I kvällens ”Vem bor här?”, SVT, heter han bara Patric och tituleras som säljare. Kanske tyckte du han kändes bekant? Han var en av profilerna i ”Robinson” 2002.
1 av 7: I kvällens ”Vem bor här?”, SVT, heter han bara Patric och tituleras som säljare. Kanske tyckte du han kändes bekant? Han var en av profilerna i ”Robinson” 2002. Foto: Skärmdump SVT
Patric träffade Anna när de båda var med i ”Robinson”, i dag bor de ihop, är gifta och har två barn.
2 av 7: Patric träffade Anna när de båda var med i ”Robinson”, i dag bor de ihop, är gifta och har två barn. Foto: Skärmdump SVT
Hemmet de visar upp i kvällens avsnitt av ”Vem bor här?” är av det lyxigare slaget, som ett hotell tycker de andra deltagarna.
3 av 7: Hemmet de visar upp i kvällens avsnitt av ”Vem bor här?” är av det lyxigare slaget, som ett hotell tycker de andra deltagarna. Foto: Skärmdump
I källaren på 123 kvadratmeter finns bland annat en hel spa-avdelning, samt en biograf.
4 av 7: I källaren på 123 kvadratmeter finns bland annat en hel spa-avdelning, samt en biograf. Foto: Skärmdump
Överallt exklusiva material och genomtänkt in i minsta detalj.
5 av 7: Överallt exklusiva material och genomtänkt in i minsta detalj. Foto: Skärmdump
”När vi köpte stället var det ett kontor, och källaren såg ut som ett skyddsrum – otroligt sunkigt alltihop”, säger Patric
6 av 7: ”När vi köpte stället var det ett kontor, och källaren såg ut som ett skyddsrum – otroligt sunkigt alltihop”, säger Patric Foto: Skärmdump
Lamporna diskuteras i programmet. Kanske försade sig Patric där när han sa att det såg ut som gamla krukor?
7 av 7: Lamporna diskuteras i programmet. Kanske försade sig Patric där när han sa att det såg ut som gamla krukor? Foto: Skärmdump

Avslöjad: Robinson-deltagare i ”Vem bor här?”

Tyckte du också att en av killarna i gårdagens ”Vem bor här?” kändes bekant?

Det var Patric Sjöström som var med i ”Robinson” 2002 och kom trea.

I dag bor han ihop och är gift med Anna Stenlund som också var med i ”Robinson”

Kolla in lyxvåningen om två plan på Östermalm som påminner om ett lyxhotell!

När det femte avsnittet av ”Vem bor här?” sändes på SVT i går var det nog många som kliade sig i huvudet för att en av männen kändes så bekant. Men i programmet får man bara veta att han heter Patric och jobbar som säljare.

Nu kan Leva & Bo berätta att Patric Sjöström, 49, var med i tv-programmet ”Robinson” 2002 och där var en av profilerna, tillsammans med frisören Mirre Dehlin och Anna (då Stenlund), 40. Den senare fattade han tycke för ganska snabbt, men att fånga henne gick inte så lätt.

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg rear ut sitt paradishus på Västkusten 

Patric och Anna på Mirres bröllop 2003. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

”Hon tyckte att jag var en tönt – fick jobba hårt i nio månader”

– Jag hade ganska starka känslor för Anna under programmet men hon tyckte att jag var en tönt, berättar Patric nu. Det blev nio månader av hårt arbete men sedan blev vi ett par, så jag vann högsta priset ändå – vi vann varandra.

I dag är de både gifta och har två döttrar ihop, Bonnie, 5, och Milou, 8, och bor i en lägenhet på två våningar som Patric visade upp i gårdagens program av ”Vem bor här?”. Lägenhetshuset ser inte ser mycket ut för omvärlden utifrån och får därför deltagarna att höja på ögonbrynen när de kliver in i något som påminner mer om ett lyxhotell.

LÄS OCKSÅ: Här kan du kolla in Robinson-Mirres häftiga designvilla 

Foto: Skärmdump SVT

Bodde i fyra vindsvåningar innan – stället var som ett skyddsrum

Och nog är det lyxigt allt, här hittar vi både hemmabio och spa med massagebänk, jacuzzi och bastu i källaren – som bara den är på 123 kvadratmeter. Möbler och inredning av högsta kvalitet och allting genomtänkt in i minsta detalj. Allt som allt är tvåvåningslyan på Östermalm på 283 kvadratmeter. 

– Dessförinnan hade vi bott i fyra olika vindsvåningar så jag var lite skeptisk att flytta hit, på bottenplan dessutom, men jag har aldrig trivts så bra någonstans, säger Patric. 

Foto: Skärmdump SVT

– När vi köpte stället var det ett kontor, och källaren såg ut som ett skyddsrum – otroligt sunkigt alltihop, säger Patric som jobbar som säljare för elektriska komponenter numera.

LÄS OCKSÅ: Kända konstnärens våning i Gamla stan till salu 

”Det var faktiskt Robinson-Mirre som tipsade tv om vår lägenhet 

Men efter ungefär fem års renoverade har de fått det att bli precis som de vill. 

– Jag bor ju rätt mycket på hotell då jag reser i mitt jobb så kanske är jag influerad av det. Jag har nog alltid älskat inredning och design och det har även Anna (i dag marknadschef på Mistubishi) börjat göra genom åren. Så vi har gjort det tillsammans. 

Foto: Skärmdump SVT

I dag har de bott där i fyra år, med thailändska ambassaden som närmsta granne, och har inga planer på att flytta. Men hur kommer det sig att du är med i ”Vem bor här?”

– Det var faktiskt Robinson-Mirre som tipsade tv om vår lägenhet och sedan hörde de av sig ett par gånger, men jag var faktiskt lite skeptisk från början.

Aldrig sett programmet någonsin tidigare – pizzafest med vänner

Nu ångrar han sig inte utan tycker bara att det var kul, även om han inte vann denna gång heller. Genom sitt jobb och mycket resande samt många möten med olika sorters människor trodde han sig vara säker på att kamma hem full pott. 

LÄS OCKSÅ: Därför valde tv-aktuella Casper Janebrink att flytta 

Foto: Skärmdump SVT

– Jag fick ett rätt, säger han och skrattar. Nu ska jag titta på programmet för första gången någonsin, jag har aldrig sett ett enda avsnitt. Vi har bjudit in lite folk och ska ha lite pizzafest här framför tv:n. 

Missade du kvällens avsnitt av ”Vem bor här” kan du se det på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom magiska sagotorpet i ”Vem bor här?”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande