Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vacker sekelskiftesvåning mitt i Stockholm står nu tom och övergiven.Vacker sekelskiftesvåning mitt i Stockholm står nu tom och övergiven.Vacker sekelskiftesvåning mitt i Stockholm står nu tom och övergiven.
Våningen från 1903 är till salu för 7 295 000 kronor på Hemnet.Våningen från 1903 är till salu för 7 295 000 kronor på Hemnet.Våningen från 1903 är till salu för 7 295 000 kronor på Hemnet.
Allting i våningen är original och helt orört, över 100 år gammalt.Allting i våningen är original och helt orört, över 100 år gammalt.Allting i våningen är original och helt orört, över 100 år gammalt.
1 AV 3
Vacker sekelskiftesvåning mitt i Stockholm står nu tom och övergiven.
Foto: Richard Lundberg
2 AV 3
Våningen från 1903 är till salu för 7 295 000 kronor på Hemnet.
Foto: Richard Lundberg
3 AV 3
Allting i våningen är original och helt orört, över 100 år gammalt.
Foto: Richard Lundberg

Tom och övergiven sekelskiftesvåning mitt i Stockholm – orörd i över 100 år

En tom, övergiven och obebodd sekelskiftesvåning mitt i centrala Stockholm finns nu till salu.

Enligt mäklaren ett mycket unikt objekt då endast två ägare har bott här sedan 1903 och ingenting är omgjort – allt är original.

En drömchans att få ta över detta boende där tiden har stått stilla i över 100 år.

Det är inte ofta man får en sådan här chans. De flesta boenden i dag är vad många skulle kalla ”sönderrenoverade”. Därför sticker denna våning från sekelskiftet ut. Här har ingenting gjorts om och det har bara bott två olika ägare sedan fastigheten byggdes 1903. 

Går man in här är det som att förflytta sig över 100 år bakåt i tiden – allting är orört. Den som köper denna vackra våning har alltså möjligheten att göra om precis efter egen smak, eller bara ”putsa upp” den vackra våningen. Säljaren bor på hem så lägenheten har därför stått tom i mer än ett och ett halvt år.

Kristallkronan hänger kvar i ett av rummenKristallkronan hänger kvar i ett av rummenKristallkronan hänger kvar i ett av rummen
Vackra spegelmönstrade dörrar i original från 1903.Vackra spegelmönstrade dörrar i original från 1903.Vackra spegelmönstrade dörrar i original från 1903.
En av hela tre kakelugnar i lägenheten.En av hela tre kakelugnar i lägenheten.En av hela tre kakelugnar i lägenheten.
Den gröna och vackra kakelugnen är detaljrik.Den gröna och vackra kakelugnen är detaljrik.Den gröna och vackra kakelugnen är detaljrik.
Den förr så vanliga serveringsgången mellan kök och sovrum. Serveringsskåp längs ena väggen.Den förr så vanliga serveringsgången mellan kök och sovrum. Serveringsskåp längs ena väggen.Den förr så vanliga serveringsgången mellan kök och sovrum. Serveringsskåp längs ena väggen.
Ytterligare en kakelugn i ett av de tre rummen.Ytterligare en kakelugn i ett av de tre rummen.Ytterligare en kakelugn i ett av de tre rummen.
Utsidan på fastigheten i Vasastan, fina dekorationer i fasaden.Utsidan på fastigheten i Vasastan, fina dekorationer i fasaden.Utsidan på fastigheten i Vasastan, fina dekorationer i fasaden.
1 AV 7
Kristallkronan hänger kvar i ett av rummen
Foto: Richard Lundberg
2 AV 7
Vackra spegelmönstrade dörrar i original från 1903.
Foto: Richard Lundberg
3 AV 7
En av hela tre kakelugnar i lägenheten.
Foto: Richard Lundberg
4 AV 7
Den gröna och vackra kakelugnen är detaljrik.
Foto: Richard Lundberg
5 AV 7
Den förr så vanliga serveringsgången mellan kök och sovrum. Serveringsskåp längs ena väggen.
Foto: Richard Lundberg
6 AV 7
Ytterligare en kakelugn i ett av de tre rummen.
Foto: Richard Lundberg
7 AV 7
Utsidan på fastigheten i Vasastan, fina dekorationer i fasaden.
Foto: Richard Lundberg
Spegeldörrar mellan varje rum.Spegeldörrar mellan varje rum.Spegeldörrar mellan varje rum.
Spegeldörrar mellan varje rum. Foto: Richard Lundberg

Bara två ägare sedan 1903 – marmorbänken i köket över 100 år gammal

– Den här lägenheten är verkligen unik på flera sätt. Det går inte nu för tiden att hitta en sån här bostad i Stockholm: där allting är orört och alla detaljer i original finns kvar. Till och med marmorbänken i köket är kvar från 1903. Dessutom med bara två ägare sedan 1903, det är jätteovanligt, säger mäklaren Anna Johansson på Fastighetsbyrån.

Den första ägaren av lägenheten ska ha varit en skulptör som bodde där från 1903 till 1969 innan nuvarande säljare flyttade in. 

– Intresset för denna bostad är ovanligt det med, säger Anna. Över 130 intressenter, vilket är jättemånga, och priset har redan gått upp med över en miljon kronor.

Våningen som kallas ”sekelskiftesdröm” ligger i en vacker fastighet i Vasastan mitt i Stockholm. Det är en bra planlösning och härligt ljusinsläpp får man tack vare de stora fönstren. Här finns alla sekelskiftesdetaljer bevarade som sagt; högt i tak, stuckatur, hela tre kakelugnar, höga golvsocklar, genomgående trägolv, spegelmönstrade originalsnickerier i dörrar och fönsternischer. 

Köket behöver definitivt renoveras för den som flyttar in.Köket behöver definitivt renoveras för den som flyttar in.Köket behöver definitivt renoveras för den som flyttar in.
Här ser man den gamla spisen i original från 1903.Här ser man den gamla spisen i original från 1903.Här ser man den gamla spisen i original från 1903.
Djupa fönsternischer i de stora fönstren som släpper in vackert ljus.Djupa fönsternischer i de stora fönstren som släpper in vackert ljus.Djupa fönsternischer i de stora fönstren som släpper in vackert ljus.
Kakelugn nummer tre, en i varje rum finns det.Kakelugn nummer tre, en i varje rum finns det.Kakelugn nummer tre, en i varje rum finns det.
Detaljbild på kakelugn.Detaljbild på kakelugn.Detaljbild på kakelugn.
Vackra trägolv i original från 1903 i varje rum.Vackra trägolv i original från 1903 i varje rum.Vackra trägolv i original från 1903 i varje rum.
Väggarna har inte målats om på ett tag...Väggarna har inte målats om på ett tag...Väggarna har inte målats om på ett tag...
Innergården som hör till fastigheten är både stor och vacker.Innergården som hör till fastigheten är både stor och vacker.Innergården som hör till fastigheten är både stor och vacker.
1 AV 8
Köket behöver definitivt renoveras för den som flyttar in.
Foto: Richard Lundberg
2 AV 8
Här ser man den gamla spisen i original från 1903.
Foto: Richard Lundberg
3 AV 8
Djupa fönsternischer i de stora fönstren som släpper in vackert ljus.
Foto: Richard Lundberg
4 AV 8
Kakelugn nummer tre, en i varje rum finns det.
Foto: Richard Lundberg
5 AV 8
Detaljbild på kakelugn.
Foto: Richard Lundberg
6 AV 8
Vackra trägolv i original från 1903 i varje rum.
Foto: Richard Lundberg
7 AV 8
Väggarna har inte målats om på ett tag...
Foto: Richard Lundberg
8 AV 8
Innergården som hör till fastigheten är både stor och vacker.
Foto: Richard Lundberg

Serveringsgång med serveringsskåp leder till stort sovrum

Den totala boytan är på 100 kvadratmeter och fördelat på tre rum och kök. Köket är rymligt och har gott om arbetsytor. Där finns också den från den tiden i finare våningar så vanliga serveringsgången med serveringsskåp. Via den kommer man till det rymliga sovrummet. Vardagsrummet ligger också bredvid köket. Badrummet är helkalkat och har dusch och wc. 

Till fastigheten och bostadsrättsföreningen hör också en vacker innergård. Området är väldigt lugnt och gatan utanför är enkelriktad. I stadsdelen Vasastan finns både grönområden som Hagaparken, badplats i Brunnsviken och flertalet restauranger, kaféer och barer liksom shopping.

Sugen på att buda? Utgångspriset på våningen som finns på Hemnet ligger på 7 295 000 kronor men stiger nu allt eftersom.

LÄS MER: Magiskt charmigt gårdshus till salu mitt i Stockholm

LÄS MER: Emilia och Johan köpte ett ödehus – nu rustar de upp sitt drömhem