1 av 11: Strax utanför Åhus finns en Skånegård från 1909. Foto: Diakrit
2 av 11: Här har tiden stått still sedan 70-talet. Bläddra vidare för att kika in! Foto: Diakrit
3 av 11: Hallen med blommiga tapeter, furubyrå, murrigt grön dörr och brunrött draperi. Foto: Diakrit
4 av 11: Ytterligare en entré. Kolla in tapeten i taket! Foto: Diakrit
5 av 11: Äkta 70-talskök. Mossgröna köksluckor och brunmönstrad tapet. Foto: Diakrit
6 av 11: Matplatsen i köket, furu, furu och furu... Och brunmönstrade tapter. Kolla in de tidstypiska taklamporna! Foto: Diakrit
7 av 11: Ytterligare matplatser med braskamin, gröna tapeter och takbjälkar. Foto: Diakrit
8 av 11: Chocken! Vardagsrummet är helt i vitt. Foto: Diakrit
9 av 11: Här är boningshuset från innergården sett. Foto: Diakrit
10 av 11: Stallet har fem boxar. Foto: Diakrit
11 av 11: Här andas verkligen historia, på innergården finns ett monument, locket till en stensarkofag, som man hittade söder om Revhaken (Åhus) i mitten av 1900-talet. Foto: Diakrit

Titta in i gamla skånegården där tiden stått still

I den här unika skånegården har tiden stått stilla sedan 70-talet.

Och historiens vingslag slår hårt med en 117 år gammal stensarkofag.

Tre extra byggnader och vikingafynd som grannar ingår i köpet.

Strax utanför Åhus finns en Skånegård från 1909 med flera tillhörande byggnader till salu på Hemnet just nu. Det som gör denna fastighet speciell och unik är att tiden verkar ha avstannat helt sedan 70-talet. Furumöbler överallt, murriga bruna och gröna färger, blommiga tapeter... Det kan förklaras med att det är samma familj som bott där sedan just 70-talet.

 

LÄS OCKSÅ: Mest klickat 2016! Här är bostäderna som gjorde succé under året

Grisstall blev stort garage

Enplansvillan med källare har högt i tak, takbjälkar och en mysig kamin, tre sovrum, ett badrum, gästtoalett, äldre kök, matsal och vardagsrum. Huset med generösa sällskapsytor har dessutom två entréer som båda vetter mot innergården. 

Totalt fem rum och kök om 159 kvadratmeter och med en tomtarea på 4 278 kvadrat. På gården finns en loge samt tre före detta grisstall som idag används till förvaring, stall med fem mindre boxar, och ett enormt garage med automatisk port.

Ytterligare en entré. Kolla in tapeten i taket! Foto: Diakrit

 

Unik historisk stensarkofag på gården

Här finns stora ytor för den som är i behov av en verkstad eller dylikt. Trädgårdstomten har generösa ytor för den som vill utveckla trädgården och innergården ramar in gårdens u-form. Och här andas verkligen historia, på innergården finns ett monument, locket till en stensarkofag, som man hittade söder om Revhaken (Åhus) i mitten av 1900-talet.

 

LÄS OCKSÅ: Unikt ”vikingahus” till salu på Visbys gräddhylla 

 

–  Söder om Revhaken hittade man rester av ett skepp på cirka tre meters djup och med en last av stensarkofager med lock, säger Joanna Ekerot, mäklare på HusmanHagberg. Vraket är vid lågvatten synligt på botten än i dag. 1958 bärgades denna sarkofag med lock och det är den största och väger mellan sju och åtta ton. Efter upptagningen rengjordes och torkades den i Spritans reningsverk och har nu fått sin plats här vid S:t Annas kapellruin. Naturligtvis är sarkofagen förknippad med många sägner.

 

Äkta 70-talskök. Mossgröna köksluckor och brunmönstrad tapet. Foto: Diakrit

Vikingafynd i området

Åhus historia, ursprungligen Aos, vilket betyder åmynning, går tillbaka till år 1252. Dock vet man att det längs Helgeå existerade boplatser långt tidigare där handelsmän och hantverkare samlades från hela Östersjöregionen. Här finns massor av historiska byggnader och utgrävningar och, bland annat fynd från 700-900-talen och som har stora likheter med fynd från vikingastaden Birka.

Utgångsbudet på fastigheten ligger på 1 495 000 kronor, dock kräver fastigheten en hel del renoveringsbehov men har stor potential för den som är intresserad. Kolla in bilderna!

 

LÄS OCKSÅ:

Kolla in kändishemmen som såldes under 2016 

Inredningsbloggaren: Det här blir årets hetaste trender 

Trött på strumpor som försvinner? Se smarta knepet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!