1 AV 3
Carin Hjulström är aktuell med nya romanen ”På en ny nivå” som hon skrivit på ”den lilla fula” Ikea-stolen i godsets gamla skolsal.
Foto: Pressbild
2 AV 3
Utsikt över godsets park. Utsikten från vardagsrummet på Säbyholm.
Foto: Privat
3 AV 3
Magiska vyer i Mölndal. Från sov- och arbetsrummet i Mölndal kan Carin Hjulström blicka ut över vattnet.
Foto: Privat

Carin Hjulström: ”Som författare är det viktigt att bo bra”

Carin Hjulström har hus med sjöutsikt i Mölndal, en lägenhet på ett gods i Upplands-Bro och sommarställe på Gotland. 

Nu är hon aktuell med boken ”På en ny nivå” som hon skrivit på ”den lilla fula” Ikea-stolen i godsets gamla skolsal.

Åsa Görnerup

Hur bor du?

- Jag bor på tre ställen: bostadsrätt på gods, sommarställe på Gotland och hus i Mölndal sedan 30 år. Huset ligger precis vid Rådasjön med strand, egen brygga och utsikt över sjön och Gunnebo slotts naturreservat, sex kilometer från Götaplatsen i Göteborg. Det är ett stort parhus, som är renoverat och tillbyggt. Jag har tänkt att jag aldrig kommer ha råd att bo så där fint igen, om jag säljer.

Vad fick dig att tänka om?

- För drygt två år sedan kände jag att jag ville prova något annat, utan att släppa huset. Pappa, som jag har en nära relation med, har fyllt 80 och finns i Stockholm, precis som mina tre syskon och bokförlaget. Som författare jobbar jag hemma. Då är det viktigt att bo bra. När jag var ute och körde bil i Sörmland tänkte jag att det skulle vara bra att bo på ett gods. Jag började titta efter gods där tiden sprungit ifrån tidigare användningsområden. Säbyholm i närheten av Bro Hofs slott i Upplands-Bro är ett stort gods ritat av Ivar Tengbom. I dag har de gjort lägenheter där. Jag bor i flygelbyggnaden i en tvåa på 48 kvadrat, som är tipptopp. Det är en gammal skolsal med stor balkong med utsikt över parken, kyrkan och nästan ner till Mälaren.

LÄS MER: Elin bor i gamla mentalsjukhuset – har blivit magiskt hem 

Carin Hjulström

Ålder: 55 år.

Familj: Sambo. Barnen Clara, 27, och Oscar, 25.

Gör: Journalist och författare.

Bor: Bostadsrätt på gods i Upplands-Bro, sommarställe på Gotland och hus i Mölndal.

Aktuell: Nya romanen ”På en ny nivå”. Kom nyligen ut med boken ”Om svar anhålles”, som hon skrivit med sin pappa, skådespelaren Lennart Hjulström.

1 AV 2
Magiska vyer i Mölndal. Från sov- och arbetsrummet i Mölndal kan Carin Hjulström blicka ut över vattnet.
Foto: Privat
2 AV 2
Utsikt över godsets park från vardagsrummet på Säbyholm i Upplands-Bro.
Foto: Privat
Jag vill alltid ha gröna växter och satsar på suckulenter, då jag är dålig vattna. Jag gillar färska blommor, som rosor och ranunkel.

Hur ser din framtidsplan ut?

- Huset har varit uthyrt till min son och hans kompisar. Nu har det gått två år och jag beslutat att sälja det. Jag har träffat en man i Stockholm. Då känns det inte som att jag flyttar från något, utan till något. Jag har precis börjat en mental och praktisk process. Jag älskar ju huset i Mölndal. Jag tog bara med mig kläder och porslin till lägenheten. Resten köpte jag nytt. Hur magasinerar man möbler?

LÄS MER: Komikern Annika Andersson: ”Jag har nog den fulaste prylen jag vet”

Hur skulle du beskriva din stil?

- Mycket naturfärger, som vitt och linnefärger med gröna, röda och blå accenter, vita väggar och lite vacker konst. Lugnt och harmoniskt. Ljus­insläppet är naturligt vackert. Jag är känslig för dagrar. Det måste kännas som ett soligt ställe i världen.

Var skriver du dina böcker?

- Vid ett vitt köksbord från Ikea. Jag byter bokstavligen till en arbetsstol när jag skriver. Den smidiga stolen ”Molte” hittade jag på Ikea för 99 spänn. Under rumpan lägger jag en dyna, sedan fårskinnsfäll. Jag har bara stöd för svanken. Den lilla fula stolen har faktiskt räddat min nacke. På den har jag skrivit min nya bok ”På en ny nivå”. Journalisten Frida Fors provar att följa sitt hjärta och åker till en man i Paris, som hon blivit förälskad i.

Stolen Molte är Carin Hjulströms favoritstol när hon skriver sina böcker. ”Jag har bara stöd för svanken. Den lilla fula stolen har faktiskt räddat min nacke.” Foto: Ikea

 

LÄS MER: TV4-stjärnan Jenny Alversjö har ett eget tv-torn hemma 

 

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på LEVA&BO just nu – du får ett fullmatat magasin med inspiration, inredning, shoppingtips och goda recept varje vecka.