Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

20 kändisar som sålt sina läckra hem 2018

Kändishem är alltid spännande att titta in i. Här kan du se 20 lyxiga villor, lägenheter och sommarställen som lagts ut till försäljning under 2018.

Bland annat Isabella Löwengrips superklickade villa på Lidingö och Orups sommarparadis på Gotland. 

LEVA&BO Redaktionen
Foto: JOCKEONO/DN / TT NYHETSBYRÅN

1. Brita och Kalles drömtorp

I höstas sålde medieprofilerna Kalle och Brita Zackari ut sitt drömtorp sedan 10 år tilbaka. Huset ligger i Nynäshamn, en knapp timme från Stockholm och på sin blogg har Brita Zackar beskrivit försäljningen som hjärtekrossande då de tyckte så mycket om att vara i huset.

"Nä nu ska vi sälja vårt Nytorp. Hur har vi längtat exakt hela tiden i snart tio år, men pga lite olika orsaker är det dags att gå vidare MEN HUR SKA VI KUNNA D för kolla på bilderna bara." skrev Brita Zackari i sin blogg och och beskriver sedan hur huset har både tvättmaskin och dusch och är "ännu gulligare på vintern."

Det fantastiskt vackra huset på 103 kvadratmeter med spröjsade fönster, bastu och stort kök låg ute för 4 miljoner kronor. Torpet såldes senare för 3 850 000 kronor.  


Det röda huset med vita knutar ser verkligen ut som det ultimata lantstället – och inuti är det minst lika mysigt. SE DE INSPIRERANDE BILDERNA INIFRÅN TORPET HÄR!

Och torpet är inte bara poppis hos Brita och Kalle. Föräljningen låg länge på klicktoppen hos Hemnet som en av de mest sedda försäljningarna. I stället för torpet har det populära medieparet köpt en gård.

 

 

Foto: Gadelius Fastighetsbyrå/Instagram

2. Isabella "Blondinbella" Löwengrips villa på Lidingö

Trots otrolig klicksuccé på Hemnet var Isabella Löwengrips villa svårsåld. Efter mer än en månad hade endast två skambud kommit in. 

Men till slut såldes den – för nästan en miljon under utgångspris.

Många var nyfikna att se hur influencern bodde. En lyxig och nyrenoverad familjevilla med bland annat egen walk in closet och gym i garaget. 

TITTA IN I HUSET HÄR!
Med över 200 0000 visningar på bara några dagar på Hemnet, blev Isabellas hus det näst mest klickade på Hemnet – någonsin, huset blev till och med hela 2018 års mest klickade hus!
– Den har bara legat ute i några dagar och är en av de mest snabbklickade bostäderna i Hemnets 20-åriga historia. Rekordet ligger på 452 000 klick så det är inte omöjligt att Löwengrips bostad når upp dit, berättade Staffan Tell, talesperson på Hemnet.
Utgångspriset för den sju rum stora villan låg på 11 900 000 kronor. Den såldes senare för 11 050 000 kronor.

 

Foto: Nomad Mäkleri/OLLE SPORRONG

3. Medieprofilen Margaux Dietzs lägenhet i Vasastan

Medieprofilen Margaux Dietz lämnar drömlägenheten i Vasastan i Stockholm. På Hemnet ligger bostaden ute till försäljning med utgångspris på över åtta miljoner kronor.

"Vi känner att vi vill ha det större, speciellt om vi ska ha tillökning i familjen. Vi köpte den här lägenheten när vi fortfarande trodde att det bara skulle vara vi för ett tag och självklart fungerar den här lägenheten för fyra personer, men vi känner att vi vill börja familjelivet i en ny lägenhet där vi vill bygga vidare på familjen och inte i den här där vi egentligen planerade att vara bara vi två i några år framåt", skriver hon på sin blogg. 

 

 

 

Foto: Jesper Florbrant/Cornelia Nordström

4. Kändismodellen Pierre Leanders lyxvilla på Lidingö

Pierre Leander, 44, är kändismodellen som gjort sig en rejäl hacka på bostäder. Han köper äldre hus och bygger om till riktiga lyxvillor med internationell touch. Här är den senaste i raden – en lyxvilla på Lidingö med egen helikopterplatta.

Området kallas för "Lidingös guldkust" och huset är en på många sätt spektakulär villa. "Med banbrytande design och påkostade materialval finner man denna välplanerade familjevilla med generösa sällskapsytor, stora sovrum, öppen planlösning samt panoramafönster med storslagen utsikt över Stockholms inlopp", står det att läsa i annonsen. 

KIKA IN I LYXIGA VILLAN HÄR!
Boendet är som taget från Los Angeles och lyxlyorna på sluttningen i Beverly Hills. Swimmingpool, takterrasser, jacuzzi, stora glasdörrar och fönster samt en magisk utsikt ned mot vatten och natur. Och på taket finns, så klart – en helikopterplatta.
Huset är på 290 kvadrat om sex rum och kök och utgångspriset ligger på 27 950 000 kronor.

 

 

Foto: ALL OVER PRESS/HANNUKAINEN/Isabel Adrian

5. Isabel Adrians och Steve Angellos lyxvåning i Stockholm

Tre år efter köpet säljer Isabel Adrian, 41, och Steve Angello, 35, sin lyxvåning.

Södermalms äldsta stenhus med tak- och väggmålningar samt magnifik utsikt. Priset är lika hemligt som annonsen är diskret.

Huset uppfördes av vinskänken Hans Marschalk och år 1907 byggdes denna del av fastigheten om i renässansstil. Den är på tre våningsplan och har både takmålningar, väggmålningar, boaseringar, vackra blyinfattade fönster, stora eldstäder och en magnifik utsikt över Stockholm.
SE MER AV VÅNINGEN HÄR!
Utgångspriset är hemligt men i den diskreta annonsen på mäklarens hemsida står att månadsavgiften för den 303 kvadratmeter stora bostaden är 10 683 kronor. 

 

Foto: Tradition Fastighetsmäkleri/WOLFGANG KLEINSCHMIDT

6. Müslimiljonären Fredrik Paulúns villa i Nacka

Müslimiljonären Fredrik Paulúns fantastiska lyxvilla har legat ute på marknaden till och från i flera år. Med en total prissänkning på 6 miljoner kronor fick de tillslut det vackra huset sålt. 

394 kvadratmeter lyx om åtta rum med swimmingpool och en bedårande utsikt, samt en tomt på 1991 kvadratmeter. Fredrik har berättat att de sålde huset för att de behöver något större eftersom familjen har utökats och i dag består av sex personer.
SE MER AV LYXIGA VILLAN HÄR!
– Vi är nu en familj på sex personer och huset är för litet för oss, vi har vuxit ur det, berättade Fredrik till Leva & Bo. Vi driver ju företagen hemifrån och min fru får till exempel sitta och jobba i källaren.

 

Foto: Martin Wichardt/Fantastic Frank/Cornelia Nordström

7. Sofia Wistams sommarhus på Gotland

Den folkkära tv-profilen Sofia Wistam valde att sälja sin Gotlandsdröm. Ett gammalt baptistkapell som funnits i familjens ägor sedan tidigt 2000-tal.

Huset som ligger på södra Gotland har en total boarea på 100 kvadratmeter. Sammanlagt finns fem rum varav tre till fyra är sovrum. Hela bostaden är varsamt renoverad och på flera platser finns bevarade detaljer så som trägolv i original och gamla kyrkofönster i färgat glas.
KIKA IN I HUSET HÄR!
"Omg! Nu händer det. Vi ska börja ett nytt kapitel i våra liv. Vi ska sälja vårt magiska lilla kapell på södra Gotland. 16 år av underbara minnen. Och jag hoppas det köps av en ny familj som älskar det lika mycket som vi. Bästa hänget, pool, nära stranden, charmigt och solsäkrast i Sverige", skrev hon på Instagram.
Utgångspriset låg på 2 995 000 kronor.

 

Foto: UFFE RINGBLOM/EPS / STELLA PICTURES EYEWITNESS PICTURES SWEDEN/Magnus Östh/West East Homes

8. Paolo Robertos och exfrun Lenas villa i Nacka 

Kändisparet skilde sig 2012 men valde att bo kvar på samma tomt, med en mur. Paolo Roberto och Lena Arrelöv är bästa vänner men skulle nu "separera" på riktigt.

Den största snackisen då 2012 var inte att Paolo Roberto, 49, och Lena Arrelöv, 44 skilde sig utan att de faktiskt valde att bo kvar båda två. De styckade av tomten i två delar och Lena bodde kvar i ursprungshuset medan Paolo byggde ett nytt bredvid. Endast 20 meter emellan gjorde att de blev närmsta grannar, med endast en mur emellan.
TITTA IN I HUSET HÄR!
Men nu var tiden som grannar över. Lena bestämde sig för att flytta tillbaka in till stan och Södermalm där hon och Paolo en gång i tiden bodde.
"Var sak har sin tid och ibland måste man justera. Vi har kommit fram till det här tillsammans och Paolo är helt med på allt. Han ska dessutom bo kvar så barnen får det bästa av två världar", sa Lena till Nöjesbladet i början av maj.
Skelskifteshuset från 1909 ligger i populära Skuru, Nacka, är på sju rum och kök och har en area på 162 kvadratmeter. Allt i huset är varsamt renoverat och man har låtit bevara originaldetaljer. Utgångspriset låg på 9 975 000 kronor.


 

Foto: Michael Nilsson/Sothebys International Realty/Wikimedia.org

9. Rikard Wolffs fantastiska våning på Kungsholmen

Rikard Wolff – en folkkär skådespelare och musiker som tyvärr gick bort den 17 november 2017, endast 59 år gammal. Dessförinnan köpte han en ny bostad, en otroligt vacker våning på Norr Mälarstrand i Stockholm, där han aldrig hann flytta in.

Innan sjukdomen tog hans liv hade han planerat och inrett denna våning.
"Något som han hade sett så mycket fram emot. Under sin sista tid så skissade Rikard på hur han ville att hemmet skulle vara möblerat. Med soffan i det vackra sällskapsrummet där han kunde sitta och njuta av utsikten över Riddarfjärden, och med flygeln riktad mot platsen där han kunde uppträda för sin publik och ge privata konserter", skrev mäklarbyrån i annonsen.
SE MER AV LÄGENHETEN HÄR!
Fastigheten är från 1931 och runt hela byggmästarvåningen på 199 kvadratmeter löper en stor balkong med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Precis nedanför ligger Norr Mälarstrands strandpromenad och det är ett eftertraktat område.

 

Foto: Douglas Elliman real estate/AXEL ÖBERG/EXPRESSEN

10. Stjärnmäklaren Fredrik Eklunds lyxvåning i New York

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund och maken Derek fick två barn och flyttade till större bostad.

Det arkitektritade boendet de flyttade ifrån har allt man kan önska.

Den exklusiva lägenheten på Manhattan i New York ligger på på 290 West Street i populära området Tribeca.
SE ALLA BILDERNA PÅ LÄGENHETEN HÄR!
Här hade paret bott i fyra år men nu var det alltså dags för något större. Större för dem vill säga, för våningen är ändå på hela 208 kvadratmeter med tre sovrum, tre och ett halvt badrum och öppen planlösning mellan kök, matplats och det stora vardagsrummet där det också finns en enorm eldstad.
Priset för lägenheten var nästan 57 miljoner kronor. Men man kunde också hyra lyxvåningen om man ville, med en månadskostnad på 198 000 kronor.

 

Foto: GT/Expressen/Philip Rasmusson/E-soft

11. Ingvar Oldsberg reade ut sitt paradishus på Orust

Tv-profilen Ingvar Oldsberg valde att sälja sitt drömlika sommarhus på Orust. 

Huset är Dala-inspirerat med äkta målningar av konstnären Harald Skogsberg och har egen strand, brygga, bastu, två gästhus, panoramavy och stor trädgårdstomt.

Ingvar Oldsbergs hade försökt sälja sommarhuset flera gånger. Första gången var kring 2011 när medierna rapporterade, men med det gick det inget vidare för 2013 sänkte man priset med 1,5 miljoner kronor så det hamnade på 10,5 miljoner. Utgångspriset den här gången låg på 8,5 miljoner kronor.
TITTA IN I HUSET HÄR!
Huset på 1,5 plan har anor ända från 1927 och 1997 byggde man till det med 50 kvadratmeter. Sammanlagt fem rum och kök om 125 kvadratmeter. Farstukvisten är vackert utsirad och när man stiger in i hallen kommer man in i ursprungshuset med trägolv och pärlspont från golv till tak. Ett av sovrummen har förutom det vackra trägolvet även takbjälkar.

 

Foto: Henrik Nero/Cornelia Nordström

12. Sanna Brådings färgsprakande lägenhet på Södermalm

Sanna Bråding blev känd för svenska folket när hon som 15 åring slog igenom i tv-serien "Tre Kronor". Sedan dess har vi sett henne leda program som "Idol" på TV4 och "P3 Osignat" i Sveriges Radio. 

I år valde hon att sälja sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Ett färgsprakande hem med flera roliga detaljer!

Hemmet beskriver Sanna som "en leksaksbutik med mycket att titta på". Efter åtta år i den valde hon nu att sälja den och på Instagram skrev hon: "Min älskade pärla. Den som får äran att flytta in efter mig kan skatta sig lycklig."
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Bostaden ligger i Skanstull i Stockholm och har närhet till både lugn natur med vatten och badbrygga samt pulserande stadsliv. Huset är byggt 1938 och lägenhetens 43 kvadratmeter rymmer hall, vardagsrum, kök, sovrum och badrum.
– Det är med blandad känsla jag lämnar över den här fantastiska lägenheten, berättade hon för Leva & Bo.
Utgångspriset låg på 2 795 000 kronor.

 

Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory/ROBERT EKLUND/STELLA PICTURES

13. Edward Bloms lägenhet på Östermalm

Gastronomen och tv-personligheten Edward Blom sålde sin lägenhet på Östermalm i Stockholm och flyttade till villa.

Till annonsen hade lägenheten smyckats med ostron och hummer!

Hörnlägenheten på 94 kvadratmeter rymmer salong, sovrum, badrum, kök, matsal och ett större rum – som används som kombinerat bibliotek och kontor. 

TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Stilen är genomgående klassisk. Röda jugendtapeter och mörk fiskbensparkett kombineras med inredningsdetaljer i traditionell stil. Utgångspriset låg på 7 150 000 kronor.
LÄS MER: Edward Blom visar upp nya villalivet – kolla in hans härliga bilder

 

 

Foto: Diakrit/Mäklarhuset innerstan/Cornelia Nordström

14. Eric Saades lägenhet på Kungsholmen

Artisten Eric Saade valde att sälja sin lyxiga våning på Kungsholmen.

Mitt i Stockholms city vid vattnet och med takterrass.
Eric och flickvännen hade köpt ny lägenhet – i samma hus.

Lägenheten på 75 kvadratmeter hade många lyxiga detaljer så som centralstyrda inbyggda högtalare i alla rum, inbyggd tv i badrummet som också har jacuzzi bubbelbadkar, takdusch och tvättpelare.
TITTA IN I DEN HÄR!
– Det är en exklusivt inredd lägenhet med en stor terrass om 18 kvadratmeter med utsikt över vattnet, berättade mäklaren Peter Eriksén på Mäklarhuset Innerstan.
Utgångspriset för lägenheten låg på 5 750 000 kronor.

 

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/Nick Neo

15. Viktor Frisks lägenhet i Gamla Enskede

Sångaren och influencern Viktor Frisk, 22, ville komma närmare stan. Därför sålde han sin påkostade trerumslägenhet i Gamla Enskede i Stockholm.

"Nu när jag kör Let's Dance, Melodifestivalen och åker ut på en sommarturné med 50 spelningar i sommar. Så är nog stadslivet mer i min stil i och med att min arbetsplats och alla vänner bor där", skrev han på bloggen.
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Lägenheten är av vindskaraktär och bostadens 64 kvadratmeter rymmer hall, sällskapsrum, kök, badrum och två sovrum. Viktor själv skrev att det är den finaste lägenheten han någonsin har haft.
Utgångspriset låg på 3 950 000 kronor.

 

Foto: ALL OVER PRESS/Andreas Pedersen/Simpler photo

16. Programledaren Malin Gramers lägenhet på Södermalm

Programledaren och tv-profilen Malin Gramer, 39, såld sin lägenhet på Södermalm i Stockholm och flyttade till en lyxig våning.

"Får jag säga det själv så är den perfekt", skrev Malin på sin blogg.

Lägenheten är en unik och välplanerad 1,5:a med balkong och har bara har 0 kronor i månadsavgift på grund av föreningens goda ekonomi.
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Bostadsarean är på 35,5 kvadratmeter och ligger i ett hus från 1961 i det trendiga området kallat Sofo där föreningen även äger marken. Utgångspriset låg på 3 150 000 kronor.
LÄS MER: Malin Gramer visar upp nya lägenheten

 

Foto: Foad Karo

17. Författaren Katarina Wennstams hus i Nacka

I det här souterrräng-huset har flera succédeckare och andra böcker skrivits.

Programledaren och författaren Katarina Wennstam valde nu att sälja sitt hus med tre terrasser, fruktträdgård och skärgården runt hörnet.

Författaren, debattören, feministen och programledaren Katarina Wennstam, 44, valde att sälja sitt souterränghus i Nacka utanför Stockholm. Ett välplanerat gavelradhus från 1984 på 6 rum och kök om 143 kvadratmeter.
TITTA IN I HUSET HÄR!
– Jag längtar in till staden och dess puls, berättade Katarina. Dessutom har jag också ett lantställe och det räcker med en trädgård att ta hand om. Så jag kommer att flytta med barnen om jag får rätt pris. Särbo med min man kommer jag att fortsätta vara.

Utgångspriset låg på 6 295 000 kronor.

 

 

Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

18. Ridsportstjärnan Sylve Söderstrands hästgård utanför Enköping

Före detta förbundskaptenen för svenska hopplandslaget, Sylve Söderstrand, 60, valde att sälja sin spektakulära hästgård utanför Enköping.

– Vi har köpt ett ställe i Havanna och Gotland och behöver mer tid för oss själva, berättade han för Leva & Bo.

Hästgården på cirka sju hektar har ett naturskönt och lantligt läge och ligger endast tre kilometer från Enköpings stad.
– När jag och min man köpte stället 2006 var det bara en gammal ladugård som stått tom i 20 år, berättade Sylve. Det är vi, ihop med hantverkare, som byggt allting. Det är min stora hobby att bygga och renovera.
SE ALLA BILDER PÅ GÅRDEN HÄR!
Till ridanläggningen hör även ett boende, en elegant våning på två plan. Här drivs också Rekasta Guesthouse - bed & breakfast med fem uthyrningsrum som enligt mäklarbyrån är en framgångsrik verksamhet. 

I fastigheten finns dessutom en lägenhet/studio i stora byggnaden och en etagelägenhet i klubbhuset. Elevboendet har fyra dubbelrum samt konferenslokal vilket ger möjlighet till kurs- och utbildningsverksamhet. Utgångspriset låg på 15 miljoner kronor.

 

 

Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling/SUVAD MRKONJIC/TT NYHETSBYRÅN

19. Orups lyxiga sommarhus på Gotland

Artisten Tomas "Orup" Eriksson, 59, och hans fru Pernilla valde att lägga ut sommarhuset på Gotland till försäljning. 

Ett fritidshus som likväl kan fungera som en villa och året runt-boende. Inrett och designat av Pernilla som jobbar som just designer.

Kalkstenshuset från 1910 är i mycket gott skick och har en boarea på 125 kvadratmeter och fem rum (tre sovrum) och kök, liksom en stor prunkande trädgård om 1 951 kvadratmeter där det bland annat finns en stor swimmingpool.
TITTA IN I HUSET HÄR!
Huvudbyggnaden består av två delar, en äldre (ca 1910) och en nyare (2006) tillbyggnad i vinkel. I den äldre delen finns i bottenplan ett stort allrum kombinerat med kök och med en centralt belägen trappa i mitten med uppgång till vindsplan. Utgångspriset låg på 4,5 miljoner kronor.

 

Foto: Björn Malmberg/Husfoto/IBL

20. Jessica Almenäs lägenhet på Kungsholmen

Programledaren Jessica Almenäs köpte villa i Bromma och sålde sin fina lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. 

 

Jessica Almenäs, 42, berättade i november 2015 att hon var kär och hade träffat en ny kille. I januari 2016 avslöjade hon att mannen är handbollsproffset Patrik Fahlgren, 32, och förra året blev de även föräldrar till en liten kille vid namn Sam.
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
En stor, rymlig och genomgående funkislägenhet med 3,5 rum om 82 kvadratmeter. Hela bostaden har genomgående välskötta ekparkettgolv i original. 

Lägenheten har högt läge på grund av souterränghus och ligger på Kungsholmen ovanför Kungsholms kyrka. Utgångspriset låg på 6 775 000 kronor.
LÄS MER: Jessica Almenäs visar upp nya liv i villaförorten