1 AV 9
Den här väderkvarnen på Gotland är till salu för 1,7 miljoner kronor.
Foto: Diakrit
2 AV 9
Väderkvarnen ligger avskilt på en fin gård på västra ön.
Foto: Diakrit
3 AV 9
Den är inredd till ett hem. Väderkvarnens boarea är 54 kvadrat, fördelat på tre rum.
Foto: Diakrit
4 AV 9
Allrum på mellanvåningen.
Foto: Diakrit
5 AV 9
Allrum nedervåningen.
Foto: Diakrit
6 AV 9
Entréplanet.
Foto: Diakrit
7 AV 9
Vacker utsikt.
Foto: Diakrit
8 AV 9
Sovrum.
Foto: Diakrit
9 AV 9
På gården ligger en gäststuga.
Foto: Diakrit

Titta in i väderkvarnen som är inredd till hem

Nu kan du flytta in i en alldeles egen väderkvarn på Gotland.

Förutom havsutsikt får du både gäststuga och jeep på köpet!

– Det är verkligen en dröm med sin avskildhet, säger mäklaren Peter Tumegård.

Det är inte ofta väderkvarnar är till salu. Dessutom inte sådana som redan är färdiginredda som hem. Men nu finns det en, som dessutom ligger på populära Gotland. Västergarn som samhället heter ligger på Gotlands västra sida, är full av fiskelägen och stränder med fin sand. Det här charmiga kvarnboendet är till salu för 1,7 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Underbart idyllisk gård från 20-talet kan bli din

Kvarnen var i gång senast på 20-talet

Bottenvåningen i väderkvarnen från 1850 har stenbelagt golv, vitmålade väggar, öppen spis och ett gasolkök. Taket har både träplank och mörka bjälkar som bygger på charmen. Fönstren som ger ett fantastiskt ljusinsläpp sitter i tre olika väderstreck, och på dörrposten sitter bomärken från tiden då man malde i kvarnen. 1921 maldes det i kvarnen för sista gången.

– Det är verkligen en dröm med sin avskildhet och vackra havsutsikt. Det tillsammans med den enkla standarden och genuina gör att man verkligen känner vingslag av historia och lugn i sinnet, säger Peter Tumegård på Fastighetsbyrån.

 

LÄS OCKSÅ: Bor i sött gammalt torp på bara 34 kvadrat

Hav och skog ligger bredvid

Från bottenvåningen leder sedan en blåmålad trätrappa upp genom alla våningar. På översta våningen finns ett extra stort panoramafönster varifrån man ser havet och den obrutna horisonten. På kvarnens tak sitter solpaneler som är kopplat till två batterier med möjlighet att ladda mobil, använda lampor och tv, om solen varit framme.

Den vitkalkade kvarnen har både hav och skog alldeles bredvid, och på gården ligger ett tillhörande gästhus på 13 kvadratmeter samt förråd om 9 kvadratmeter. Här finns också ett utedass på cirka två kvadratmeter. Där finns även blåbärsbuskar, krusbärsbuskar och äppelträd. Och i skogen finns rikligt med svamp och salmbär.

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan du bli ägare till den här otroliga husbåten

Kvarnen har tre rum på 54 kvadrat

Allt som allt har kvarnen tre rum, med en boyta på 54 kvadratmeter. Tomtarean ligger på 44 890 kvm och är en naturtomt. Priset som önskas är 1 790 000 kronor, mindre än många enrumslägenheter i Stockholms stad. Driftkostnader finns inte då varken el eller vatten finns i fastigheten. Jeepen ingår i priset då man måste ha den för att komma fram genom skog och terräng.

I Västergarn ligger Visbys golfklubb som påstår att man kan se havet från alla golfhål, men också Djupvik hotell som är omnämnt i The White Guide 2014. Hit kommer du om du åker från Visby, förbi Tofta strand och ner mot Ekstakusten.

Kolla in bilderna på den charmiga kvarnen!

 

LÄS OCKSÅ: Tre av de dyraste villorna på Hemnet just nu