Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens läskigaste skräckhus – nu är de till salu

Det finns massor av övergivna skräckhus i världen.

Både med och utan spöken. Skulle du våga bo där?

Här har vi samlat 7 stycken rysliga hus – som dessutom är till salu, för den som vågar köpa.

Foto: toptenrealestatedeals.com

1. ”Mänskliga” dockor har invaderat huset

Det här huset , Spooky Mannequin house, ligger strax utanför Houston i Texas. Från gatan sett ser det ut som ett vanligt ståtligt hus men kliver du in är det spöklikt värre. Huset är proppat med de mest underliga prylar och överallt sitter, står, ligger eller hänger det påklädda skyltdockor som ser ut som människor. De sitter vid baren, hänger upp och ned från taket och krälar under sängen med ben som sticker ut.

Prylar av alla de slag täcker i stort sett varenda centimeter av väggar och golv – överallt djurskinn, uppstoppade djur, ramar eller bisarra krimskrams-grejer.

Pris för huset som nu är ute på marknaden: 10,7 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: 10 svenska spöklika hus som kan förvandlas till drömhem

 

 

Foto: toptenrealestatedeals.com

2. Billigt Dead & Breakfast med spöken

Brad Warner och hans fru köpte huset, The Mortician's House, som ligger lite avskilt år 2010 och skulle påbörja en renovering när de fick sin första upplevelse av spöken. Då de följde spökets kommandon och inte ville orsaka någon skada kom de på att det skulle kunna bli det perfekta Dead & Breakfast-stället. Men precis när stora delar av renoveringen var klar så skildes Warner och hans fru och huset finns nu ute på marknaden.

Huset ligger i ett naturskönt område nära floden Sacramento och ett stenkast från vulkanen Mount Shasta i Siskiyou County, Kalifornien. Huset kostar bara 800 000 kronor, att jämföra med för några år sedan då huset värderades till 7,5 miljoner kronor.

 

 

Foto: toptenrealestatedeals.com

3. Läskigt motell full av clowner

Crazy Clown Motel i Tonopah, Nevada, har blivit utnämnd till ”läskigaste motellet i USA”. Motellet pryds av clowner överallt; brodern och hans syster som byggde stället 1980 samlade nämligen på clowndockor. Och som de flesta vet har både amerikaner och andra blivit offer för clownterror det senaste året... Inte gör det saken mindre läskig att det ligger en gammal gravplats bredvid motellet då syskonparet ville vara nära sin bortgångne far.  

Allt det här lockade producenterna av tv-showen ”Ghost Adventures” (spökäventyr) som uppmärksammade motellet vilket gjorde att folk från hela världen skänkte clownfigurer, och nu är motellet täckt av clowner i alla varianter överallt. Ägaren på 79 år vill sälja motellet (inklusive alla clowner) till priset av 7,5 miljoner kronor, på köpet får du även en lägenhet med utsikt över den gamla gravplatsen...

 

LÄS OCKSÅ: Här är världens dyraste hus – någonsin

 

 

Foto: toptenrealestatedeals.com

4. Från ståtligt boende till övergivet spökhus

Här pratar vi spökhus! För 70 år sedan blev Carleton Manor i St. Vincent, New York, övergivet och har varit det sedan dess. Inuti hittar vi nedfallna tak och korpar som häckar i skorstenar och annat. Trots att det är förfallet och nedgånget kan man se att det en gång i tiden var en fantastisk herrgårdsliknande villa. Den byggdes 1895 till vd:n för Remington Arms and Typewriter Company, William O. Wyckoff, och då var huset ett av de ståtligaste i New York. Den ligger på en ö och har en tomt på 27 923 kvadratmeter, omgiven av 305 kvadratmeter strand. Nu är huset, som kallas Thousand Islands Haunted Mansion, till salu för 4 miljoner kronor.

 

 

Foto: toptenrealestatedeals.com

5. Legendariskt slott med kändisgrannar

Darby slott byggdes 1938 av en engelsman vid namn Sir Baxter vid plantagen som var den tidens största arbetsgivare på södra Bahamas under andra världskriget. Arbetarna producerade palmolja, bomull och till och med getter. I dag är slottet legendariskt med många historier om engelsmannen, som sades vara nazisympatisör, och hans älskarinna. Även om slottet i dag är i ruiner kan man ta en ”farlig” promenad till den andra våningen och den stenbyggda balkongen varifrån man kan njuta av den största panoramautsikten i Exumas och en mark på 2 241 958 kvadratmeter. Numera kallas slottet Haunted Bhamas Castle & Island. Priset på 328 miljoner kronor ger dig även grannar som David Copperfield, Johnny Depp, and Nicolas Cage.

 

 

Foto: toptenrealestatedeals.com

6. Ägarna spökar i huset fortfarande

Ett av USA:s mest historiska hotell startade 1911 i Rocky Mountains när nygifta Ethel och Gordon Mace under sin smekmånad ville förvandla sitt besök i Colorado's Estes Park till något mer permanent. De byggde sitt hem och flera turiststugor och allt gick så bra att de 1917 öppnade Baldpate Inn, bara några kilometer från Stanley hotel där Stephen King blev inspirerad och skrev ”The Shining”. Historierna sedan paret dog (1959 och 1983) är många, från både arbetare och gäster som har sett såväl Ethel som Gordon i form av spöken. Ethel speciellt sägs gilla att vara i sitt gamla rum där hon sitter i en stol och läser Bibeln. Nu är Baldpate Inn till salu för 33 miljoner kronor.

 

 

Foto: Camilla Claesson/Husfoto

7. Tvätten hänger kvar på tork

Det här spöklika huset ligger faktiskt i Sverige och har stått övergivet i flera år, sedan förra ägarens dödsfall. Allting är totalt orört sedan dess. Till och med tvätten hänger kvar på en lina i badrummet ovanför badkaret. Dagstidningar från när det begav sig ligger framme och under det röda sängöverkastet gömmer sig något man undrar vad det är. Ängen heter stället som ligger i Gräsmark, Sunne kommun, Värmland, och huset har fem rum och kök på 1,5 plan. På bottenplan hittar vi hallen, köket med öppen spis med vedspis samt spis och kylskåp, allrum med öppen spis, sovrum samt badrum och toalett. På övre plan ytterligare en hall samt två sovrum. Till huset hör även en tomt på 810 kvadratmeter. Nu kan du ta över det kusliga boendet i värmländska Gräsmark för bara 200 000 kronor. 

 

HÄR kan du titta in i huset!