Det här röda, charmiga huset ligger i centrala Norrköping och ser väldigt idylliskt ut.
1 av 3: Det här röda, charmiga huset ligger i centrala Norrköping och ser väldigt idylliskt ut. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
Huset är byggt på 1700-talet och är det enda trähuset kvar i innerstan från den tiden.
2 av 3: Huset är byggt på 1700-talet och är det enda trähuset kvar i innerstan från den tiden. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
Till huset hör en tomt på 313 kvadratmeter.
3 av 3: Till huset hör en tomt på 313 kvadratmeter. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare

Unika 1700-talshuset till salu – för 700 000 kronor

Många har stannat upp på Hemnet och beundrat det charmiga lilla huset från 1700-talet. Det är inte bara gulligt – det kostar inte särskilt mycket heller.

700 000 kronor vill man ha för den historiska fastigheten.

Så vad är haken? Möjligtvis att det ligger mitt bland höghusen.

Mitt i Norrköping ligger det här röda gamla trähuset byggt någon gång på 1750-talet. Nu är huset på blott 40 kvadratmeter till salu – och det är så pass utstickande att bostadsannonsen snabbt klättrat upp till det mest klickade objektet på Hemnet just nu.

– Det är verkligen ett unikt hus mitt i city i Norrköping! Ett charmigt äldre hus med en egen liten trädgård mitt bland höghusen i innerstan är verkligen speciellt, säger Jimmie Spångtorp, mäklare på Östgöta Fastighetsmäklare.

Ser man alla höghus blir den idylliska känslan kanske inte lika stor. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
Huset sticker åtminstone ut här. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
När tomten började bebyggas låg den i Norrköpings utkant. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare

Ingen har bott här på 70 år

Ja, läget är speciellt för den här typen av hus. Det ligger mitt i stan, vilket gör att det sticker ut där det ligger bland höga flerfamiljshus. Huset byggdes någon gång på 1750-talet och var en av tre tjänstebostäder. Numera har de låga trähusen i Norrköping ersatts av höga tegelhus och det här huset, som kallas Forstéenska gården, är det enda trähuset som finns kvar i centrala Norrköping.

Ingen har bott permanent i huset på 70 år och de senaste 25 åren har kommunen hyrt ut huset till olika föreningar som haft verksamhet här.

Sveriges mest klickade hus

Till huset hör en liten tomt på drygt 300 kvadratmeter. Och intresset för huset, som inte kostar mer än 700 000 kronor, är stort. Enligt mäklaren är det många anmälda till visningen, allt från privatpersoner som vill bo i huset till företag som vill ha sin verksamhet där. Huset har blivit så pass populärt att det är Sveriges mest klickade objekt just nu.

Men den som vill ändra fastigheten på något sätt måste hålla sig till strikta regler. De tidstypiska detaljerna är viktiga att bevara och byggnadens karaktär får inte förvanskas – och byggnaden får inte rivas.

Huset har ett stort kök med matplats. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
Totalt är huset på 40 kvadratmeter, plus 40 kvadratmeter biyta. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare
På övervåningen finns även ett stort allrum. Foto: Husfoto / Östgöta Fastighetsmäklare

LÄS MER: Jessica flyttade huset från 1700-talet – bräda för bräda 

LÄS MER: Pierre Leanders lyxhus sålt direkt: ”Väldigt nöjd med priset”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande