Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Unik chans – prästgården Barlingbo på Gotland är nu till salu.Unik chans – prästgården Barlingbo på Gotland är nu till salu.Unik chans – prästgården Barlingbo på Gotland är nu till salu.
I huset finns hela sju kakelugnar...I huset finns hela sju kakelugnar...I huset finns hela sju kakelugnar...
Vackra detaljer och handsnickeri överallt i den arkitektritade prästgården.Vackra detaljer och handsnickeri överallt i den arkitektritade prästgården.Vackra detaljer och handsnickeri överallt i den arkitektritade prästgården.
Spegeldörrar, stuckaturer och högt i tak.Spegeldörrar, stuckaturer och högt i tak.Spegeldörrar, stuckaturer och högt i tak.
För 2 975 000 kronor kan det bli ditt, samma pris du får ge för en etta i StockholmFör 2 975 000 kronor kan det bli ditt, samma pris du får ge för en etta i StockholmFör 2 975 000 kronor kan det bli ditt, samma pris du får ge för en etta i Stockholm
Barlingbo prästgård har elva rum och kök med 7-8 sovrum på en sammanlagd area om 342 kvadratmeter och en biarea på ytterligare 152 kvadrat.Barlingbo prästgård har elva rum och kök med 7-8 sovrum på en sammanlagd area om 342 kvadratmeter och en biarea på ytterligare 152 kvadrat.Barlingbo prästgård har elva rum och kök med 7-8 sovrum på en sammanlagd area om 342 kvadratmeter och en biarea på ytterligare 152 kvadrat.
Vacker dörr till kalkstenshuset som står på gården och ingår i köpet.Vacker dörr till kalkstenshuset som står på gården och ingår i köpet.Vacker dörr till kalkstenshuset som står på gården och ingår i köpet.
Visst renoveringsbehov råder...Visst renoveringsbehov råder...Visst renoveringsbehov råder...
Även ett garage står på tomten om 4959 kvadratmeter.Även ett garage står på tomten om 4959 kvadratmeter.Även ett garage står på tomten om 4959 kvadratmeter.
1 AV 9
Unik chans – prästgården Barlingbo på Gotland är nu till salu.
Foto: Jörgen Kristiansson
2 AV 9
I huset finns hela sju kakelugnar...
Foto: Jörgen Kristiansson
3 AV 9
Vackra detaljer och handsnickeri överallt i den arkitektritade prästgården.
Foto: Jörgen Kristiansson
4 AV 9
Spegeldörrar, stuckaturer och högt i tak.
Foto: Jörgen Kristiansson
5 AV 9
För 2 975 000 kronor kan det bli ditt, samma pris du får ge för en etta i Stockholm
Foto: Jörgen Kristiansson
6 AV 9
Barlingbo prästgård har elva rum och kök med 7-8 sovrum på en sammanlagd area om 342 kvadratmeter och en biarea på ytterligare 152 kvadrat.
Foto: Jörgen Kristiansson
7 AV 9
Vacker dörr till kalkstenshuset som står på gården och ingår i köpet.
Foto: Jörgen Kristiansson
8 AV 9
Visst renoveringsbehov råder...
Foto: Jörgen Kristiansson
9 AV 9
Även ett garage står på tomten om 4959 kvadratmeter.
Foto: Jörgen Kristiansson

Unik prästgård på Gotland kan bli ditt nya boende

Unik chans – prästgården Barlingbo på Gotland är nu till salu.

Ritad av känd arkitekt med många vackra detaljer från sekelskiftet.

Hela elva rum och kök samt extrahus kan bli ditt för bara 4 miljoner.

Den här gamla prästgården omgjord till villa är en riktig dröm. Vi förstår att det är en av de mest klickade på Hemnet just nu. Huset från 1900-talets början är på två och ett halvt plan med källare och ligger på Gotland. 

Barlingbo prästgård har elva rum och kök med sju till åtta sovrum på en sammanlagd area om 342 kvadratmeter och en biarea på ytterligare 152 kvadrat. 

Det sägs att av alla vackra prästgårdar på Gotland så ska detta var den mest unika. Huset är uppfört med gotländska byggmaterial och ritat av arkitekt Nils Böring med inspiration från ungrenässans och nygotik. Förebilder återfinns i Visbys stadsbebyggelse och Stockholm där DBV-huset, Hushållningssällskapets hus samt Bunsowska huset är de mest kända. 

LÄS OCKSÅ: Spana in 1800-talskapellet omgjort till boende – en riktig sagodröm 

Foto: Jörgen Kristiansson

Arkitektritat med sju kakelugnar, högt i tak och spegeldörrar 

Här återfinns hela sju kakelugnar, en imponerande takhöjd med klassiska höga golvlister, spegeldörrar och fiskbensparkett. Vidare är ljusinsläppet generöst från alla rum med höga fönsterpartier och en härlig känsla i ett välbyggt hus från förra sekelskiftet.

Man kommer in i huset via glasverandan i väster med anslutning till hall och två rum. Efter det når man köket och en mindre tvättstuga. Från köket kommer man också ut via en köksentré mot öster. Via ett genomgångsrum kommer man till ett samlingsrum som ligger centralt i huset med fiskbensparkett och vitmålade väggar.

LÄS OCKSÅ: Sveriges dyraste lyxvillor till salu just nu: egen fyr på bryggan 

Foto: Jörgen Kristiansson

Stor trädgårdstomt och nära till både strand, natur och Visby

I södra delen av huset  finns ett rum med kakelugn samt den större salen som också har kakelugn. I norra delen av huset finns ett större rum med kakelugn, förråd och ett valv samt ett mindre rum på östra sidan med kakelugn. På östra sidan finns även en hall med trapphus och utgång mot baksidan.

På andra våningen hittar vi ett allrum, dubbla kattvindar, en kamin samt flera andra rum. Den östra delen är för närvarande oinredd och har en trappa upp mot råvinden. På trädgårdstomten om 4 959 kvadratmeter finns också ett mindre garage samt ett kalkstenshus att kanske göra om till gästhus eller hyra ut. 

Området är mellersta Gotland och du bor relativt nära stranden, men har även nära till Visby, och naturligtvis ligger naturen utanför dörren. Är du intresserad av detta ligger utgångsbudet på 3 975 000 kronor, samma pris du får ge för en etta i Stockholm. För fler bilder, se bildspelet högst upp!

LÄS OCKSÅ: Edward Blom lämnade stan för villaliv – kolla in hans privata bilder 

Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson
Foto: Jörgen Kristiansson