Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skådespelaren Bahador Foladi är just nu aktuell i actionserien ”Maskineriet”. Tidigare har han spelat i bland annat ”Box 21”, ”Sthlm Rekviem” och ”Gåsmamman”.Skådespelaren Bahador Foladi är just nu aktuell i actionserien ”Maskineriet”. Tidigare har han spelat i bland annat ”Box 21”, ”Sthlm Rekviem” och ”Gåsmamman”.Skådespelaren Bahador Foladi är just nu aktuell i actionserien ”Maskineriet”. Tidigare har han spelat i bland annat ”Box 21”, ”Sthlm Rekviem” och ”Gåsmamman”.
I ”Maskineriet” spelar Bahador Foladi en polis.I ”Maskineriet” spelar Bahador Foladi en polis.I ”Maskineriet” spelar Bahador Foladi en polis.
Karin Bengtsson, fästmö till Bahador Foladi.Karin Bengtsson, fästmö till Bahador Foladi.Karin Bengtsson, fästmö till Bahador Foladi.
1 AV 3
Skådespelaren Bahador Foladi är just nu aktuell i actionserien ”Maskineriet”. Tidigare har han spelat i bland annat ”Box 21”, ”Sthlm Rekviem” och ”Gåsmamman”.
Foto: Privat
2 AV 3
I ”Maskineriet” spelar Bahador Foladi en polis.
Foto: Anders Nicander
3 AV 3
Karin Bengtsson, fästmö till Bahador Foladi.
Foto: Anders Nicander

Bahador Foladi bor i stilren lägenhet i Stockholm

Skådespelaren Bahador Foladi syns just nu som polis i serien ”Maskineriet”. På sistone har han varit ute i världen och spelat med världsstjärnor som Glenn Close och Gerard Butler. 

Hemma för honom är en öppen 60-talslägenhet i södra Stockholm, som han och sambon Karin Bengtsson inreder och renoverar själva.

Du har inte varit hemma så mycket på sistone. Hur bor du?

– Jag bor med min fästmö Karin Bengtsson och våra två barn i en bostadsrätt i Årsta på 3,5 rum. Det är ett 60-talshus på tolv våningar. Förut bodde mycket äldre här, men nu bor många barnfamiljer i huset. Från närförorten tar det fem minuter med bil till Götgatan i Stockholm. 

– Just nu skulle jag ha varit på galapremiär i New York för thrillerserien ”Tehran”, som jag filmat i Grekland hela hösten med Glenn Close. Det svider lite, men jag kunde inte be om mer ledigt från Stadsteatern.

– Efter det har jag filmat den amerikanska actionspionthrillern ”Kandahar” med Gerard Butler i öknen i Saudiarabien i två och en halv månad. Jag har också gjort ”Maskineriet” för Viaplay.

Bahador Foladi

Ålder: Fyller 40 i augusti.

Bor: 60-talslägenhet i Årsta i södra Stockholm.

Familj: Fästmön Karin Bengtsson, 39. Barnen Ellie, 3, och Louie, 5.

Yrke: Skådespelare. Före detta personlig tränare och svensk mästare taekwondo 1999.

Aktuell: Andra säsongen av actionserien ”Maskineriet”, premiär på Viaplay den 15 maj. Thrillerserien ”Tehran” på Apple TV+. Hollywoodfilmen ”Kandahar” har premiär på bio framöver. (Dottern Ellie spelar hans barn i filmen.) Spelar i thrillern ”Gasljus”, Kulturhuset Stadsteatern, till 29 maj. Medverkar i ”Eld”, Jonas Hassen Khemiris nyskrivna pjäs, urpremiär på Dramaten 25 augusti.

Hur hamnade ni i stadsdelen Årsta?

– Innan bodde vi i en mindre lägenhet på Roslagsgatan i stan. När vår son Louie var nio månader blev Karin gravid igen. När vi tittade runt kom vi hela tiden tillbaka till Årsta. Det kändes tryggt och vi visste att Årstafältet, där de bygger bostäder, skulle bli en fin stadsdel. 

Hur skulle du beskriva din stil?

– Karin är otroligt kreativ och händig. När vi flyttade in slog vi ut en vägg och bredspacklade vardagsrummet. Vi har ett Elfa hyllsystem som vi köpte fina ekskivor till, lackade och gjorde till lite lyxigare hyllplan. Sedan har vi fortsatt med trä och Karin har byggt elementskydd i ek, så lägenheten känns varmare.

– Väggarna är ljusgrå. Cirka 15 centimeter från taket har Karin målat vitt, som går ihop med taket. Det får takhöjden att kännas högre. På Roslagsgatan hade vi 3,20–3,40 i takhöjd.

Barnvänligt. Mycket fokus i hemmet ligger på barnen. ”En lyx är att ibland tända ljus och dricka champagne när de sover. Till andra glaset somnar jag själv”, säger Bahador Foladi.Barnvänligt. Mycket fokus i hemmet ligger på barnen. ”En lyx är att ibland tända ljus och dricka champagne när de sover. Till andra glaset somnar jag själv”, säger Bahador Foladi.Barnvänligt. Mycket fokus i hemmet ligger på barnen. ”En lyx är att ibland tända ljus och dricka champagne när de sover. Till andra glaset somnar jag själv”, säger Bahador Foladi.
Barnvänligt. Mycket fokus i hemmet ligger på barnen. ”En lyx är att ibland tända ljus och dricka champagne när de sover. Till andra glaset somnar jag själv”, säger Bahador Foladi.
Stilrent med värme. Hembyggda lyxiga bokhyllor av Elfas hyllsystem och lackade ekskivor. Den persiska mattan är ett fynd från Buskowskis.Stilrent med värme. Hembyggda lyxiga bokhyllor av Elfas hyllsystem och lackade ekskivor. Den persiska mattan är ett fynd från Buskowskis.Stilrent med värme. Hembyggda lyxiga bokhyllor av Elfas hyllsystem och lackade ekskivor. Den persiska mattan är ett fynd från Buskowskis.
Stilrent med värme. Hembyggda lyxiga bokhyllor av Elfas hyllsystem och lackade ekskivor. Den persiska mattan är ett fynd från Buskowskis.
Bahador Foladi är utbildad personlig tränare. Under pandemin undvek han att gå till gymmet. I stället skapade han en träningsyta i vardagsrummet med chinsräcke och airbike. I hemmagymmet gjorde han ett träningsupplägg, då det krävdes en fysik i de amerikanska produktionerna och i rollen som polis i ”Maskineriet”.Bahador Foladi är utbildad personlig tränare. Under pandemin undvek han att gå till gymmet. I stället skapade han en träningsyta i vardagsrummet med chinsräcke och airbike. I hemmagymmet gjorde han ett träningsupplägg, då det krävdes en fysik i de amerikanska produktionerna och i rollen som polis i ”Maskineriet”.Bahador Foladi är utbildad personlig tränare. Under pandemin undvek han att gå till gymmet. I stället skapade han en träningsyta i vardagsrummet med chinsräcke och airbike. I hemmagymmet gjorde han ett träningsupplägg, då det krävdes en fysik i de amerikanska produktionerna och i rollen som polis i ”Maskineriet”.
Bahador Foladi är utbildad personlig tränare. Under pandemin undvek han att gå till gymmet. I stället skapade han en träningsyta i vardagsrummet med chinsräcke och airbike. I hemmagymmet gjorde han ett träningsupplägg, då det krävdes en fysik i de amerikanska produktionerna och i rollen som polis i ”Maskineriet”.

Vad har ni för möbler?

– Det är inte så mycket möbler, utan stilrent och öppet. Än är vi långt ifrån nöjda och klara. Vi har en fin skinnsoffa och en härlig och stor persisk matta, som Karin köpt på Bukowskis. Först var jag emot den, då vi precis lagt ett lyxigt mörkbrunt parkettgolv för många pengar. I dag har mattan blivit hemmets centrum, där vi gosar med våra barn.

– En lyxig skinnfåtölj av märket Lexington från NK har hängt med från Roslagsgatan. Jag gillar att sitta och tänka i den.

– En fyrkantig benpall från Mio fungerar som soffbord, då vi var rädda att barnen skulle slå i huvudet som små.

Vilket är ditt favoritrum?

– Matsalsdelen där jag har ett litet gym. Det är också vardagsrummet. Jag älskar att se film och har bra surroundljud och upplösning på skärmarna. Superlyxigt! 

 – I rummet har jag gått fram och tillbaka, medan jag filmat mig själv och spelat in rösten, för att försöka hitta den mänskliga polisen som jag spelar i ”Maskineriet. Själv är jag mjuk och behövde inte spela macho. Machomän är dinosaurier på väg att dö ut, tror jag.

Bahador Foladis bästa hemmatips:

”Skaffa en robotdammmsugare. Jag älskar när det är dammfritt. När vi går ut sätter vi på dammsugaren. Jag är lite känslig för damm, även om jag inte dör av det. Det känns som man får en liten hemtjänst av en robot. Så länge jag är frisk, ung och stark kommer jag aldrig låta en annan människa städa hos mig.”

Se även: