ska göra låten, sedan vilken låt och slutligen total överraskning över sättet den framförs på. 

https://www.instagram.com/p/CA2BgfqBZ7S/?utm_source=ig_web_copy_link

Casper Janebrinks bästa hemmatips:

”Ett hem är ett ställe där man landar. Borta bra, men hemma bäst. Där vill man inte känna stress. Hemmet ska vara som man själv vill ha det, inte som någon annan målat upp det. Gör hemmet till ditt.”

LÄS MER: Agneta Sjödin: ”Jag har sjöutsikt från sängen” 

LÄS MER: Gamla torpet blev TV4-floristen Johan Munters sommarparadis 

LÄS MER: Så hittar du rätt attefallshus: 13 småhus i olika stil och prisklass

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!