15 kändisar som sålt sina hem 2017

Kändishem är alltid spännande att titta in i. Under 2017 har flera kändisars hem varit ute för försäljning på Hemnet.

Här är en samling med bland annat Camilla Läckbergs lyxvåning, David Hellenius moderna radhus, Max von Sydows magiska gård och Måns Zelmerlöws vindsvåning.

Bläddra dig vidare och titta in i de fina hemmen.

Foto: Marcus Stork/Storkholm, Alexander White Fastighetsmäkleri och Robert Eklund

1. Camilla Läckberg köpte en lyxvåning

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 43 och Simon Sköld, 30 flyttade från hus till lägenhet där de nu bor. Våningen som köpts har tre etage och enorm terrass med vacker utsikt.

LEVA&BO har berättat om köpet av lägenheten som ligger på Södermalm i Stockholm. Det är en stor våning – bara terrassen är 30 kvadratmeter. Där finns tak över terassen, öppen spis och utsikten sträcker sig till Globen och hela vägen till Djurgården. Huset byggdes under 1920-talet och våningen har bevarats väl då samma familj bott där sedan 1975. Rummen är stora och luftiga. I hallen är det fönster i det höga taket och en vacker trappa till våningarna. Paret fick betala 24,5 miljoner för den lyxiga våningen!

Foto: Sean Gordon och Olle Sporring

2. Steve Angelo och Isabel Adrian sålde sitt hus i Los Angeles

För ett år sedan flyttade Swedish House Maffias Steve Angelo, 35 och "Hollywoodfrun" Isabel Adrian, 40 tillbaka till Sverige efter att ha bott i en superlyxig villa i exklusiva Hollywood Hills i Los Angeles. Villan var till salu för 44 miljoner kronor!

LEVA&BO har berättat om parets hem. På de 557 kvadratmetrarna ryms bland annat fyra sovrum, fem badrum, kök med fem meter i tak och en läcker swimmingpool. Rummen är stora och ljusa, med vacker utsikt över Hollywood Hills. Paret flyttade in i villan 2013. Då var utgångspriset 31 miljoner kronor så de har troligtvis gjort en vinst på minst 13 miljoner.

Foto: Eklund Stockholm New York/Jesper Florbrant och Peo Möller

3. Måns Zelmerlöw sålde sin vindsvåning

Artisten och programledaren Måns Zelmerlöw, 31 har genomgått stora förändringar under året. Han har förlovat sig och väntar barn med kärleken Ciara. Under hösten sålde han sitt hem som beskrivs som "Kungsholmens bästa penthouse".

Vindsvåningen på 120 kvadratmeter är ljus och luftig med vita stenväggar, mörka träbjälkar och vacker utsikt – även från badkaret i badrummet. Det är en trea som rymmer stort kök och vardagsrum, sovrum, sovloft, walk-in-closet och en terrass. Inredningen är smakfull och påkostad bland annat finns marmor både i badrummet och köket. LEVA&BO har berättat om våningen som är designad och stylad av Hanna Wessman.

Foto: Ålstens Fastighetsbyrå och Eero Hannukainen EEROBILD AB

4. David och Renée Helleniu sålde sitt moderna radhus

Programledarna David, 43 och Renée Hellenius, 51 sålde under året sitt 3-våningsradhus. Huset har sju rum och ligger i Bromma – bara 50 meter från Mälaren.

Det arkitektritade radhuset liknar en villa och byggdes i början av 60-talet. På 216 kvadratmeter finns fem sovrum och två sällskapsrum med öppen spis. LEVA&BO har skrivit om huset vars rum är stora. Fönstren släpper in mycket ljus och ett av sällskapsrummen har öppen planlösning mot köket. Väggarna där har vitt kakel och bänkarna är i ek. På baksidan av huset, med utsikt mot vattnet finns en altan och en en fransk balkong. Utgångspriset var 15,8 miljoner.

Foto: Instagram och Sven Lindwall

5. Alexander och Amanda Schulman sålde Östermalmslägenhet

Kändisparet Amanda, 37 och Alexander Schulman, 41 sålde i september sin våning på Östermalm. Försäljningen gick så snabbt att de inte ens behövde en annons.

LEVA&BO har skrivit om lägenheten som ligger på exklusiva Östermalm i Stockholm. Ett av de mest utstickande sakerna med lägenheten är att den har ett tornrum. Lägenheten är stor och ljus med träbjälkar i vardagsrummet, en bastu och en balkong med utsikt över Stockholms takåsar.

Foto: Cornelia Nordström och Johan Johansson/U-Town Media/Fastighetsbyrån

6. Lars Lerin sålde sitt sommarhus på Västkusten

Under sommaren sålde den folkkära konstnären Lars Lerin, 63 en pärla – sitt vackra gula sommarhus i den svenska skärgårdsidyllen. I huset ingick egen brygga och sjöbod.

LEVA&BO skrev om försörjningen av huset som ligger på ön Gullholmen på Orust. Den gula träkåken på 50 kvadratmeter är belägen på en klippa. Med kåken följde även en tomt på 64 kvadratmeter med och dit hör även en sjöbod och en brygga med båtplats. Huset är från början en fiskarstuga från sekelskiftet. Inomhus är det nordisk stil med neutrala färger och från köksfönstret har man utsikt mot det lilla samhället och havet. Men smakar det så kostar det – 6,5 miljoner var utgångspriset!

Foto: Michaela Andersson/Michsign AB Photography och Cornelia Nordström

7. Pär Lernström sålde moderna lägenheten

I maj sålde programledaren Per Lernström, 37 sitt hem – en vacker och vindslägenhet. Utgångspriset för de 108 kvadratmetrarna var 5 950 000 kronor.

Lägenheten ligger i ett stort hus som delats upp i tre lägenheter. Huset är från 1931, men lägenheten är totalrenoverad. Till huset hör en stor gemensam terrass och trädgård med fruktträd. Rummen har vita vägar och ljusa trägolv. Det är luftigt med mycket ljusinsläpp och snedtak. LEVA&BO har berättat om lägenheten som ligger i Stocksundstorp, strax utanför Stockholms tullar.

Foto: Mats Hemlin och Gero Breloer

8. Max von Sydow sålde magisk gård på Gotland

Legendariska skådespelaren och regissören Max von Sydow, 88 sålde i början av året en vacker gård som han ägt sedan 1980-talet. I den gotländska idyllen finns flera topprenoverade byggnader i 1700-talsstil – och en gammal ruin.

Gården i Fole på Gotland byggdes 1909 och består bland annat av två kalkstenshus, två flyglar som fungerar som gästhus, en kalkstenslada och en ruin och en pool- och spaavdelning. LEVA&BO har skrivit om gården där allt är renoverat i 1700-talsstil som ger en äkthetskänsla. I de sex rummen finns vackra kakelugnar och gamla speldörrar. Utgångspriset var 9 950 000 kronor, men slutnotan landade på 12 miljoner kronor!

Foto: Tradition Fastighetsmäkleri och Wolfgang Kleinschmidt

9. Müslimiljonären Fredrik Paulúns pampiga villa

Hälsogurun och müslimiljonären Fredrik Paulún har i tre omgångar försökt sälja sin villa – tredje gången var den rabatterad med fem miljoner. Med det stora huset följde en stor tomt, läcker swimmingpool och vacker sjöutsikt.

Villan i Nacka i Stockholm har åtta rum och är 394 kvadratmeter, medan tomten är 1 991 kvadratmeter. LEVA&BO har skrivit om huset som renoverades under 2000-talet och har en blandning mellan modern och klassisk stil. Rummen är stora och ljusa och alla fönster och dörrar är i original. Det finns också en bastu, gym, vinkällare och i den vackra trädgården en swimmingpool!

Foto: Jeanette Westberg/Brocare och Anna Hållams

10. Elaine Eksvärd sålde lägenhet med New York-känsla

Kändis-retorikern och författaren Elaine Eksvärd, 36 sålde sitt hem i våras. Lägenheten på två våningar är belägen på sjunde våningen med utsikt över Mälaren.

LEVA&BO har berättat om försäljningen av lägenheten som ligger i Liljeholmen strax utanför Stockholms tullar. De 137 kvadratmetrarna är ljusa med blågrå toner och parkettgolv finns i det närmaste hela lägenheten. Det finns tre sovrum och till stora sovrummet hör även en walk-in-closet. Det finns även bastu och tre uteplatser som har vacker utsikt.

Foto: Erik Nygren/Husfoto.se/Fastighetsbyrån och SVT

11. Kristoffer Appelquist sålde sitt hem – en gammal kyrka

Komikern Kristoffer Appelquist, 42 lämnade under året sitt värmländska Sunne för Stockholm. Hans tidigare hem är verkligen speciellt då det är en omgjord gammal kyrka.

Huset är vitt med gröna knutar. Det finns fem rum, varav tre eller fyra kan användas som sovrum. Det mest unika är den stora salen som är en kvarleva från husets tid som kyrka. Salen är på 100 kvadratmeter, har en scen och läktare och kan fyllas med upp till 150 personer. LEVA&BO har berättat om huset som såldes med ett utgångspris på 1,8 miljoner.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty och Christer Wahlgren/Expressen

12. Hannah Graaf sålde arkitektritad villa med pool

I år sålde bloggaren Hanna Graaf Karyd, 39, sitt hus i Sigtuna och köpte ett annat på Marbella. Den sålda villan har nio rum, stor trädgård och swimmingpool med altan.

Den tidigare modellen köpte den arkitektritade villan för tio år sedan. På de 338 kvadratmetrarna finns bland annat sju sovrum, tre badrum, två sällskapsrum och kök. Huset mest utmärkande karaktärsdrag är dess vita väggar och de stora glaspartierna som dominerar en hel sida på både första och andra våningen. Altanen ramar in swimmingpoolen och är skyddad från insyn. LEVA&BO har berättat om villan vars utgångspris var 11 950 000 kronor.

Foto: IBL och Ruben Nero

13. Magdalena Graaf sålde sekelskiftslägenhet

Programledaren och bloggaren Magdalena Graafs, 42 lägenhet i Stockholm var ute för försäljning en andra gång under hösten. Utgångspriset var 13 795 000 kronor – en miljon mindre än första gången.

I Vasastan i Stockholm finns lägenheten som är 173 kvadratmeter. LEVA&BO har skrivit om lägenheten som har sex rum, varav fem sovrum. Det finns massor med sekelskiftsdetaljer såsom högt i tak, stora fönster, kakelugnar och stuckaturer. Det stora sovrummet är ett hörnrum med tre stora fönster i två vädersträck och kakelugn. Lyxigt minst sagt!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling och Julia Dansarie

14. Moa Herngren sålde sin charmiga trea på trendiga Södermalm

Författaren Moa Herngren, 48 sålde i början av året sin lägenhet i Stockholm. Den härliga trerummaren är från 1920-talet – men topprenoverad.

På de 61 kvadratmetrarna finns två sovrum, ett vardagsrum och kök. Sovrummen och vardagsrummen har vita väggar, gamla trägolv, takrosetter och spegeldörrar. Kökets skåpluckor är vita, men ett färgglatt läckert kakel breder ut sig. Det stora sovrummet har fönster mot innergården där det finns utemöbler och grill. LEVA&BO har skrivit om lägenheten som hade ett utgångspris på 3 975 000 kronor.

Foto: Björn Malmberg och Privat

15. Robinson- Mirres sålde sin häftig designvilla

Mariana "Robinson-Mirre" Dehlin, 50 sålde sin unika villa under året. Den arkitektritade villan är båtinspirerad med landgång, vattenfall och ett lusthus.

Mariana Dehlin var med i Robinson 2002 och 2011. LEVA&BO har skrivit om villan i Saltsjö-Boo i Stockholm som hon köpte för 11 år sedan. Sexrummaren på 180 kvadratmeter har ljus, rymd och flera sällskapsrum. Trädgården på 1293 kvadratmeter är även den designad – av en trädgårdsdesigner och det finns uteplatser med sol hela dagen och ett porlande vattenfall. Utgångspriset var 7 750 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!