Artisten Magnus Carlsson bytte stadsliv mot villaidyll

Foto: SVEN LINDWALL

Artisten Magnus Carlsson bytte stadsliv mot villaidyll med trädgård och pool. Här njuter han av lugnet och inreder gärna med mjuka toner och raka linjer. 

Färska blommor och exotiska dofter är hans bästa tips för att skapa en härlig atmosfär.

– Vi gillar detaljer, säger han.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Vi bor i ett stort nybyggt hus utanför Stockholm. Vi bodde i lägenhet i centrala Stockholm men växte ur den. Den blev full av saker och vi kände oss färdiga med stadslivet. 

Vad är det bästa med att bo som ni gör?

– Det är att komma hem från en turné och slå upp bildörren till lugn och fågelkvitter. Det är bara en kort stund med bil från innerstan så jag bor både extremt centralt och samtidigt lugnt.

Magnus Carlsson

Ålder: 45.

Familj: Maken Mats, 44.

Bor: Villa i Täby.

Gör: Artist.

Aktuell: Med showen ”Änglarnas tid” som har premiär 22 november.

Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

Magnus här tillsammans med maken Mats.

Hur skulle du beskriva din inredningssmak?

– Den är modern och väldigt luftig men hemtrevlig på samma gång. Ganska maskulin med raka linjer och färgval i sand, mörkblå och mullvad. Mjuka toner för ögat.

Vilket är ditt favoritrum?

– Det är entrén som är väldigt stor och har över sex meter till tak där det hänger en jättestor lampa. Där står också min flygel och det känns alltid kul att komma hem.

Om du har doftpinnar hemma, glöm inte att vända på dem lite då och då så doften sprider sig.

Hur ser en tillställning ut hos er?

– Vi älskar att hitta roliga recept som vi snappar upp när vi reser runt i världen. Alltifrån snittar till olika drinkvarianter. Då blir det också ett spontant samtalsämne när vi berättar historien bakom. Våra tillställningar är ofta väldigt välplanerade eftersom vi gillar detaljer. Men vi gillar också att bjuda hem vänner spontant på en fika.

Foto: Mats Carlsson

”Vårt hem blev komplett med gröna växter och vi har alltid färska blommor hemma.”

Foto: Mats Carlsson

”När vi reser brukar vi köpa med oss doftljus och doftpinnar hem. Det är kul för då får man lite andra märken och annorlunda dofter.”

Vad är det fulaste du vet i inredningsväg?

– Jag har fortfarande lite sjuttiotalsångest och vissa färger klarar jag inte av. Orange och mörkt brunt till exempel. Har du en orange tapet med mörkbruna stora blommor på får jag fullkomligt spelet. Gräsligt fult!

Vilken är din käraste ägodel?

– Den är svår, men jag får nog säga min flygel. Både att den står i hjärtat av huset men också att den är en stor del av mig.

Vad sätter pricken över i?

– Färska blommor. Jag är bortskämd med att få vackra blommor i mitt jobb men även annars ser vi alltid till att ha färska blommor hemma runtom i huset. Det är kul att variera sig lite och ta hem udda växter.

https://www.instagram.com/p/B1rTS5ni4O9/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/BsgVcZfHtXA/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten 

LÄS MER: Alexandra Pascalidou öppnar dörren till sitt privata hem 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande