Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Börje Salming med frun Pia Salming. Eftersom alla barn flyttat hemifrån säljer paret nu sin sexrumslägenhet för att flytta till något mindre.Börje Salming med frun Pia Salming. Eftersom alla barn flyttat hemifrån säljer paret nu sin sexrumslägenhet för att flytta till något mindre.Börje Salming med frun Pia Salming. Eftersom alla barn flyttat hemifrån säljer paret nu sin sexrumslägenhet för att flytta till något mindre.
Paret Salmings lägenhet har två etage och ligger på Gärdet i Stockholm.Paret Salmings lägenhet har två etage och ligger på Gärdet i Stockholm.Paret Salmings lägenhet har två etage och ligger på Gärdet i Stockholm.
En av de två terrasserna. Här har man sol från morgon till kväll enligt Börje Salming.En av de två terrasserna. Här har man sol från morgon till kväll enligt Börje Salming.En av de två terrasserna. Här har man sol från morgon till kväll enligt Börje Salming.
1 AV 3
Börje Salming med frun Pia Salming. Eftersom alla barn flyttat hemifrån säljer paret nu sin sexrumslägenhet för att flytta till något mindre.
Foto: OLLE SPORRONG
2 AV 3
Paret Salmings lägenhet har två etage och ligger på Gärdet i Stockholm.
Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
3 AV 3
En av de två terrasserna. Här har man sol från morgon till kväll enligt Börje Salming.
Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

Börje Salming och frun säljer lyxiga takvåningen i Stockholm

Hockeylegendaren Börje Salming och hans fru Pia säljer nu sitt lyxiga penthouse på Gärdet i Stockholm. Den stilrena etagelägenheten har stora sociala ytor, fem sovrum och två terrasser.

– Altanen är verkligen fin med sol från morgon till kväll. Man kan inte få det så mycket bättre, säger Börje Salming till LEVA&BO.

Redan i december berättade Börje Salming för Expressen att han och hustrun Pia planerade att flytta från lägenheten på Gärdet till ett nytt boende i Nacka.

– Vi har köpt en nybyggd lägenhet och det känns superbra. Alla barn har flyttat ut nu och det kändes som att vi bodde onödigt stort nu, sade han då.

Börje Salmings lyxiga lägenhet säljs på Hemnet

Nu ligger etagelägenheten de flyttar från ute till försäljning på Hemnet. Penthouset på Gärdet byggdes ovanpå ett befintligt hus 2014. Lägenheten består av två etage och är 149 kvadratmeter stor. Här finns stora sociala ytor, fem sovrum, två badrum och två terrasser.

Penthouset byggdes 2014 som ett hus ovanpå ett befintligt hus.Penthouset byggdes 2014 som ett hus ovanpå ett befintligt hus.Penthouset byggdes 2014 som ett hus ovanpå ett befintligt hus.
Penthouset byggdes 2014 som ett hus ovanpå ett befintligt hus. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Altanen på nedre plan har sol från morgon till kväll.Altanen på nedre plan har sol från morgon till kväll.Altanen på nedre plan har sol från morgon till kväll.
Altanen på nedre plan har sol från morgon till kväll. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

Det är Börje Salmings favoritrum

Börje Salming berättar för LEVA&BO att hans favoritrum i bostaden är köket och vardagsrummet, som ligger på nedre plan med en öppen planlösning.

– Där är allt modernt, nytt och vitt. På nedervåningen har vi altan med skjutdörrar, som gör rummet större och mer öppet. På övervåningen ligger alla sovrum. Där finns också en balkong, berättar han.

LÄS MER: Jessica Andersson ska bygga en mancave i drömhuset

Köket och vardagsrummet på nedre plan är Börje Salmings favoritrum.Köket och vardagsrummet på nedre plan är Börje Salmings favoritrum.Köket och vardagsrummet på nedre plan är Börje Salmings favoritrum.
Köket och vardagsrummet på nedre plan är Börje Salmings favoritrum. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Köksbänk och stänkskydd i marmor.Köksbänk och stänkskydd i marmor.Köksbänk och stänkskydd i marmor.
Köksbänk och stänkskydd i marmor. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Lägenheten har en stilren inredning med exklusiva materialval.Lägenheten har en stilren inredning med exklusiva materialval.Lägenheten har en stilren inredning med exklusiva materialval.
Lägenheten har en stilren inredning med exklusiva materialval. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

 

 

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Jag reser mycket. När jag kommer hem kan jag slänga in en tvätt, ta en öl och sedan laga mat. Samtidigt kan jag vara med alla i det öppna köket och vardagsrummet.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Modern. Vi tog inte med oss så mycket saker till lägenheten. Vi har tänkt om. Jag bodde tio år i Vaxholm och tio år på Karlsudd på Bogesundslandet i Vaxholm. Det var dags att köpa nytt till lägenheten. Stilen på soffor och bord är ljusa och lite modernare än förut. Jag får en kick av det.

Börje Salmings lägenhet kostar nästan 12 miljoner

Paret Salming har bott i lägenheten i ungefär fyra år, då de flyttade från sin stora villa i Vaxholm som såldes för nästan 24 miljoner kronor.

Penthouset på Gärdet säljs av mäklaren Niclas Behrer och har ett utgångspris på 11 995 000 kronor.

Börje Salming

Bor: I takvåning på Gärdet i Stockholm som nu är till salu.

Ålder: 67.

Familj: Hustru Pia Salming, 51. Barnen Anders, 44, Teresa, 42, Rasmus, 23, och Bianca, 20.

Gör: Entreprenör med eget varumärke. Före detta ishockeyproffs.

Aktuell: I TV4:s program ”I huvudet på Gunde Svan”.

Bästa hemmatips: ”Att njuta och se till att må bra hemma”

LÄS MER: Linda och Thomas har byggt Sveriges första containervilla 

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedre plan.Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedre plan.Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedre plan.
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedre plan. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Den sköna L-formade soffan är en av Börje Salmings favoritmöbler.Den sköna L-formade soffan är en av Börje Salmings favoritmöbler.Den sköna L-formade soffan är en av Börje Salmings favoritmöbler.
Den sköna L-formade soffan är en av Börje Salmings favoritmöbler. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

 

LÄS MER: TV4-stjärnan Jenny Alversjö har ett eget tv-torn hemma 

Master bedroom på övre plan är liksom övriga lägenheten och ljust och fräscht.Master bedroom på övre plan är liksom övriga lägenheten och ljust och fräscht.Master bedroom på övre plan är liksom övriga lägenheten och ljust och fräscht.
Master bedroom på övre plan är liksom övriga lägenheten och ljust och fräscht. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Ett av badrummen med lyxigt badkar och takdusch.Ett av badrummen med lyxigt badkar och takdusch.Ett av badrummen med lyxigt badkar och takdusch.
Ett av badrummen med lyxigt badkar och takdusch. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
På övre plan finns en mindre terrass.På övre plan finns en mindre terrass.På övre plan finns en mindre terrass.
På övre plan finns en mindre terrass. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory
Lägenheten har totalt fem sovrum.Lägenheten har totalt fem sovrum.Lägenheten har totalt fem sovrum.
Lägenheten har totalt fem sovrum. Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

LÄS MER: Titta in hemma hos Joe Labero i Las Vegas 

LÄS MER: Mellovinnaren John Lundvik gick på fel visning – hittade sitt drömhus