10 härliga kändishem som sålts i år

Trots svajig bostadsmarknad – kändisarna flyttar som aldrig förr.

Ny kärlek, separationer och längtan till något nytt får dem att sälja.

Här kan du se vilka 10 kändisboenden som sålts hittills i år – 2018!

Foto: Björn Malmberg/Husfoto och IBL

1.  Jessica Almenäs k-märkta våning

Programledaren Jessica Almenäs, 42, fina lägenhet ligger i ett hus från 1935 som är byggt i souterräng och dessutom k-märkt. En stor, rymlig och genomgående funkislägenhet med 3,5 rum, varav 2 sovrum, om 82 kvadratmeter.

Takterrass, två balkonger, uteplats med trädgårdsmöbler på innergården och en fantastisk utsikt över Stockholm och Mälaren får du på köpet. Hela bostaden har genomgående välskötta ekparkettgolv i original.

Den ena balkongen vetter mot föreningens fina innergård och den andra har vacker utsikt mot kanalen och city. Lägenheten ligger på Kungsholmen ovanför Kungsholms kyrka med promenadavstånd till centralstationen, city och Norr Mälarstrand. Huset som är arkitektritat (Archibald Frid och Carl Åkerblad) består av två sammansatta huskroppar med nio respektive tio våningar, och i varje hus finns dubbla hissar vilket var ganska ovanligt på 30-talet. Huset stod klart 1935 och var i några månader Stockholms första höghus, sedan byggdes Kungsklippan.

Pris: 6 775 000 kronor.

 

Titta in i lägenheten HÄR!

 

Foto: Suvad Mrkonjic/TT Nyhetsbyrån och Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling

2. Orups tv-kända Gotlands-hus

Artisten Tomas ”Orup” Eriksson, 59, och hans fru Pernilla har ägt ett fantastiskt sommarhus på Gotland sedan flera år tillbaka. Ett fritidshus som likväl kan fungera som en villa och året runt-boende.

Huset har en boarea på 125 kvadratmeter och fem rum (tre sovrum) och kök, liksom en stor prunkande trädgård om 1 951 kvadratmeter där det bland annat finns en swimmingpool. Kalkstenshuset från 1910 är i mycket gott skick och behöver inte renoveras. Huvudbyggnaden består av två delar, en äldre (ca 1910) och en nyare (2006) tillbyggnad i vinkel.

Poolområdet har trädäck runt, stensatt utgång från tillbygget och en altan under tak från gamla delen. Från altanen på 18 kvadrat går även huvudingången. Här finns också ett fristående uterum på 30 kvadratmeter.

Artisten är känd för sin integritet och på Gotland har paret och familjen fått vara i fred, fastigheten ligger avskilt på Storsudret på södra Gotland och tomten är helt insynsskyddad med tät växtlighet. 2012 fick man dock se en glimt av huset i tv-programmet "Så mycket bättre".

Pris: 4,5 miljoner kronor.

 

Titta in i underbara huset HÄR!

 

LÄS OCKSÅ: 8 viktiga saker att tänka på när du ska köpa hus

 

Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory och Robert Eklund/Stella Pictures

3. Edward Bloms ostronlägenhet

Tv-personligheten och gastronomen Edward Blom, 47, har många strängar på sin lyra; han är även arkivarie, kulturhistoriker och författare, och i år gjorde han också debut i Melodifestivalen. Nu säljer han dessutom sin lägenhet – placerad på Östermalm i Stockholm.

Hemmet är en hörnlägenhet och bostadens 94 kvadratmeter rymmer salong, sovrum, badrum, kök, matsal och ett större rum – som i dag används som kombinerat bibliotek och kontor. Stilen är genomgående klassisk. Röda jugendtapeter och mörk fiskbensparkett kombineras med inredningsdetaljer i traditionell stil.

Det som gör att lägenheten sticker ut extra är att den är smyckad med flera udda detaljer. En apa spelar piano i salongen och i matsalen syns ett välfyllt bord med både ostron, humrar, havskräftor och musslor – i sann Edward Blom-anda.

Pris: 7 150 000 kronor.

 

HÄR får du titta in i Edwards lägenhet!

 

Foto: Per Wahl och Linus Hallsénius

4. Per Morbergs känt från tv

Per Morberg, 57, tv-kocken, skådespelaren, författaren och programledaren, hyr ut sitt ”älskade torp”. Kvarnsjötorp som det heter är en renoverad torpstuga med rofyllt läge vid Kvarnsjön och ligger cirka 12 kilometer från Gnesta och 30 kilometer från Nyköping, till Stockholm är det endast 7 mil.

Framför huset ligger uteplatsen som har utsikt ned mot sjön, går man sedan lite längre från huset, i riktning mot sjön, kommer man till köksträdgården. Där har Per och hans fru Inese och byggt ett utomhuskök som den matintresserade tv-tittaren kan känna igen från tv. Vid vattnet, sandstranden och den egna bryggan ligger en bastustuga och friggebod. Här går det även bra att lägga till med båten.

Till huset hör också gammelstugan som fungerat som gäststuga, samt en äldre stall- och lagårdsdel och en nybyggd och modernare maskinhall. Hyr du detta torp ingår jakt och fiske på 47 hektar mark och 5 hektar vattenområde.

 

TITTA IN hos Per Moberg här!

 

Foto: Robert Eklund/Stella Pictures och Nick Neo

5. Mello-stjärnans härliga vindsvåning

Sångaren och influencern Viktor Frisk, 22, vill komma närmare city och la därför ut sin påkostade trerumslägenhet i Gamla Enskede, Stockholm, på Hemnet.

Lägenheten är av vindskaraktär och bostadens 64 kvadratmeter rymmer hall, sällskapsrum, kök, badrum och två sovrum. Sällskapsrummet har öppen planlösning och rummets dubbla takfönster ger ett fint ljusinsläpp.

I lägenheten finns mörkbetsade takbjälkar och ett parkettgolv i mörk ek som tillsammans förstärker vindskaraktären. Viktor skrev på sin blogg att det är den finaste lägenheten han någonsin har haft och anledningen till att han köpte den var för att han gillar grönområden och ville komma bort från storstadspulsen. Men nu är det ändå längtan efter storstadspulsen som får honom att vilja återvända till Stockholms city.

Pris: 3 950 000 kronor.

 

TITTA IN i lägenheten här!

 

Foto: Henrik Jansson och Foad Karo

6. Deckarförfattarens exotiska hus 

I det här souterrräng-huset på 1,5 plan har flera succédeckare och andra böcker skrivits. Författaren, debattören, feministen och programledaren Katarina Wennstams, 44, hus har tre terrasser, lummig fruktträdgård och skärgården runt hörnet.

Gavelradhuset i Nacka, Stockholm, är från 1984 och har 6 rum och kök om 143 kvadratmeter. Huset är mycket välplanerat, ljust och med rymd och fina materialval. Köket har en halvöppen planlösning mot matsal och vardagsrum och i matplatsen får många personer plats.

Vardagsrummet är rymligt med breda fönsterpartier och härlig utsikt mot husets baksida. Altaner finns det både på framsidan (25 kvadrat) samt på baksidan under en lummig ek. Den på baksidan är i två plan och där finns gott om plats för hängmatta, loungedel och även grillen. På tomten om 293 kvadratmeter finns äppelträd, krikonträd, persikoträd och körsbärsträd.

Pris: 6 295 000 kronor.

 

HÄR får du titta in i det fina huset!

 

Foto: All Over Press och Andreas Pedersen/Simpler photo

7. Programledarens lya har orangeri

Programledaren, tv-profilen och skådespelaren Malin Gramers, 39, lägenhet ligger i populära Sofo på Södermalm. Det är en välplanerad 1,5 om 35,5 kvadratmeter med balkong och fint ljusinsläpp. En rymlig sovalkov där dubbelsäng får plats utgör sovrummet.

Vardagsrummet är luftigt med plats för både soffa och matbord samt utgång till balkongen som är inglasad och blir som ett extra rum. Köket med grön mosaik har allt man behöver, till och med diskmaskin, och i det grön-vitkaklade badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare samt bra förvaringsmöjligheter.

Bor man här har man dessutom tillgång till en stor gemensam takterrass på cirka 500 kvadratmeter (sträcker sig över hela huset) där både orangeri, utekök, bastu, odlingslotter samt flera sittgrupper med fantastisk utsikt över stan finns. Föreningen är i slutfasen av byggnationen av två nya våningar på fastigheten med 14 nya lägenheter. Som om inte det räckte har föreningen även ett övernattningsrum, gemensamhetslokal, lusthus och boulebana i den mysiga trädgården.

Pris: 3 150 000 kronor.

 

HÄR kan du titta in i Malins lägenhet!

 

Foto: Diakrit/Mäklarhuset innerstan och Cornelia Nordström

8. Eric Saades lyxiga våning

Artisten Eric Saade, 27, och bloggaren och modellen Nicole Falciani, 20, vill ha ett större boende. Därför la de ut sin lyxiga våning på 75 kvadratmeter om 2 rum och kök till salu. Lägenheten på Kungsholmen köptes för två år sedan och ligger vid vattnet och har takterrass.

I lägenheten finns många lyxiga detaljer så som centralstyrda inbyggda högtalare i alla rum, inbyggd tv i badrummet samt jacuzzi bubbelbadkar, takdusch och tvättpelare. I det fullt utrustade köket från Nolte hittar vi vinkyl från Liebherr och inbyggd kaffemaskin.

Till sovrummet finns en anslutande walk in closet utrustad med platsbyggd inredning. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Dessutom ingår en terrass på 18 kvadratmeter med utsikt över Klara sjö. Köper du denna blir du granne med Eric själv då han bor kvar i samma hus – han och flickvännen har redan köpt nytt.

Pris: 5 750 000 miljoner kronor.

 

HÄR kan du titta in i lägenheten!

 

LÄS OCKSÅ: 11 viktiga saker att tänka på när du ska köpa bostadsrätt

 

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

9. Greta Garbos hemliga hus

Greta Garbo är en av världens genom tiderna mest berömda skådespelare. Privat var hon skygg och höll sig gärna undan. Då var detta hus ute på Ingarö en perfekt tillflyktsort, här kan man vara helt i fred och ladda batterierna.

Enastående sjötomt i sydvästläge med stor brygganläggning och närhet till Ingarö golfbana. Det magnifika treplanshuset från 1929 är på 447 kvadratmeter om 11 rum och har egen strandtomt och generös brygganläggning i privat läge. I källaren finns bland annat ett vackert gästrum med öppen spis och relifer på väggen som föreställer Gustav Vasas historia, ett rum som sägs ha varit Garbos spelrum.

Förutom huvudbyggnaden finns trebilsgarage vid infarten, sjöstuga vid brygganläggningen samt två friggebodar som kan nyttjas som gästrum/förråd. Tomten har en area på 10 730 och i trädgården finns stora gräsytor samt vackra träd och buskar, flaggstång och utespa.

Pris: Hemligt, men när stället var till salu sommaren 2017 var priset 38 miljoner kronor.

 

TITTA IN! Här får du se Greta Garbos gamla hus

 

Foto: Katarina Sahlin/HusmanHagberg

10. Prins Daniels villa villekulla

Villan i Ockelbo är inte vilket hus som helst – här har självaste prins Daniel, 44, gått i lekskola som barn. Ett omtyckt, omtalat och i trakten mycket känt hus från 1906 som i folkmun alltid kallats för just Villa villekulla.

Innan den blev lekskola fungerade den som ståtlig villabostad åt ortens bankman, och de senaste åren har den varit bostad åt den familj som la ut den till försäljning. I och med försäljningen blossade en diskussion om interiören upp på sociala medier. Många tycker att familjen har renoverat sönder huset från sekelskiftet.

I dag kan man mer kalla det för lyxhus med några bevarade detaljer från förr. Boarean är på 270 kvadratmeter och har åtta rum och kök. Det är 3,10 i takhöjd och de gamla trägolven är framtagna och renoverade. Vid entrén har man tagit fram spegeldörren med målat fönster både i dörren och i fönstret ovanför dörren. Annars är det mycket glansigt, svart, vitt, grått och krom numera. Huset som bjuder på sjöutsikt har en stor och insynsskyddad tomt på 2 895 kvadratmeter med häck runtom. Det är promenadavstånd till badplatsen samt tågstationen, och att åka till Gävle tar 25 minuter.

Pris: 3 495 000 kronor.

 

Nyfiken på huset? Titta in här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!