1 AV 2
Summer Rayne Oakes älskar växter och har över 500 i sitt hem i USA. ”Jag har nästan fördubblat min växtsamling på tre år, säger hon till metro.co.uk. Det är en form av besatthet kan man säga.”
Foto: iStock
2 AV 2
Blir du också sugen på att skaffa en djungel i ditt boende är det mycket du bör tänka på innan du går loss. Är du exempelvis lat, glömsk eller reser mycket kan det också var bra att välja extra tåliga växter.
Foto: Colourbox

Hon förvandlade lägenheten till en minidjungel

Den här tjejen är besatt av växter och plantor.

Lägenheten är omgjord till en riktig djungel. 

Kolla in boendet med mer än 500 olika plantor!

Summer Rayne Oakes, modell och skribent, är vad man skulle kunna säga besatt av plantor. Och det räcker inte med att titta på vackra bilder på nätet och ha lite krukväxter hemma.

Summer har låtit plantera cirka 500 växter i sin lägenhet. 

– Jag har nästan fördubblat min växtsamling på tre år, säger hon till metro.co.uk. Det är en form av besatthet kan man säga.

 

LÄS OCKSÅ: 11 oväntade saker att göra med salt

 

 

Trädgård i sovrummet

Att förvandla lägenheten till en djungel har tagit mycket tid och hårt arbete.

– När min rumskamrat flyttade ut för nästan sex år sedan tog det mig några månader innan jag kom på att jag faktiskt kan göra som jag vill hemma. Den första plantan jag införskaffade var runt en meter hög nu har den växt till 4,5 meter och når upp till taket.
Alla de stora växtprojekten är kopplade till olika livshändelser. När Summer flyttade kontoret från sitt hem gjorde hon om sovrummet till en trädgård. När pappan pensionerade sig bestämde sig de två för att göra om även köket till en trädgård, som ett projekt ihop. Nästa steg blev att ha ett ört- och kryddland, då blev lösningen garderoben.

 

LÄS OCKSÅ: 9 oväntade supertips för grönare trädgård 

 

Vattna blommor som meditation

Men det kräver mycket vattning. För att kunna ta hand om alla växter har Summer därför investerat i ett särskilt bevattningssystem, men tycker inte att det är speciellt jobbigt att vattna utan ser det som ”daglig meditation”.

Förklaringen till besattheten av växter säger hon kommer från att ha växt upp på landet i Pennsylvania, USA, där hennes föräldrar hade flera vackra trädgårdar.  

– Jag tillbringade också mycket tid i skogen när jag var ung och lärde mig en hel del om örter. Så man kan säga att det finns inuti mig.

 

LÄS OCKSÅ: 10 ätbara plantor du kan odla hemma 

 

 

 

 

Välj inte ”coola” plantor

Blir du också sugen på att skaffa en djungel i ditt boende är det mycket du bör tänka på innan du går loss.

– Välj inte plantor efter hur coola de är. Du måste först ta reda på vilket vädersträck dina fönster är i, vilka olika temperaturer ditt boende har under hela året, och hur det är med fuktigheten. I mitt boende måste jag till exempel sätt upp en luftfuktare för att hålla vissa växter nöjda. 

Är du lat, glömsk eller reser mycket kan det också var bra att välja extra tåliga växter.

– Jag kan inte säga nog hur mycket växterna i mitt hem har förändrat allt till det bättre, skapat lugn och gjort att jag känner mig riktigt hemma. 

 

 

 

LÄS OCKSÅ: 

* Gröna växterna som älskas av inredarna

* 7 växter som renar luften i hemmet 

* Sakerna du ALDRIG ska köra i diskmaskinen

* 10 bästa städknepen för ditt hem   2016-08-30 10:44,       av verlunex,       HTML  summerkök