Unika väderkvarnen är till salu – nu kan du flytta in

Väderkvarnen som är till salu är unik på många sätt. De stora portarna som finns på var sin sida om kvarnen har i dag vackra välvda ekdörrar med stora glaspartier – där körde bönderna förr i tiden in i kvarnen för att lämna sitt spannmål.

Foto: Carl-Johan Flygare

1 av 8: Väderkvarnen som är till salu är unik på många sätt. De stora portarna som finns på var sin sida om kvarnen har i dag vackra välvda ekdörrar med stora glaspartier – där körde bönderna förr i tiden in i kvarnen för att lämna sitt spannmål.

20 miljoner får du betala för hela kalaset.

Foto: Carl-Johan Flygare

2 av 8: 20 miljoner får du betala för hela kalaset.

I köpet av den kulturmärkta väderkvarnen omgjord till unikt boende ingår också tre radhus, en lägenhet samt en fristående villa.

Foto: Carl-Johan Flygare

3 av 8: I köpet av den kulturmärkta väderkvarnen omgjord till unikt boende ingår också tre radhus, en lägenhet samt en fristående villa.

Från kvarnen har man en milsvid utsikt åt alla väderstreck.

Foto: Carl-Johan Flygare

4 av 8: Från kvarnen har man en milsvid utsikt åt alla väderstreck.

Den gamla kvarnen är kulturmärkt i dag och den sista som finns kvar av 7 stycken i Lomma kommun.

Foto: Bülow & Lind Fastighetsförmedling

5 av 8: Den gamla kvarnen är kulturmärkt i dag och den sista som finns kvar av 7 stycken i Lomma kommun.

Trappan av ek har finurliga lådor i trappstegen. Kvarnen på 250 kvadratmeter är fördelad på sex våningar och 22 meter hög.

Foto: Carl-Johan Flygare

6 av 8: Trappan av ek har finurliga lådor i trappstegen. Kvarnen på 250 kvadratmeter är fördelad på sex våningar och 22 meter hög.

Fint plankgolv av ek som även fortsätter på de resterande våningsplanen i möllan.

Foto: Carl-Johan Flygare

7 av 8: Fint plankgolv av ek som även fortsätter på de resterande våningsplanen i möllan.

Hyresintäkterna från radhusen, lägenheten och villan ligger på cirka 600.000 kronor per år.

Foto: Carl-Johan Flygare

8 av 8: Hyresintäkterna från radhusen, lägenheten och villan ligger på cirka 600.000 kronor per år.

Hur ofta får man möjligheten att flytta in i en väderkvarn omgjord till unikt boende?

Dessutom en kulturmärkt mölla som vunnit pris och är den enda kvar i Lomma.

Inte nog med det – i priset ingår också tre radhus, en lägenhet och en fristående villa. 

Bor du här kan du sluta jobba – stället drar nämligen in 600 000 kronor om året!

Andra har också läst

Det här är långt ifrån något vanligt objekt till salu på Hemnet. För det första är det en kulturmärkt väderkvarn omgjord till ett unikt boende. Förutom det ingår också tre radhus, en lägenhet samt en fristående villa i köpet. Som om inte det räckte finns även ett bygglov som gör att man kan bygga ytterligare en villa till sig själv eller uthyrning.

Alltihop ligger i Lomma i Skåne och Flädie Mölla, som stället heter, är ett karaktäristiskt landmärke i Lomma kommun. Här får man ett annorlunda, vågat och ganska häftigt boende. Kvarnen på 250 kvadratmeter är fördelad på sex våningar och är 22 meter hög. De första våningsplanen är på 50 kvadratmeter, därefter smalnar det av uppåt.

LÄS MER: Leif-Ivan Karlsson säljer sin ultralyxiga villa och flyttar in i husbil 

Foto: Carl-Johan Flygare

Enda kvarvarande vindmöllan – erhöll pris för ”god byggnadskultur”

Flädie Mölla är i dag den enda kvarvarande vindmöllan i Lomma kommun, tidigare fanns sju stycken. "Holländaren" byggdes 1845 och var i drift fram till 1972 men under 50-talet plockades vingarna bort och kvarnen började drivas elektriskt. Nuvarande säljaren tog över Flädie Kvarn 1999 av de tidigare ägarna som haft kvarnen inom familjen i över 100 år.

Foto: Bülow & Lind Fastighetsförmedling

Det var 2008 som det gamla magasinet och stallet väcktes till liv då ägarna renoverat ytan till tre rymliga radhus med egen entré och trädgård. För sitt omsorgsfulla arbete erhöll de 2009 pris av Lomma kommun för ”God byggnadskultur”. När säljarna sedan renoverade möllan under 2010 så lyftes de fyra kvarnstenarna och maskineriet ut genom toppen när kupolen byttes ut. Man har varit väldigt noga med att behålla möllans yttre karaktär medan man invändigt skapat ett modernt, charmigt och unikt boende.

LÄS MER: Penny och Mia Parnevik visar upp sitt okända radhus i Sverige – privata bilder 

1 av 2

Foto: Carl-Johan Flygare

2 av 2

 

Foto: Carl-Johan Flygare

Tornrummet under kupolen – milsvid utsikt åt alla väderstreck

I den vitputsade utskjutande delen finns garage med plats för bil, panna och förråd. På ovanplan med ingång från markplan ligger den mindre lägenheten. Den fristående villan byggdes under 1890-talet men fick under början av 99-01-talet helt ny kostym i form av ny gjuten platta, nya fönster, nya takstolar och nytt tak. Invändigt finns ett mysigt och charmigt boende med rustika materialval. I fastighetens nordöstra del finns en förrådslänga med fyra förråd.

Foto: Carl-Johan Flygare

På entréplan ligger det stora härliga köket och det finns även en tvättstuga och ett badrum.

Allra högst upp under kupolen ligger det runda rummet som kallas tornrummet. Härifrån har man en milsvid utsikt åt alla väderstreck. Det går till och med att se Öresundsbron! 24 takstolar, åtta fönster (alla öppningsbara) och många vinklar och vrår. Tomtarean är på 7361 kvadratmeter. 

LÄS MER: Wow! Kolla in huset från 1977 där tiden har stannat 

Sluta jobba – bor du här tjänar du 600 000 kronor om året

Här bor man på fritt läge vid den skånska slätten men ända bekvämt nära Lund, Malmö och Helsingborg. Hyresintäkterna från radhusen, lägenheten och villan ligger på cirka  600 000 kronor per år. Vill du flytta hit kostar det 20 miljoner kronor men då kan du å andra sidan försörja dig på boendet och kanske säga upp dig från ditt ordinarie jobb. Se fler bilder i bildspelet högst upp. 

Foto: Carl-Johan Flygare

 

Foto: Carl-Johan Flygare

 

Foto: Carl-Johan Flygare

Balkongen löper nästan runt hela möllan. Det var härifrån man förr i tiden ändrade riktning på vingarna, utifrån hur det blåste.

LÄS MER: Hemma hos tv-aktuella Hollywoodfrun Maria Montazami – exklusiva bilder 

Foto: Carl-Johan Flygare

 

Foto: Carl-Johan Flygare

 

Foto: Carl-Johan Flygare

LÄS MER: 11 övergivna hus och ruckel – se husen som säljs till vrakpriser 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande