Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Camilla Läckberg köpte för drygt fyra år sedan en stor och pampig lägenhet på Södermalm i Stockholm, en lägenhet som hon och maken Simon Sköld förvandlat från ett 70-talshem till modernt drömhem.
Foto: STELLA Pictures / Splash News
2 AV 2
Här ligger lägenheten, som nu är till salu.
Foto: Residence Christie's

Camilla Läckberg förvandlade 70-talsvåningen till lyxigt drömhem

För fyra år sedan var det en lägenhet i bevarad 70-talsstil.

Efter Camilla Läckbergs och Simon Skölds förvandling blev det i stället rena rama lyxvåningen.

Så här har paret förvandlat etagelägenheten – som de nu väljer att sälja.

Camilla Läckberg köpte sin och maken Simon Skölds första gemensamma lägenhet 2017, en stor etagelägenhet på Södermalm, och flyttade då från Camilla Läckbergs villa i Enskede. För den 237 kvadratmeter stora lägenheten på Södermalm fick Läckberg betala 24,5 miljoner kronor. I dag är samma lägenhet till salu för 40 miljoner kronor – men den ser långtifrån likadan ut som när paret tog över den.

Den tidigare 70-talslägenheten förvandlades efter en omfattande renovering till vad den är i dag – en riktigt lyxig våning. Trots det väljer paret nu alltså att sälja den.

1 AV 5
Terrassen är på 38 kvadratmeter och har milsvid utsikt.
Foto: Residence Christie's
2 AV 5
Mellan kök och det självklara sällskapsrummet är det öppen planlösning.
Foto: GUSTAF SVANBERG
3 AV 5
Från köksfönstret är det utsikt mot Djurgården och Gröna Lund.
Foto: Residence Christie's
4 AV 5
Vardagsrummet med öppen spis ligger på övervåningen.
Foto: GUSTAF SVANBERG
5 AV 5
Högt till tak på sina ställen i etagevåningen.
Foto: Residence Christie's
Simon Sköld och Camilla Läckberg har under ett år tagit hjälp för att totalrenovera ett stort hus i Tyresö, där de nu vill tillbringa så mycket tid som möjligt. Foto: Karin Törnblom/TT NYHETSBYRÅN

Så blev Camilla Läckbergs lägenhet en lyxvåning

Lägenheten ligger högst upp i en vacker fastighet från 1925 och är en gammal byggmästarvåning. När våningen ritades och byggdes var det speciellt för husägaren – som också var byggmästaren. När Camilla Läckberg och Simon Sköld tog över lägenheten hade samma familj bott där sedan 1975 – och 70-talsinredningen var kvar. Paret startade en omfattande renoveringsresa och ungefär ett halvår senare flyttade de in.

Lägenheten, som för några år sedan hade kvar sina gula 70-talstapeter, är i dag modern och totalrenoverad med lyxig känsla. Tapeterna är borttagna och paret tog hjälp av experter för att planera och förvandla hemmet som de ville ha det.

1 AV 4
Ett väldigt socialt rum – det här har blivit den naturliga samlingspunkten i Läckbergs och Skölds hem.
Foto: Residence Christie's
2 AV 4
Trevlig arbetsyta.
Foto: Residence Christie's
3 AV 4
Barnen Polly och Charlies läckra rum. Sängen är en platsbyggd våningssäng med förvaring i lådorna.
Foto: Residence Christie's
4 AV 4
De stora barnens rum.
Foto: Residence Christie's

Tre etage med terrass på 38 kvadratmeter

Hemmet har två entréer, är i tre etage och är genomtänkt med platsbyggda lösningar och påkostade materialval. Hallen har dubbel takhöjd och en ståtlig trappa som leder upp till ett separat vardagsrum med öppen spis och flera utgångar till den stora altanen på 38 kvadratmeter. Altanen har öppen spis och är delvis inglasad. Här har man utsikt över bland annat Djurgården, Hammarbybacken, Globen och Nacka. Från matsalen ser man till Djurgården, hela vägen till Vasamuseet och Stockholms inlopp.

Köket är ljust och har en rymlig matplats. Här har man skapat en öppen planlösning mot sällskapsdelen som blivit den naturliga samlingspunkten i Camilla Läckbergs och Simon Skölds hem. Det är här de oftast hänger med familj och vänner, och tack vare den öppna planlösningen till köket är det ett oerhört socialt rum där Camilla Läckberg gärna lagar mat utan gästernas inblandning, något hon berättade om i tv-serien ”Svenska Powerkvinnor”. Sällskapsrummen går i samma klassiska och samtidigt moderna stil, badrummen har fått en lyxig hotellkänsla och barnrummen har läckra lösningar, som en platsbyggd våningssäng i de yngsta barnens gemensamma rum.

Så här såg lägenheten ut före förvandlingen – när Camilla Läckberg köpte den. 

1 AV 3
På terrassen finns en öppen spis.
Foto: Residence Christie's
2 AV 3
Camillas walk in-closet. I nya huset har hon fått en ännu större.
Foto: Residence Christie's
3 AV 3
Lägenhetens största badrum ligger på nedervåningen.
Foto: Residence Christie's

237 kvadratmeter för 40 miljoner konor

Totalt är våningen på 237 kvadratmeter fördelat på sex rum och kök, och nu ligger alltså lyxvåningen ute till försäljning med en pris på 40 miljoner kronor.

Var paret ska ta vägen har de inte berättat, men sommaren 2020 köpte de en stor grosshandlarvilla i Tyresö, ”Villa Lumos”, ett renoveringsobjekt på närmare 400 kvadratmeter för 25 miljoner kronor. Samtidigt sålde de sitt flotta sommarhus i Norrtälje som Camilla Läckberg kallat för ”sitt paradis på jorden”. Tanken var att bo i lägenheten på Södermalm, och i den stora villan på Tyresö. Men den omfattande renoveringen av grosshandlarvillan verkar ha lett till att familjen vill tillbringa all sin tid där och i ”Svenska Powerkvinnor” berättade Camilla Läckberg om hur oerhört nöjda de är med huset, hur bra de trivs och att de vill var där så mycket som möjligt. Om det är dit familjen flyttar på heltid avslöjar dock inte Camilla Läckberg i sitt Instagraminlägg om lägenhetsförsäljningen.

https://www.instagram.com/p/CVDOAmfIQGZ/

LÄS MER: Se hur Camilla Läckbergs och Simon Skölds lägenhet såg ut före renoveringen

LÄS MER: Sober lyx hos Åsa Ingrosso: ”Man ska kunna få hotellkänslan hemma”

LÄS MER: Skådespelaren Johan Hedenberg bor i gammalt missionshus

LÄS MER: TV4-profilen Rania Shemoun Olsson: ”Jag vill ha lite hotellkänsla hemma”

Se även: