1 av 2: Allan Svensson bor både i centrala Malmö och i Stockholms innerstad. Foto: JORRI KRISTJANSSON / INTIMAN
2 av 2: Skådespelaren trivs bra i Stockholm. Foto: Shutterstock

Skådisen om sin bostad: ”Ett stort dåligt samvete”

Allan Svensson bor både i centrala Malmö och i Stockholms innerstad. 

Han trivs med att bo med pulsen inpå knuten och nära till allt men om han fick välja hade han flyttat in i en tjusig takvåning med synliga takbjälkar.

Hur bor du?

– Jag bor i två hem. Jag har en bostadsrätt i Malmö. En tvåa. Och en hyresrätt i Stockholms innerstad. En trea. Anledningen till att jag köpte lägenhet i Malmö är att jag år 2000 skulle spela teater där och då föreslog min flickvän att jag skulle köpa en lägenhet i stället för att bo på hotell. Jag kollade på priser och tappade hakan, det kostade en fjärdedel mot i Stockholm. Jag älskar Malmö, man har nära till allt. Så fort jag är ledig sticker jag dit. Det är mitt gömställe. Men jag kan inte bo där på heltid för det är svårt med mitt arbete. I Stockholm har jag alltid bott i innerstaden och jag tycker om det. Jag är en innerstadsmänniska och trivs jättebra med att bo som jag gör.

Allan Svensson

Ålder: 67 år.

Familj: Singel.

Bor: I Stockholm och Malmö.

Gör: Skådespelare.

Aktuell: Uppträder på Lisebergsteatern med humormonologen ”Mr Morfar” i september.

Skådespelaren har en hyresrätt i Stockholm och en bostadsrätt i Malmö. Foto: Axel Öberg

Hur ser ditt hem ut?

– I Stockholm är lägenheten ganska öppen och har fin planlösning. Men slarvig. Jag har så mycket papper och böcker som ligger överallt. När man jobbar mycket som jag gör är det lätt att man skjuter på att plocka undan. Min lägenhet är ett 87 kvadratmeter enda stort dåligt samvete. Min lägenhet i Malmö är mer genomtänkt för jag hade tänkt hyra ut den. Sen insåg jag att jag inte kunde det för jag behöver ha tillgång till den.

Om du bjuder in till fest, vad kan man som förvänta sig som gäst?

– Jag bjuder aldrig hem till fest för då skulle jag få ta hem städfirma först haha. För några år sedan hade jag några få gäster hemma då vi hade en liten reunion. Min bästa kompis, som bor i Göteborg, sover över hos mig när han är i stan men då hittar vi på grejer ute på stan. Jag trivs bra i lägenheten men jag skäms lite över alla böcker och papper som ligger i högar. Jag tycker egentligen inte om när det är rörigt, jag är ordningsmänniska. Alla mina manus står från A till Ö. Det är minnen för mig. Varje enskilt manus är ett minne. Jag har register också i datorn så jag har koll. 

LÄS MER: Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten 

Vilken är din favoritmöbel?

– I min lägenhet i Malmö har jag en stor bullig amerikansk bäddsoffa. Där ligger jag och tittar på tv. I Stockholm har jag också en schyst soffgrupp men det är soffan i Malmö som är min favorit.

Vilket är ditt sämsta köp till hemmet?

– En dansk mikrovågsugn. Danskar kan inte skriva manualer, de är värdelösa på det. Det var helt omöjligt att få i gång den så efter sex månader slängde jag den. Jag ritualmördade den på soptippen. Den var jättesnygg i borstat grått stål men jag fick inte i gång den. Jag har köpt en dansk golvlampa också och den fick jag inte heller i gång.

Beskriv ditt drömboende.

– Jag skulle vilja bo i ett hus lite utanför Stockholm men då vill jag inte bo själv. Jag tycker om takvåningar. Det är fräckt. Med lågt tak och synliga takbjälkar. Annars trivs jag väldigt bra där jag bor. Centralt i Stockholm och centralt i Malmö med närhet till allt och det trivs jag bra med.

Även om skådespelaren trivs där han bor kan han drömma om en takvåning med träbjälkar. Foto: Shutterstock

Allan svenssons bästa hemmatips

Att ha fjärrstyrd dimmer på alla lampor. Jag kan ligga i soffan och höja och sänka alla lampor hemma. Jag har likadana både i Malmö och Stockholm. Ljus är bra för att skapa härlig atmosfär.

LÄS MER: Spana in författarens klockrena kupolhus på Gotland 

LÄS MER: Sanna Nielsen om sitt hem: ”Organiserat kaos”  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!