Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu säljer Sofia Wistam sin gotlandsdröm. Ett gammalt baptistkapell som familjen haft som sommarställe sedan tidigt 2000-tal.Nu säljer Sofia Wistam sin gotlandsdröm. Ett gammalt baptistkapell som familjen haft som sommarställe sedan tidigt 2000-tal.Nu säljer Sofia Wistam sin gotlandsdröm. Ett gammalt baptistkapell som familjen haft som sommarställe sedan tidigt 2000-tal.
Pool och relaxområde på tomten. Lyxigt, eller hur?Pool och relaxområde på tomten. Lyxigt, eller hur?Pool och relaxområde på tomten. Lyxigt, eller hur?
Hela bostaden är varsamt renoverad med flera original detaljer.Hela bostaden är varsamt renoverad med flera original detaljer.Hela bostaden är varsamt renoverad med flera original detaljer.
Högt i tak och stora sällskapsytor tillför extra charm.Högt i tak och stora sällskapsytor tillför extra charm.Högt i tak och stora sällskapsytor tillför extra charm.
Visst blir man sugen på att flytta in? Så idylliskt!Visst blir man sugen på att flytta in? Så idylliskt!Visst blir man sugen på att flytta in? Så idylliskt!
De vackra fönstren i rött matchar den gula husfasaden.De vackra fönstren i rött matchar den gula husfasaden.De vackra fönstren i rött matchar den gula husfasaden.
Sovrum på ovanvåningen.Sovrum på ovanvåningen.Sovrum på ovanvåningen.
1 AV 8
Spanar i trädgården
2 AV 8
Nu säljer Sofia Wistam sin gotlandsdröm. Ett gammalt baptistkapell som familjen haft som sommarställe sedan tidigt 2000-tal.
Foto: Cornelia Nordström
3 AV 8
Pool och relaxområde på tomten. Lyxigt, eller hur?
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
4 AV 8
Hela bostaden är varsamt renoverad med flera original detaljer.
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
5 AV 8
Högt i tak och stora sällskapsytor tillför extra charm.
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
6 AV 8
Visst blir man sugen på att flytta in? Så idylliskt!
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
7 AV 8
De vackra fönstren i rött matchar den gula husfasaden.
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
8 AV 8
Sovrum på ovanvåningen.
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank

Bildextra: Sofia Wistam säljer drömhuset på Gotland

Den folkkära tv-profilen Sofia Wistam säljer sin Gotlandsdröm. 

Ett gammalt baptistkapell som funnits i familjens ägor sedan tidigt 2000-tal. 

Spana i de drömlika bilderna här! 

Efter den här sommaren är det nog många som drömmer om ett eget lantställe – allra helst på en idyllisk plats som andas svensk sommar. 

Känner du lite extra för Gotland har du nu chansen att ta över programledaren och medieprofilen Sofia Wistams charmiga sommarställe. Ett gammalt baptistkapell med historia från sekelskiftet. 

"Omg! Nu händer det. Vi ska börja ett nytt kapitel i våra liv. Vi ska sälja vårt magiska lilla kapell på södra Gotland. 16 år av underbara minnen. Och jag hoppas det köps av en ny familj som älskar det lika mycket som vi. Bästa hänget, pool, nära stranden, charmigt och solsäkrast i Sverige", skriver hon på Instagram. 

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrip säljer sin lyxvilla – spana in alla bilder här!  

Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank

Gamla kyrkofönster och trägolv i original

Huset som ligger på södra Gotland har en total boarea på 100 kvadratmeter. Sammanlagt finns fem rum varav tre till fyra är sovrum. Hela bostaden är varsamt renoverad och på flera platser finns bevarade detaljer så som trägolv i original och gamla kyrkofönster i färgat glas. 

Bostaden bjuder på stora sällskapsytor och högt i tak. På nedre plan finns kök, vardagsrum, matsalsdel både inne och på den stora inglasade verandan, samt ett helkaklat duschrum. En smal spiraltrappa i vardagsrummet leder en upp till övre plan där det i dag finns två sovrum. 

Från verandan är det bara några steg till det gjutna och stenlagda poolområdet. Lyxigt, eller hur? 

Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank
Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank

Varit familjens sedan början av 2000-talet

Trädgårdstomten är 2 177 kvadratmeter och där finns förutom pool och relaxområde ett gästhus om 40 kvadratmeter. 

Sofia Wistam och hennes familj har haft sommarstället i sina ägor sedan början av 2000-talet och på Sofias instagramprofil syns flera fina bilder från deras tid i huset. Mysiga middagar på verandan och svalkande dopp i poolen. Ja, här är det som bäddat för att man ska trivas. 

Utgångspriset? 2 995 000 kronor! 

Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges dyraste lägenheter just nu