Anna Kinberg Batra dissar tvätthögarna för familjemys

För Anna Kinberg Batra har köket alltid varit husets hjärta – oavsett var hon bott. ”Jag träffade min man på en fest jag egentligen inte tänkte gå på och där träffades vi i köket.”

Foto: Tomas Ehrnborg

1 av 4: För Anna Kinberg Batra har köket alltid varit husets hjärta – oavsett var hon bott. ”Jag träffade min man på en fest jag egentligen inte tänkte gå på och där träffades vi i köket.”

Anna Kinberg Batra och maken David Batra.

Foto: STEFAN FORSELL

2 av 4: Anna Kinberg Batra och maken David Batra.

Hunden Bodil myser i soffan...

Foto: Privat

3 av 4: Hunden Bodil myser i soffan...

... och ovanför hänger en stor bild på lejon som myser.

Foto: Privat

4 av 4: ... och ovanför hänger en stor bild på lejon som myser.

Att bo i radhus är den perfekta lösningen mellan lägenhet och villa tycker Anna Kinberg Batra. Hemma njuter hon av att laga mat tillsammans med maken David Batra och när familjen har bjudningar står Anna för desserten.

– Jag gillar att röra ihop nästan allt som är sött och gott till parfait, säger hon.

Andra har också läst

Hur bor du?

– Jag bor i radhus i Nacka. Vi har bott i det huset i snart tio år men i samma område i 15 år och vi trivs jättebra. Ingen av oss hade bott i Nacka som unga men vi hade goda vänner som bodde där. Det var huset och området som gjorde att vi till slut hamnade där. Det är lagom nära till Stockholms innerstad och ändå en bit ut där det är tyst på nätterna och nära till naturen.

Anna Kinberg Batra

Ålder: 48 år.

Familj: Maken David och dottern Elvira.

Bor: I radhus i Nacka utanför Stockholm.

Gör: Författare och före detta politiker.

Aktuell: Med självbiografin “Inifrån” som släpptes 16 november.

LÄS MER: Mischa Billing har hittat hem i skånska statarlängan

Foto: FREDRIK WENNERLUND COPYRIGHT: STELLA PI / STELLA PICTURES

Hela familjen på premiären av Brynolf & Ljungs föreställning Cirkeln på Cirkus i Stockholm i november.

Varför valde ni att bo i radhus?

 – För att det är ett område med många lägenheter och några radhus – inget villaområde. Även formen var den perfekta blandningen mellan att bo kvar i lägenhet i stan och flytta ut till hus längre ut. Innan vi flyttade ihop bodde vi i lägenheter i Stockholms innerstad. Ingen av oss är trädgårdsfantaster och jobbar rätt mycket båda två så det passar väldigt bra för familjelivet. Husets storlek och att föreningen tillsammans sköter den lilla, lilla gräsplätt vi delar på.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Väldigt varierande och i mån av tid. Ingen av oss är hemmamake och det syns hos oss. Jag skulle gärna bo minimalistiskt men vi har grejer överallt. Och tvätthögar. Om vi väl är hemma samtidigt både min man och jag prioriterar vi att mysa med familjen. Då får tvätthögarna växa. 

Foto: Privat

Hunden Bodil myser i soffan.

”Rosa rysch och pysch skulle jag aldrig ta in i mitt hem. Det är varken jag eller min man.”

 

Foto: Privat

Ovanför soffan hänger en stor bild på lejon som myser.

Vilket är ditt favoritrum?

– Köket och det har det alltid varit. Jag träffade min man på en fest jag egentligen inte tänkte gå på och där träffades vi i köket. Det är alltid roligast i köket på en fest hemma hos någon och hemma har vi öppen planlösning till köket. Någon lagar mat, någon öppnar posten och någon gör läxorna där samtidigt. Det brukar vara hemmets hjärta oavsett var jag bott, även innan jag flyttade hemifrån.

LÄS MER: Jonas Bergström och Stephanie säljer lyxvåningen 

Foto: ANETTE NANTELL/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

Köket är Anna Kinberg Batras favoritplats. ”Jag träffade min man på en fest jag egentligen inte tänkte gå på och där träffades vi i köket.”

Vad innehåller en trevlig tillställning enligt dig?

– Trevliga människor och god mat, gärna hemlagat. Både jag och David lagar mat och han är mycket intresserad av matlagning och har gjort en egen kokbok. Det är väldigt roligt att ha det gemensamt och att hjälpas åt hela familjen. Vi båda är ute och far så mycket i våra jobb, särskilt tidigare för min del. Jag tycker om att komma hem och bara vara och gå omkring i morgonrock, laga mat länge eller baka. Det är rogivande tycker jag.

Vad bjuder du på?

– Det äts inte så mycket kött i familjen och det är roligt för då får man lära sig att tänka nytt. Vi lagar till exempel mycket grönsaker. Röror och stora grytor är både lätt och gott. Min egen paradrätt är nog efterrätter. Jag gillar att röra ihop nästan vad som helst som är gott och sött till parfait.

LÄS MER: Tv-doktorn Mikael Sandström följer sin egen stil i lyxhemmet

LÄS MER: Spana in kändisarnas lyxiga drömhus i solen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande