1 av 5: Anna Lindmarker om sin hund Plexus
2 av 5: Anna Lindmarker bor i en 20-talsvilla i Stockholm. Här finns plats för både Blocketfynd och två stora hundar. Foto: OLLE SPORRONG
3 av 5: Kök i klassisk stil. Från köksfönstret har hon utsikt över den inhägnade trädgården, där hundarna härjar runt om dagarna. Inredningen i köket matchar villan, som är byggd 1920. Foto: Privat
4 av 5: ”Med två stora hundar som leker rövare i trädgården och kommer in och skakar av sig barr, löv, gräs och jord, har vi lärt oss att ha stort överseende med smuts. Om golven och mattorna ser ut som grustag, tittar vi upp i stället för ner och tar på oss tofflor tills någon sopar eller dammsuger. Det brukar vara jag. Lasse har sämre syn, och tolererar därmed mer”, säger Anna Lindmarker. På bilden syns Pixie och Plexus. Foto: Privat
5 av 5: ”För mig är ett hem en kreativ process. När ett rum är klart har jag en tendens att börja om”, säger hon. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna Lindmarker älskar att göra om i 20-talsvillan

Hos Anna Lindmarker finns det plats för både Blocketfynd och två stora hundar. 

När programledaren inte syns i TV4, hittar man henne i en bungalowliknande villa.

I trädgården lever hundarna Pixie och Plexus rövare.

Åsa Görnerup

Hur bor du?

– Jag bor i en villa från 1920 nordost om Stockholm. Det är en fantastisk plats. Vi har en vikingagrav och en gammal kvarn på tomten. Den inhägnade trädgården är superbra för alla hundar.

– Jag och min man Lasse har bott där i åtta år. Det är ett häftigt, lite ovanligt hus, som vi är glada att få låna ett tag i livet. De som byggde det hade varit i England och tyckte mycket om den engelska bungalowstilen. De har försökt försvenska stilen på den faluröda villan med blå detaljer. 

Anna Lindmarker

Ålder: 57.

Familj: Sambon Lasse Weiss, barnen Axel, Patrik och Willie. Hundarna Plexus och Pixie.

Bor: På en ö utanför Stockholm.

Yrke: Journalist.

Aktuell: Ständigt i TV4:s ”Nyheterna”.

LÄS MER: Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten 

Anna Lindmarker och maken Lars Weiss. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Föränderlig! För mig är ett hem en kreativ process. När ett rum är klart har jag en tendens att börja om. Jag målar och tapetserar om mycket. Det har varit väldigt färgglatt ett tag, men på sistone har jag börjat tona ner. Nu går jag från färgstarka tapeter till lugna, dova kalkfärger. 

LÄS MER: Mikael Persbrandt och Sanna Lundell visar upp gården – så firar de jul 

 –Jag målar om möbler också. Det är jättelätt, roligt och verkligen avkopplande. Jag är en duktig shoppare på Blocket. Jag tror verkligen på återanvändning. I vintras köpte jag begagnade soffor från Norrgavel. En som är grå och en i trä, som ska målas om. Det blir ofta lite för många projekt samtidigt. 

”Med två stora hundar som leker rövare i trädgården och kommer in och skakar av sig barr, löv, gräs och jord, har vi lärt oss att ha stort överseende med smuts. Om golven och mattorna ser ut som grustag, tittar vi upp i stället för ner och tar på oss tofflor tills någon sopar eller dammsuger. Det brukar vara jag. Lasse har sämre syn, och tolererar därmed mer”, säger Anna Lindmarker. På bilden syns Pixie och Plexus. Foto: Privat

– Mellan sofforna står en svart stjärnkikare. När äldste sonen Axel hörde att jag skulle beskriva min inredningsstil för Leva & Bo, skrattade han högt och sa ”eklektisk”. Och det stämmer ju.

Vad är ditt bästa köp?

– Vårt matsalsbord i massiv ek, som jag haft i många år. Det är stort, långt och tungt som tusan. Kring det bordet får det plats många. Det är en av få möbler som jag inte bytt ut. De hade haft det på ett kontor, som höll på att flytta. Bordet stod kvar och jag frågade vad de skulle göra av det. När det skulle säljas, köpte jag det. 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren visar upp sitt drömhem i Marbella 

Annas bästa inredningstips!

”Ta inte så allvarligt på att det inte är välstädat hemma och drick en kopp kvällste vid åtta, halvnio-tiden på kvällen.”

Vad är ditt sämsta köp?

– Jag impulshandlar ofta. Jag vet inte varför, men under en period höll jag på att köpa en massa småbord på Blocket. Efteråt försökte jag gömma dem på vinden, men det kom ju naturligtvis fram till maken. Jag sa att borden kunde vara bra att ha, jag kunde ju måla om dem. När Lasse kom upp på vinden blev han helt galen, för han är ju den som organiserar där och så kommer det bara in en massa nya saker. Småborden står kvar, men vi ska boka in en helg och rensa. 

Kök i klassisk stil. Från köksfönstret har hon utsikt över den inhägnade trädgården, där hundarna härjar runtom dagarna. Inredningen i köket matchar villan, som är byggd 1920. Foto: Privat

Vilket är ditt favoritrum?

– Jag tror det kommer bli sovrummet. Jag har älskat rummet med tapeter från Pip Studio i en varmblå färg med blommor i rosa, orange och grönt. Det har gett mig så otroligt mycket energi. Men nu behöver jag inte så mycket energi längre. Jag har målat om sovrummet i en grågrön kalkfärg, samtidigt som jag lyssnat på Bergmanpodden i P1. Det är så härligt.

LÄS MER: Kändisarna som sålt sina läckra hem 2018