Ann-Louise Hansson: "Jag älskar varje vrå"

För Ann-Louise Hansson är det viktigt att hemmet känns hemtrevligt.

Foto: IBL

1 av 2: För Ann-Louise Hansson är det viktigt att hemmet känns hemtrevligt.

Ann-Louise Hansson med dottern Josefin under Melodifestivalen i Lidköping.

Foto: OLLE SPORRONG

2 av 2: Ann-Louise Hansson med dottern Josefin under Melodifestivalen i Lidköping.

Artisten Ann-Louise Hanson trotsade höjdrädslan och flyttade in på åttonde våningen i Täby. Harmoni är viktigt för artisten. Retar hon sig på något i hemmet åker det ut.

– Jag var nära att slänga de danska designstolarna.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Jag bor på åttonde våningen i Hägernäs strand med vidsträckt utsikt över himmel och vatten. Ingen tittar in på mig och jag har inga gardiner. Det lustiga är att jag är fruktansvärt höjdrädd, men när jag kom in i lägenheten tänkte jag bara: "Här ska jag bo. Gud i himlen, jag måste komma över höjdrädslan."

Hur skulle du beskriva din stil?

– Hemtrevligt, harmoniskt och inga grälla färger. Det är beige och vitt med inslag av svag turkos. Blått och turkos är mina färger, var det någon som sa.

Vad är ditt bästa köp?

– När jag och Bruno gifte oss köpte vi sex danska matsalsstolar hos en fin möbelfirma i Skåne. När vi flyttade till Frankrike hamnade de på vinden i 20 år. Tillbaka i Sverige tänkte jag slänga dem, men visade först en bild för en möbelrenoverare. "Oh my god! Kasta dem inte! De är värda mycket pengar", sa han. Vi behöll teakstolarna från J.L.

https://www.instagram.com/p/Bf_5wG-g3GV/

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Jag har två hem och båda ska kännas som hemma. När jag öppnar dörren i Hägernäs känner jag: "Åh vad jag är glad att jag bor här". När jag varit där en vecka, längtar jag till skärgården. På landet finns en annan frid, jag går i mina fulaste kläder, sminkar mig inte, tvättar inte håret. Det gör jag så mycket annars. På ön badar vi bastu varenda dag. Jag brukade bada fram till jul, tills jag fick njurbäckeninflammation.

Vad inspirerar dig?

– Jag får inspiration bara jag kommer in i ett kök. Att göra nya rätter är vansinnigt roligt. Jag bara öppnar frysen och gör som Kajsa Warg: Tager vad man haver. Det lärde mamma mig.

Foto: Privat

Turkosa toner! Oljemålningen ovanför soffan har Ann-Louise själv målat.

Foto: Privat

Dansk 1960-talsdesign. Matsalsstol i teak från J.L. Möller Design.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– God mat och gott vin. En svärson är fenomenalt duktig på vin. I matväg unnar jag mig allt från enkel husmanskost till avancerade rätter med långkok och hummerfond.

Vad gillar du mest med din inredning?

– Varje liten pryl är vald med omsorg. Jag har också en hel del prydnadssaker jag fått i present. Barnen tycker att jag har lite för mycket, men sakerna är så kära för mig. Jag kände chefen för Gustavsberg och har en hel uppsättning Lisa Larson-tavlor, keramik, ljusstakar, lampor. Det mesta står framme, så min städerska är väl lite trött på att hon måste lyfta på allt.

Vilket är ditt favoritrum?

– Det är varje vrå i lägenheten. Jag har en ljus, skön skinnfåtölj som jag tittar på tv i. Jag älskar min säng. Vi har separata sovrum och mitt har jag inrett precis som jag vill ha det.

Ann-Louise Hanson

Ålder: 75.

Familj: Maken Bruno Glenmark, 81. Barnbarn och döttrarna Jenni, Jessica och Josefin. 

Yrke: Artist.

https://www.instagram.com/p/Bv3mwaehm4F/

LÄS MER: Därför flyttade Arvingarna-stjärnan Casper Janebrink 

LÄS MER: Kändisar som sålt sina hem 2019 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande