Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Anna Book om sin romantiska inredning

Hittat hem. Anna Book har haft många inredningsstilar under åren, men har fastnat för det romantiska.

Foto: Cornelia Nordström

1 av 3

Köket i lägenheten är Annas allra bästa köp, "Allt är fantastiskt", säger hon.

Foto: Privat

2 av 3

Anna Book är väldigt förtjust i sin ljusrosa Kitchen aid.

Foto: Privat

3 av 3

Romantisk. Så beskriver sångerskan Anna Book sin inredningsstil. Härlig atmosfär skapar hon genom att tända massor av ljus, köpa hem snittblommor och laga god mat som får dofta på spisen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Den har varit väldigt spretig genom åren. Jag har testat allt. Avskalat, rent, kliniskt, väldigt boho chic, romantiskt med volanger, mycket färger, lite färger. Nu vet jag mer än någonsin vem jag är och hur jag vill ha det. Jag är romantiskt lagd. Just nu är det mycket vitt, ljusrosa, grått, silver, kristaller, stora ljuslyktor, rosetter, härliga plädar, vackra vita överkast, mycket kuddar, fint porslin och färska blommor.

Vad är det bästa med att bo i lägenhet?

– Det bästa med att bo i den typen av lägenhet vi har, i markplan med två uteplatser och stor fin innergård, är bekvämligheten. Det är lätt att fixa gräsmattan och häcken och man har alltid någon som kan hålla ett litet öga på lägenheten.

Hur gör du för att skapa en härlig atmosfär?

– Jag tänder i runda slängar 70 värmeljus och andra vackra blockljus och de matchar jag naturligtvis alltid med den övriga inredningens färger. Jag köper färska blommor och lagar något gott som doftar på spisen. Ett omtänksamt "Hur mår du?", ett leende på läpparna och en kram gör också att de flesta brukar må bra. På vintern är mitt bästa tips att ge gästerna varm-tumlade filtar.

 

LÄS OCKSÅ: Så ser det ut hemma hos kändistränaren Mårten Nylén

 

Vilken är din favoritmöbel?

– Det är utan tvekan min fantastiska säng. Av många anledningar, haha.

Vilket är ditt favoritrum?

– När vi renoverade var vårt första beslut att inte ha en vägg mellan vardagsrummet och matsalen. Nästa beslut var att ha hundra procent öppen planlösning mellan köket, matplatsen och vardagsrummet. Den öppna planlösningen är det absolut bästa med lägenheten. I stället för vägg står där nu en vacker köksö. Ingen behöver vara i skymundan utan alla kan alltid vara tillsammans.

Vad önskar du dig till hemmet?

– Jag har en ljusrosa Kitchen aid som jag älskar. Nu vill jag ha en ljusrosa Kitchen aid blender. En riktig kick ass blender som krossar allt. Det ska jag fixa till mig själv och bara bygga på den här serien.

Vilket är ditt bästa köp?

– Det är hela köket. Det är magiskt. Diskmaskinen, spisen, kylen och frysen. Allt är fantastiskt.

Vilket är ditt sämsta köp?

– Det måste vara vår soffa. Den är inte bra kvalitétsmässigt och den är inte praktisk någonstans. Den är skön men alldeles för liten. Egentligen är det bara fyra sittplatser, vår förra soffa rymde sexton personer. Ett nerköp!

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Anna Books underbart glada kök