1 AV 12
Kika in i det centrala lyxradhuset.
2 AV 12
Vad sägs om en lägenhet i Umeå för 10,5 miljoner? Då får du bo i ett radhus på taket, med egen takterrass. Bläddra vidare för att kika in!
Foto: Per Kjell
3 AV 12
Takradhuset är arkitektritat med påkostad glasfasad, ljus och öppen planlösning samt exklusiva materialval.
Foto: Per Kjell
4 AV 12
Vissa delar av våningen har full takhöjd på upp till sex meter.
Foto: Per Kjell
5 AV 12
Från matplatsen tar man sig via skjutdörrar i glas till uteplatsen med kvällssol,
Foto: Per Kjell
6 AV 12
I inredningen hittar vi exklusivt Tibrokök, Carrarramarmor, massiv ek, påkostade bänkskivor i grå granit, vinkyl, vacuumförpackare samt espressomaskin och en enorm köksö.
Foto: Per Kjell
7 AV 12
Allrum.
Foto: Per Kjell
8 AV 12
Högst upp, på taket, ligger en takterrass på hela 40 kvadratmeter där man kan njuta av sol hela dagen.
Foto: Per Kjell
9 AV 12
Från altanen om 14 kvadrat har man panoramautsikt över takåsarna och staden nedanför.
Foto: Per Kjell
10 AV 12
Badrummen är klädda i marmor.
Foto: Per Kjell
11 AV 12
Glasräcke vid sovrummet.
Foto: Per Kjell
12 AV 12
Dessutom finns ett fastighetsstyrsystem, med ekoläge, där man kan programmera in all belysning, värme, ventilation, larm och elektriska apparater efter behov.
Foto: Per Kjell

Trean för 10,5 miljoner kronor – i Umeå

Vad sägs om en lägenhet i Umeå för 10,5 miljoner?

Då får du bo i ett radhus på taket, med egen takterrass.

Arkitektritad, tre våningar, sex meters takhöjd och lyxiga material.

För folk som bor i Stockholm är det vardagsmat med skyhöga priser i innerstan. Där blir man sällan förvånad över ”fantasipriser”. Många som vill slippa det väljer att flytta ut i landet. Men här är det faktiskt Norrland, närmare bestämt Umeå, som sticker ut med en lägenhet för 10,5 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: 10 villor som gör succé på Hemnet  

 

Är inte det extremt mycket för att vara i Norrland?

– Klart det är mycket pengar, men Umeå skiljer sig från andra norrländska städer, säger Sara Stenlund, fastighetsmäklare på Boporten. Det är en dynamisk stad som växer, och vi har många företag här. Du kan till exempel inte få en villa för under fem miljoner vilket folk kanske inte vet.

– Dessutom är det bra månadsavgift på den här våningen, och man får väldigt mycket för pengarna. Jag har faktiskt många intressenter. 

 

LÄS OCKSÅ: Kolla in världens dyraste villa – kan bli din för 9 MILJARDER kronor 

 

Foto: Per Kjell

 

Takradhus ovanpå gallerian

I annonsen på Hemnet kan vi läsa att det är ett ”exklusivt takradhus med oslagbart läge” i centrum. Via en hiss tar man sig 15 meter upp till ”Kvarteret” som det nya livsstilsboendet heter och som är byggt ovanpå gallerian Utopia. Takradhuset är arkitektritat med påkostad glasfasad, ljus och öppen planlösning samt exklusiva materialval. Vissa delar av våningen har full takhöjd på upp till sex meter och från altanen om 14 kvadrat har man panoramautsikt över takåsarna och staden nedanför. 

Tibrokök och Carrarramarmor 

I inredningen hittar vi exklusivt Tibrokök, Carrarramarmor, massiv ek, påkostade bänkskivor i grå granit, vinkyl, vacuumförpackare samt espressomaskin och en enorm köksö. Allt är nybyggt och ytan på 125 kvadratmeter består av tre rum och kök, med badrum på båda plan. Från matplatsen tar man sig via skjutdörrar i glas till uteplatsen med kvällssol, och i anslutning till master bedroom finns både stor walk in closet och en balkong i väster. 

Högst upp, på taket, ligger en takterrass på hela 40 kvadratmeter där man kan njuta av sol hela dagen. Dessutom finns ett fastighetsstyrsystem, med ekoläge, där man kan programmera in all belysning, värme, ventilation, larm och elektriska apparater efter behov. 

Kolla in de fantastiska bilderna!

 

LÄS OCKSÅ: 

* 15 kändisar som sålt sina hem 2016

* Tricket som ger mer utrymme i mobilen – som magi!

* Så farlig är din mikrovågsugn – och så kollar du om den läcker