Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten

I Storängen där Agneta Sjödin tidigare bodde, var det stillsamt och skönt. I Nacka Strand är det mer rörelse och så fort Agneta går utanför dörren träffar hon på folk. ”Det är nästan som att bo i stan med naturen utanför.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 2: I Storängen där Agneta Sjödin tidigare bodde, var det stillsamt och skönt. I Nacka Strand är det mer rörelse och så fort Agneta går utanför dörren träffar hon på folk. ”Det är nästan som att bo i stan med naturen utanför.”

”Jag får bita mig i läppen för att inte slänga ut bilder på utsikten varje dag.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 2: ”Jag får bita mig i läppen för att inte slänga ut bilder på utsikten varje dag.”

Programledaren och författaren Agneta Sjödin befinner sig på en bra plats i livet. Nyligen köpte hon en fantastisk lägenhet med vidsträckt sjöutsikt.

– Jag får bita mig i läppen för att inte slänga ut bilder på utsikten varje dag, säger hon. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Agneta Sjödins nya lägenhet i Nacka Strand har storslagen sjöutsikt över Stockholms inlopp. Nedanför de två balkongerna syns en fontän av Carl Milles, en liten båthamn och ett skogsklätt berg. På andra sidan vattnet ligger Lidingö.

– Jag har alltid tänkt att jag vill se havet. Jag hade nosat lite här i kvarteret, men inte hittat något som kändes hundra. När jag var i New York i november fick jag en stark känsla av att nu var det dags att flytta. Det kändes tydligt. Då jag kom hem två dagar senare kollade jag på nätet och såg en lägenhet i det här huset. 

Dagen efter ringde hon mäklaren och bokade tid samma dag. Även om bostadsrätten var fin, hade den för mycket insyn tyckte Agneta. Mäklaren berättade då att hon även hade en insynsskyddad lägenhet högre upp, som precis lagts ut till försäljning.

– När jag kom in här kände jag: Här ska jag bo. Känslan var rätt. Efter två veckor hade jag köpt den. Det gick väldigt fort. Kvinnan som köpt lägenheten vid byggstarten hade aldrig bott i den och nu kände hon sig för gammal för att flytta in. Det var en ljuvlig dam, 94 år gammal. Det blev en sådan gudomlig tajmning eller vad man ska kalla det för. När man får en sådan tydlig ingivelse måste man lita på den. 

Agneta Sjödin

Ålder: 52 år.

Familj: Dottern Maja Strömstedt, 21.

Bor: Bostadsrätt med högt läge och sjöutsikt i Nacka Strand utanför Stockholm. Bodde tidigare i Storängen i Nacka. 

Gör: Författare, programledare.

Aktuell: ”Över Atlanten” i Kanal 5 i höst. Tillsammans med Peter Magnusson, Viktor Frisk, Anna Lindberg, Markus Aujalay och Thomas Wassberg har hon korsat Atlanten i en stor segelbåt.

Planerar att skriva en ny bok.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

En vägg i brösthöjd delar av det kombinerade köket och vardagsrummet. ”Nu kan jag stå och laga mat samtidigt som jag tittar på utsikten, ser på tv eller pratar med mina gäster.”

Rensade ur och sålde lägenheten i Storängen 

Den första mars vaknade Agneta för första gången i sovrummet, som har havsutsikt från sängen. Tiden innan dess ägnade hon åt att rensa.

Förra lägenheten, som låg i Storängen i Nacka, var på 144 kvadratmeter. Den nya var på 82 kvadrat. Dottern Maja, 21, hämtade sitt piano och sängen. En spegel, en stol, böcker och andra prylar har hon skänkt till Stadsmissionen i Sickla. Annat gav hon till vänner. Hon gjorde också en garderobsrensning och sålde kläder på nätsajten Sellpy.se, där hälften gick till välgörenhet. 

Förutom en bokhylla och en mindre säng till Majas rum – som även är gästrum – har hon inte köpt någonting nytt.  

– Allting passade. Jag är glad att jag kunde använda det jag hade. Lägenheten har en behändig storlek. Allt är så lätt att greppa här.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Rummet är inrett med härligt färgstarka målningar. Den generösa sandfärgade soffan har korallfärgade kuddar som matchar en hjärt-målning och den äkta mattan.

Förutom en bokhylla och en mindre säng till Majas rum – som även är gästrum – har hon inte köpt någonting nytt till nya lägenheten. ”Jag är glad att jag kunde använda det jag hade. Lägenheten har en behändig storlek.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 2: Förutom en bokhylla och en mindre säng till Majas rum – som även är gästrum – har hon inte köpt någonting nytt till nya lägenheten. ”Jag är glad att jag kunde använda det jag hade. Lägenheten har en behändig storlek.”

Agneta reser mycket i jobbet. På en inramad världskarta pekar massor av nålar ut alla platser som hon varit på.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 2: Agneta reser mycket i jobbet. På en inramad världskarta pekar massor av nålar ut alla platser som hon varit på.

Kombinerat kök och vardagsrum

En vägg i brösthöjd delar av det kombinerade köket och vardagsrummet. Agneta säger att hon uppskattar att spisen är vänd ut mot det öppna rummet. 

– Nu kan jag stå och laga mat samtidigt som jag tittar på utsikten, ser på tv eller pratar med mina gäster. 

Rummet är inrett med härligt färgstarka målningar. Den generösa sandfärgade soffan har korallfärgade kuddar som matchar en hjärt-målning och den äkta mattan. Läsfåtöljen vid fönstret är knallröd.

På en inramad världskarta pekar massor av nålar ut alla platser som Agneta varit på. Hon reser mycket i jobbet och är borta i perioder. 

Sedan hon flyttade in har hon varit på fyra arbetsresor: två träningsresor till Spanien, en reportageresa till Uganda inför ”Mammagalan” och så har hon spelat in ”Fångarna på fortet” utanför Frankrikes sydvästkust. Numera längtar Agneta hem när hon är borta. 

Mediterar på balkongen med utsikt över Djurgården

Under sin första sommar har hon suttit på balkongen och mediterat i morgonsolen, ätit frukost och druckit en kopp te med utsikt över Djurgården. 

– På eftermiddagen får jag kvällssol och har solnedgången rakt utanför. Jag tog en fantastisk bild häromkvällen när det var dimma över Blockhusudden. Det var helt overkligt. Jag får bita mig i läppen för att inte slänga ut bilder på utsikten varje dag. 

Agnetas armar och ben är brunbrända efter att hon rört sig i solen. Varje dag promenerar eller joggar hon utmed vattnet nedanför. 

– Jag är inte mycket för att ligga och pressa i solen, men det är härligt att ha färg på benen. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Under sin första sommar i nya lägenheten har hon suttit på balkongen och mediterat i morgonsolen, ätit frukost och druckit en kopp te.

Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ

Agneta med dottern Maja Strömstedt.

Dottern Maja bor i gästrummet

Mobilen ringer. Det är Maja. ”Hej, älskling” svarar Agneta med mjuk röst. Efteråt berättar hon att de har en nära relation. Okomplicerad och varm. 

– Jag har ju bara ett barn. Man blir tajtare då, antar jag. Vi har haft mycket tid, bara hon och jag. 

Maja har gått i pappa Niklas Strömstedts fotspår och satsar nu på en musikkarriär. Mor och dotter ses så ofta de kan och gästrummet är inrett med Majas favoritsaker, bland annat ett stort goselejon. 

– Det ser ut som att Maja åtta år bor där inne. Hon är mycket ute och far i världen. Jag vill att hon ska ha någon plats på jorden där hon känner att just det, där är de där sakerna.

För ett halvår sedan tog relationen mellan Agneta och före detta elitidrottaren Martin Lamprecht slut. Han är bosatt i Göteborg. Där finns även hans yngsta dotter Wilda, 11, som han har med före detta friidrottaren Erica Johansson. 

– Det var svårt med ett distansförhållande. Det funkade inte helt enkelt. Vi är i olika fas i livet och bor på olika orter, så det blev lite för komplicerat.

LÄS MER: Petter säljer villan i Åre – familjen flyttar till större 

Var befinner du dig i livet nu? 

– Det är svårt att veta. Det känns som att jag är på väg in i en ny fas. Jag har mycket tankar, planer och funderingar. Jag känner att jag har landat på en bra plattform att ta avstamp från yrkesmässigt. Det är som att jag är i en bubbla. Det händer mycket roliga saker i min privata värld också, som jag inte vill prata om. Jag känner mig glad. Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv.

Agneta säger att hon försöker leva så att hon möter livet dag för dag. Vad som händer i morgon har hon ingen aning om. Inget är hugget i sten. 

– Jag eftersträvar hela tiden att må så bra jag kan och hur det ser ut förändras hela tiden. Jag försöker vara glad och tacksam för det jag har.

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar nya lyxlägenheten – efter förvandlingen 

LÄS MER: Laila Bagge visar upp sitt drömhus på Lidingö 

LÄS MER: Kika in hemma hos tv-kocken Jessica Frej i Nacka – här går allt i rosa 

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på LEVA&BO just nu – du får ett fullmatat magasin med inspiration, inredning, shoppingtips och goda recept varje vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande